جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

موضوع تحقیق کلاس انسان شناسی شهری: نیم سال اول 89-90: اشکال بازمانده حرفه ای در شهر



      موضوع تحقیق کلاس انسان شناسی شهری: نیم سال اول 89-90: اشکال بازمانده حرفه ای در شهر
گروه اخبار

مفهوم «بازماندگی» به پدیده هایی اطلاق می شود که برغم  نبود دلایل منطقی برای بقای آنها در یک حوزه اجتماعی یا فرهنگی، هنوز دوام آورده اند. این پدیده می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که از جمله آنها می توان به تغییر کاربرد ها اشاره کرد. برای مثال بسیاری اط اشیاء که در  یک نظام اجتماعی –فرهنگی دارای کاربردها و حجایگاه خاصی بوده اند، پس زا تغیر این کاربرد می توانند به حیات خود ادامه دهند.  وسایل کهنه، کاربرد تزئینی به خودشان می گیرند و به  مکان هایی برای حافظه تبدیل می شوند؛ برخی از مشاعل صرفا به دلیل جذابیتشان در شکل جدیدی تعریف می شود، نظیر درشگه سواری در اصفهان و غیره. هدف از این کلاس آن است که این پدیده را در قالب مشاغل و حرفه های «بازمانده» در سطح شهر و به ویژه در سطخ شهرهای بزرگ کشور  بیایم و تحلیل کنیم.
روش مطالعه به صورت مطالعه موردی  واحد یا تطبیقی خواهد بود، یعنی هر یک از دانشجویان یک شغل را یافته و بر آن به صورت متمرکز کار می کند. کار بر روی چندین کنشگر در یک شغل ،  یا مطالعه تببیقی بین دو شغل و حرفه نزدیک به هم نیز امکان پذیر است. برای یافتن این مشاغل یکی از منابع قابل استفاده کتاب جعفر شهری درباره تهران قدیم است که در آ« به تعداد بی شماری از  مشاغل  موجود در تهران در آفاز قرن اشاره کرده است، بسیاری از این مشاغل و حرفه ها از بین رفته اند، برخی از آ«ها به صورت  اندکی باقی مانده اند و برخی نیز به شکل جدید  بازسازی شده اند.  موضوع کار ما بیشتر مورد دوم است، یعنی  گروهی از مشاعلی که بازمانده اند، زیرا در مورد نخست کار بیشتر به کاری تاریخی  اسنادی  می رسد و در مورد سوم، بیشتر تحلیلی بر چکونگی تخول  شکلی و محتوایی مشاغل در نظر خواهد بود. پرسش های مطرخ در این مقاله از جمله عبارتند از:
1-    دلایل تعریف شغل مورد نظر به عنوان یک شقل «بازمانده»
2-    تشریح دقیق زمانی/مکانی این شغل
3-    شناخت کنشگر یا کنشگران آن،  شاعل و کسانی که از این شغل بهره می برند
4-    شناخت و تحلیل روابط این شغل با سایر مشاعل پیرامونی یا مشابه با آن در سطح شهر
5-    بررسی چشم انازهای  از میا رفتن یا دوام و تغییر شکل و نوزایی این شغل در آینده.  
طبق روال همیشگی هر یک از دانشجویان یک انجمن را با توافق استاد برای این درس انتخاب کرده و بر اساس یک کار اسنادی و میدانی به پرسش هایی که در کار خود مطرح می کند پاسخ می دهد.
گزارش های تحقیق باید در حد 30 تا 50 صفحه (9000 تا 15000) کلمه باشند که یک سوم آن در بخش اول و دو سوم آن در بخش دوم قراربگیرد. بهترین گزارش ها بر روی سایت در بخش آزمایشگاه منتشر می شود. هر گزارش باید شامل موارد زیر باشد:
بخش اول شامل:  جکیده، مقدمه و طرح مسئله، بررسی ادبیات موضوع، ارائه پرسش های تحقیق، تشریح جامعه (شغل) مورد مطالعه، روش شناسی و مشکلات تحقیق(حداکثر یک سوم کار)
بخش دوم شامل: بافته های تحقیق بر اساس پرسش های ارائه شده در بخش او(دو سوم کار).
هر تحقیق باید دارای کتاب نامه  و ماخد شناسی باشد. در هر تحقیق باید حداقل یک مصاحبه با یکی از مسئولان کنونی یا پیشین انجمن های علمی  انجام شده و نوار آن پیاده شده و نوار آن در کار به صورت ضمیمه بیاید. جستجوی اینترنتی در مورد موضوع کار  جزو ضمیمه های تحقیق آورده می شود.
از آوردن مقدمه ها و طرح مسئله های کلی و به دور از موضوع دقیق کار خودداری کنید. گزارش تحقیق باید  صرفا و دقیقا به موضوع مربوط باشد و مباحث کلی نباید بیش از 4 یا 5 صفحه از کار را شامل شوند.      
تحقیق ها در روز امتحان یا در چند روز پس از آن بر روی یک لوح فشرده با ذکر نام درس، ترم تحصیلی، نام دانشجو،  و عنوان موضوع تحویل داده می شود. از 20 نمره این درس، 7 نمره به تحقیق اختصاص دارد. در طول ترم تنها دو جلسه نخست به تعیین  موضوع و راهنمایی برای چگونگی انجام آن اختصاص خواهد یافت.
کار نهایی را به صورت یک سی دی تحویل می دهید که بر روی آن  احقیق به صورت فایل ورد و ضمیمه ها  در یک فایل جداگانه ارائه می شود.  در حد امکان کار خود را با مواد  اتوگرافیک  نظیر عکس، فیلم های کوتاه، فایل های صوتی،  نقشه و کروکی و غیره غنی تر کنید.