چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
پیاده روی | فواید پیاده روی شب بهتر است یا روز
فواید بیشمار پیاده روی برای سلامتی بدن امری ثابت شده است و همین دلیلی بر تداوم اکثر افراد بر انجام این ورزش ساده و کم هزینه است. همه با فواید پیاده روی آشنا هستند. این فعالیت بدنی به کاهش وزن، افزایش سلامت قلب و عروق، بهبود گردش خون و تراکم استخوانی کمک می کند و باعث کاهش سطح کلسترول در بدن می شود. با این حال، آیا می دانید چه زمانی از روز برای پیاده روی مناسب تر است؟ کارشناسان بر این باورند که پیاده روی شبانه از پیاده روی در صبح بهتر است.
پیاده روی در هر زمانی یک کار مفید است. با این حال، پیاده روی شبانه نسبت به پیاده روی در صبح ارجحیت دارد. 15 دقیقه پیاده روی بعد از شام به هضم غذا کمک می کند و چربی های شکم را می سوزاند. بسیاری از مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات و چربی هستند، بنابراین خوردن شام و رفتن به تخت خواب می تواند مشکل ساز باشد. افزایش چربی شکم خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت را افزایش می دهد.
•به هضم غذا کمک می کند و کالری های اضافی را می سوزاند؛ به علاوه، باعث می شود در کوتاه مدت چربی های شکم خود را آب کنید.
•سطح کلسترول را کنترل می کند. کلسترول خوب یا HDL تنها از طریق ورزش و پیاده روی افزایش می یابد. مواد غذایی اندکی باعث افزایش سطح کلسترول خوب می شوند. پیاده روی شبانه به تنهایی کمک می کند که سطح کلسترول خون تان را کنترل کنید.
•چربی شکم را کنترل کرده و از انباشت چربی در نواحی شکم جلوگیری می کند.
•تراکم استخوانی و نیروی عضلانی را تقویت می کند.
•کمر درد شما را تسکین داده و افسردگی را درمان می کند.
•گردش خون را افزایش می دهد.
•به کنترل بیماری های مختلف مانند دیابت، فشار خون و خستگی عضلانی کمک می کند.
بنابراین، آیا باید از پیاده روی در صبح دست بکشید؟
خیر. هرگز نمی توان از مزایای پیاده روی در صبح چشم پوشی کرد. ویتامین D، هوای تازه و آفتاب صبحگاهی برای شما مفید هستند. اینکه چه زمانی از روز به پیاده روی بروید، یک انتخاب شخصی است. اما سعی کنید حداقل یک ساعت در روز پیاده روی کنید. پیاده روی صبحگاهی بیشتر مورد علاقه افراد مسن است که نمی توانند در ساعات پایانی روز پیاده روی کنند. از سوی دیگر، نسل جوان که زمان کافی برای پیاده روی صبحگاهی ندارد، بیشتر ترجیح می دهد شبانه پیاده روی کند.
چطور خود را برای پیاده روی شبانه آماده کنیم؟
•بلافاصله بعد از شام پیاده روی نکنید. سیستم گوارشی برای هضم غذا به خون بیشتری نیاز دارد. اگر بلافاصله بعد از شام پیاده روی کنید، خون به اندام های دیگر می رسد و ممکن است دچار سرگیجه شوید. برای پیاده روی بعد از شام حداقل 20 دقیقه صبر کنید.
•کفش مناسب بپوشید. با کفش های گشاد پیاده روی نکنید. کفش مناسب بپوشید تا از مزایای پیاده روی بهره مند شوید.
•تند پیاده روی کنید. پیاده روی شبانه به معنای قدم زدن در پارک نیست. همان طوری پیاده روی کنید که صبح ها پیاده روی می کنید.
•بستنی نخورید. اینکه بیرون از خانه هستید و شام تان را پیش از این خورده اید، به این معنا نیست که می توانید در طول پیاده روی شبانه دسر بخورید.
•قدم های خود را آهسته و منظم بردارید. اگر مبتدی هستید، آهسته و پیوسته پیاده روی کنید. سعی کنید در روزهای نخست 15 تا 30 دقیقه پیاده روی کنید و به تدریج زمان پیاده روی و سرعت قدم های خود را افزایش دهید. با این حال، به خود فشار نیاورید و فقط بدن تان را گرم کنید.
بسیاری از افراد فکر می کنند که پیاده روی شبانه مزاحم چرخه خوابشان می شود. اما درست نیست. اگر به طور صحیح پیاده روی کنید، خواب بهتری خواهید داشت. اگر هنوز هم فکر می کنید که پیاده روی شبانه چرخه خواب تان را مختل کرده، کمی به خود استراحت دهید و تمرینات دیگری برای خود تدارک ببینید که با فرم بدن و شیوه زندگی تان سازگارتر باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست