شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

مسائل اخلاقی در رواندرمانی کودکان و نوجوانان: مقاله مروری



      مسائل اخلاقی در رواندرمانی کودکان و نوجوانان: مقاله مروری
اکبر وطن خواهی

روان‌درمانی کودکان به دلیل ایجاد برخی مسایل و مشکلات اخلاقی خاص، در مقایسه با روان‌دمانی بزرگسالان سخت‌تر و پیچیده‌تر است. کودکان و نوجوانان به دلیل بالغ نبودن از لحاظ قانونی قادر به تصمیم‌گیری مستقل در زمینه درمان سلامت روانی و جسمی خودشان نیستند. به طور کلی آنها خودخواسته  به مراکز مشاوره روان‌درمانی مراجعه نمی‌کنند، بلکه والدین آنها را به مشاوره می‌برند.

 

این موضوع موجب به‌وجود آمدن مشکلاتی در ارتباط با روان‌درمانی می‌شود. والدین از لحاظ قانونی حق مشارکت در فرایند روان‌درمانی  را دارند. این مشارکت موجب پیچیدگی نقش و تضاد منافع می‌شود. از این رو کودکان برخی مسایل شخصی و مهم خود را به دلیل ترس از افشاء و نقض حریم خصوصی در اختیار مشاور نمی‌گذارند. بنابراین مشکلاتی در ارتباط با محرمانه بودن، تضاد منافع و تعارض نقشهای متعدد در روان‌درمانی کودکان و نوجوانان به‌وجود می‌آید. مشاور برای جلوگیری از این مشکلات و حل مسایل اخلاقی باید علاوه بر اصول مشاوره و روان‌درمانی، از مسایل مربوط به رشد روانشناختی کودکان نیز آگاه باشد. در این مقاله، تحقیقاتی که مسایل و مشکلات اخلاقی در روان‌درمانی کودکان و نوجوانان و راه‌حل‌های مربوط به این مشکلات را بررسی کرده‌اند مرور خواهیم کرد.                                        

 

این مقاله به اولین کنگره بین‌المللی علوم انسانی  دانشجویان خارجی ترکیه ارائه شده و برای مشاهده اصل آن به زبان ترکی استانبولی، فایل ضمیمه را دریافت نمایید.

 

صفحه نگارنده در انسان‌شناسی و فرهنگ:

http://anthropology.ir/node/28468

                                                                                             

پیوستاندازه
29042.pdf453.59 KB