دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
پیشنهاد برگزاری انتخابات زودهنگام در فلسطین
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در سخنرانی با انتقاد شدید از دولت فعلی حماس و مسوول خواندن این دولت نسبت به بسیاری از بحران های جاری در مناطق فلسطینی، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست تشکیلات خودگردان و شورای قانونگذاری فلسطین شد. عباس با تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام در مناطق فلسطینی تصریح کرد؛ «دستور تشکیل کمیته انتخابات را داده ام که در اسرع وقت این کمیته زمینه مناسب جهت برگزاری این انتخابات را فراهم کند.» رئیس تشکیلات خودگردان پیش از این تهدید کرده بود در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات برای تشکیل دولت وحدت ملی با حماس، با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری انتخابات زودهنگام برگزار خواهد کرد.
او که در مجلس فلسطین سخن می گفت، افزود؛ «براساس قانون اساسی فلسطین، ملت منبع اصلی قدرت و تعیین حکومت هستند، پس بگذارید ملت حرف آخر را بزند... خطاب من تنها به فتح یا حماس یا دیگر گروه های فلسطینی نیست بلکه خطاب من به تمام ملت فلسطینی است که بدانند من برای خروج از بحران فعلی فلسطین دست به چنین اقدامی زده ام و همچنان معتقدم تشکیل حکومت متحد ملی با شرایط لازم جهت خروج از بحران فعلی و در راس آن از میان برداشتن محاصره اقتصادی بین المللی علیه فلسطین امری لازم و ضروری است.»
ابومازن (محمود عباس) با انتقاد شدید از جنبش حماس و اسماعیل هنیه گفت؛ «دولت حماس اعتقادی به مشروعیت سازمان آزادی بخش فلسطین ندارد در حالی که خارج از فلسطین تحت سایه این سازمان که از سوی جامعه جهانی مشروعیت دارد، اقدامات خود را انجام می دهد. محاصره های اقتصادی و سیاسی موجود علیه فلسطین نتیجه عملکرد دولت حماس است که مطابق با قوانین موجود بین المللی حرکت نکرده است.» او گفت؛ من خود رسمیت حکومت حماس را به امضا درآورده ام و بر اساس قانون می توانم کنار گذاشتن این حکومت را اعلام کنم. وی همچنین با واژگان تندی از هنیه یاد کرد.
● مخالفت حماس، حمایت اسرائیل
دولت حماس با انتقاد شدید از اظهارات عباس مخالفت خود را با برگزاری انتخابات زودهنگام در فلسطین اعلام و تاکید کرد؛ تمامی اظهارات ابومازن و انتقادات او به دولت فعلی فلسطین مغلطه و اشتباهات فاحش بوده است. به گزارش شبکه الجزیره، محمود الزهار، وزیر خارجه فلسطین در واکنش به اظهارات عباس تصریح کرد؛ «ابومازن می خواهد با استفاده از کلمه ملت فلسطین بسیاری از اهداف غیرقابل قبول خود را به مردم فلسطین تحمیل کند.» الزهار تصریح کرد؛ «زمانی که ابومازن انتخاب شد تنها ۲۶ درصد از مردم فلسطین به او رای دادند و امروز از تایید فراگیر ملت فلسطین سخن می گوید. ما از موقعیت خود میان ملت فلسطین و یا از برگزاری انتخابات زودهنگام هراسان نیستیم بلکه ما معتقدیم باید به رای و خواسته ملت فلسطین احترام گذاشت و دولت فعلی حماس انتخاب دموکراتیک این ملت است که باید به این انتخاب احترام گذاشت و مهلت زمانی مقرر شده برای فعالیت دولت فعلی این مردم را حفظ کرد.»
وزیر خارجه فلسطین هم چنین گفت؛ «زمانی که از مردم فلسطین پرسیده شد که آیا با به رسمیت شناختن اسراییل موافقید ۹۲ درصد این مردم مخالفت قاطع خود را با به رسمیت شناختن اسرائیل اعلام کردند. اما امروز ابومازن ما را تنها به اتهام به رسمیت نشناختن اسرائیل مورد انتقاد قرار می دهد.» حماس در اعتراض به اقدامات عباس جلسه دیروز مجلس را تحریم کرده بود.
در روزهای اخیر تنش میان گروه های حماس و فتح تشدید شده و سوءقصد نافرجام به جان اسماعیل هنیه، رهبر حماس و نخست وزیر فلسطین این درگیری ها را به اوج خود رسانده است. حماس، محمد دحلان، از مقامات فتح و مسوول سابق امور امنیتی حکومت خودگردان فلسطینی را در این مورد متهم کرد. اما دحلان این اتهام را به شدت رد کرده است.
بنا بر گزارش ها طی درگیری هایی که روز جمعه در شهرهای رام الله و غزه میان دو جناح فلسطینی پیش آمد بیش از ۳۲ نفر مجروح شدند. برخی از دولتمردان فلسطینی نسبت به در گرفتن جنگ داخلی در میان فلسطینی ها هشدار داده اند. خالد مشعل، رهبر سیاسی گروه اسلامی حماس گفته است که اگر قهر و خشونت پایان نیابد، نوار غزه و کرانه باختری به طرف جنگ داخلی خواهند رفت. رهبر تبعیدی حماس ضمن تاکید بر ضرورت وحدت گفت که فلسطینی ها باید با «اشغالگران اسرائیلی مبارزه کنند نه علیه یکدیگر».
در همین حال اسماعیل هنیه روز جمعه در گردهمایی بزرگی در غزه مردم را به حفظ آرامش و یگانگی فرا خواند. از سوی دیگر اسرائیل از پیشنهاد رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای برگزاری انتخابات زودهنگام در فلسطین حمایت کرد. «مری ایسین» سخنگوی کابینه اسرائیل در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه گفت؛ «کابینه اسرائیل از شخصیت های فلسطینی که در تلاش برای اجرای مذاکرات با اسرائیل بدون توسل به خشونت هستند، حمایت می کند و ابومازن فردی از این دست است.»
● سفر دوره یی تونی بلر به خاورمیانه
تونی بلر نخست وزیر انگلیس در ادامه سفر دوره یی خود به خاورمیانه با بیان آنکه روزهای آینده نقش حیاتی در روند صلح خاورمیانه خواهند داشت روز گذشته آنکارا را به مقصد قاهره ترک کرد. بلر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در فرودگاه آنکارا گفت؛ «روزها و هفته های آتی در روند تصمیم گیری برای خاورمیانه بسیار مهم است و در حال حاضر مردم در سرتاسر دنیا خواهان تحقق صلح در این منطقه هستند.» نخست وزیر انگلیس روز جمعه وارد آنکارا شد و شبانه با اردوغان دیدار کرد. او در این دیدار بر حمایت انگلیس از عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا تاکید کرد و درباره بحران خاورمیانه و قبرس با همتای ترکش به گفت وگو نشست. بلر با اشاره به اینکه ترکیه به دلیل موقعیت ژئوپولتیکی خود بین اروپا و خاورمیانه قرار دارد، گفت؛ «از این نظر عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا از نظر سیاسی نیز دارای اهمیت است.» بلر گفت لندن بر حمایت های خود از آنکارا در روند عضویت در اتحادیه اروپا ادامه خواهد داد و برای خروج بخش ترک نشین قبرس از انزوای سیاسی کمک خواهد کرد.
سفر بلر به ترکیه همزمان با شدیدترین تنش ها در قلمرو فلسطینیان میان گروه های فتح و حماس صورت گرفت. سوءقصد نافرجام به جان اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت خودگردان و رهبر حماس این درگیری ها را به اوج رسانده است.
تونی بلر در ترکیه گفت؛ «برای رفع اختلاف های فلسطین و اسرائیل باید گام اول را دولت فلسطین بردارد تا بتوان اسرائیل را نیز به این امر تشویق کرد.» تونی بلر گفته است یکی از اولویت های او در چند ماه پایانی کار به عنوان نخست وزیر انگلیس برقراری مجدد صلح در خاورمیانه است، اما منتقدان او می گویند تلاش های او با شکست مواجه خواهد شد، زیرا او در جنگ عراق اعتبار خود را از دست داده است. بی بی سی گزارش داد مقام های انگلیسی اذعان کرده اند که راه حل ها و پاسخ ها در زمینه حصول صلح در خاورمیانه آسان نخواهد بود. نخست وزیر انگلیس در دیدار با همتای ترک خود گفت؛ «ترکیه نقش محوری و مهمی در حل بسیاری از بحران های خاورمیانه دارد. روابط این کشور با هر دو طرف درگیر اسرائیل و فلسطین مثبت است و می تواند میانجیگر خوبی در این زمینه باشد.»
در این دیدار اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز با تاکید بر آمادگی این کشور برای ارائه هرگونه کمک در زمینه حل بحران فلسطین گفت؛ «ما معتقدیم که هرگونه اصولگرایی و تندروی به هر صورت و در هر کجای دنیا منجر به ایجاد بحران و تهدیدهایی برای آن منطقه خواهد شد و در همین جا است که آنکارا تصمیم به ایجاد ائتلاف تمدن ها که طرح مشترک ترکیه و اسپانیا است، گرفته است.» نخست وزیر ترکیه همچنین با انتقاد از جامعه جهانی آن را مسوول اصلی تمام بحران ها و درگیری های فعلی در فلسطین دانست. او گفت؛ «جامعه جهانی در زمانی که به نتایج انتخابات دموکراتیک مردم فلسطین احترام نگذاشت و این نتایج را نادیده گرفت، باید این روز را می دید که درگیری های مسلحانه و تن به تن در مناطق مختلف فلسطین روی دهد.»
نخست وزیر انگلیس ترکیه را به مقصد مصر ترک کرد تا با حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور نیز درباره تحولات خاورمیانه گفت وگو کند. این در حالی است که قاهره نقش مهمی در میانجیگری میان اسرائیل و فلسطین ایفا می کند و از سوی دیگر مقام های مصری در تلاش برای برقراری صلح میان دو جناح اصلی فلسطینی، فتح و حماس، در نوار غزه با رهبران حماس دیدار کرده اند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست