پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

تغییرات بدن در بارداری چندقلویی


بارداری باعث تغییراتی در بدن شما می شود، که شدت این تغییرات در بارداری چند قلویی بیشتر نیز می گردد. در ادامه به توضیح این تغییرات می پردازیم.
 
حالت تهوع
در سه ماهه اول بارداری، زنان دارای بارداری چند قلویی دچار درجاتی از حالت تهوع و استفراغ می شوند که بیشتر از حد قابل مشاهده در بارداری تک قلویی است. این موضوع می تواند به دلیل میزان بیشتری از هورمون بارداری یا hCG باشد که در خون جریان دارد. میزان این هورمون در بارداری چند قلویی با جنین های بیشتر بالاتر است. در هر صورت چه بارداری تک قلویی و چه بارداری چند قلویی، حالت تهوع و استفراغ در اواخر سه ماهه اول از بین می رود.
 
حجم خون
میزان متوسط افزایش حجم خون در اواخر بارداری تک قلویی 40 الی 50 درصد است در صورتی که در بارداری چند قلویی در حدود 50 الی 60 درصد می باشد، یعنی در حدود 500 میلی لیتر بیشتر از بارداری تک قلویی است. نسبت افزایش توده گلبول های قرمز در بارداری دو قلویی کمتر از بارداری تک قلویی می باشد. افزایش قابل توجه حجم خون و هم افزایش نیاز به آهن و فولات، احتمال ابتلای شما را به کم خونی افزایش می دهند.
 
 نکته:
میزان متوسط خونریزی در زایمان طبیعی بارداری دو قلویی، 1000 میلی لیتر و به عبارتی دو برابر بارداری تک قلویی است.
رشد رحم
میزان رشد رحم در بارداری چند قلویی بسیار بیشتر از حاملگی تک قلویی است، ممکن است حجم رحم و محتوای غیر جنینی 10 لیتر یا بیشتر و وزن آن به بیش از 9 کیلو گرم برسد. به ویژه در دو قلوهای همسان تجمع سریع بیش از حد مایع آمنیوتیک رخ می دهد. بزرگ شدن اندازه رحم، اعضای داخلی شکم را به طور قابل توجهی تحت فشار قرار دهد و این موضوع ممکن است مانع تحرک شما و ایجاد زندگی کاملا ساکن شود.
 
فشار خون
نوع الگوی تغییر فشار خون در زنان دارای بارداری چند قلویی متفاوت می باشد. فشار خون دیاستولی یا مینیمم زنان دارای بارداری چند قلویی در مقایسه با فشار خون دیاستولی زنان دارای بارداری تک قلویی در هفته 20 بارداری کمتر است، اما تا هنگام زایمان به میزان بیشتری افزایش می یابد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با فشار خون مقاله درک مفهوم فشار خون را مطالعه نمایید.