چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
کباب کردن گوجه باعث سرطان می شود؟
با گرم شدن هوا بر تعداد دفعه هایی که خانواده ها برای پیک نیک به خارج شهر و دامن طبیعت می روند، افزوده می شود و پرمصرف ترین غذاها در این میان، انواع کباب است.در حقیقت چون سرخ کردن مواد غذایی باعث مصرف مقداری روغن اضافی می شود، توصیه ما این است تا جایی که می توانید، غذاها را به صورت بخارپز یا کبابی مصرف کنید اما کباب کردن هم شرایط خاص خودش را دارد.کباب کردن مواد غذایی، به شرطی که حرارت ملایم باشد و ماده غذایی نسوزد، جزو روش های پخت مناسب محسوب می شود.
کباب کردن سبزی ها خوبی ها و بدی هایی دارد. مثلا سبزی هایی مانند گوجه فرنگی که دارای ویتامین C نسبتا زیادی هستند، در اثر حرارت دیدن، مقداری از ویتامین خود را از دست می دهند زیرا ویتامین C حساس ترین ویتامین نسبت به حرارت است.
باید بدانیم که سایر ریزمغذی های موجود در سبزی ها، چندان تحت تاثیر حرارت ناشی از کباب کردن قرار نمی گیرند. بهتر است بدانید حتی جذب گروهی از ریزمغذی ها مانند بتاکاروتن ها و فلاونوئیدها در اثر حرارت دادن بیشتر می شود. ضمن اینکه حرارت دادن ملایم سبزی ها باعث از بین رفتن آلودگی و میکروب های احتمالی موجود در آنها هم می شود. سبزی هایی مانند گوجه فرنگی و قارچ، جزو خوراکی های بسیار کم کالری هستند که مصرف آنها به صورت خام، بخارپز یا کبابی در کنار غذاهای مختلف، بسیار خوب است.
معمولا مصرف سبزی های خام توصیه می شود اما زمانی که قارچ با روش کبابی یا بخارپز حرارت می بیند، پروتئین های آن برای بدن قابل هضم تر می شود بنابراین بهتر است قارچ را قبل از مصرف کمی حرارت بدهید.
البته اگر قرار است قارچ ها را کباب کنید، باید آنها را تاحدی که لایه رویی شان سیاه نشود، حرارت بدهید و بگذارید بافت قارچ فقط کمی نرم شود.
این حرارت دهی ملایم برای تمام سبزی ها مطرح است اما برخی افراد سبزی هایی مانند گوجه فرنگی را به اندازه ای حرارت می دهند که پوست رویی آن کاملا سیاه می شود. اگر این اتفاق برای گوجه یا فلفل بیفتد، باید پوست رویی و سیاه آنها را پیش از مصرف جدا کرد. نتایج برخی از تحقیقات نشان می دهد احتمال سرطان زا بودن قسمت های سوخته مواد غذایی که در اثر کباب کردن تغییر رنگ داده اند، وجود دارد. هرچه میزان سوختگی مواد غذایی بیشتر باشد، احتمال سرطان زا بودن آنها هم بیشتر می شود.
تنها راه برای کباب کردن گوجه فرنگی به طوری که آب خود را از دست ندهد، پیچیدن در فویل است. مزه های لازم همچون نمک را به گوجه فرنگی بزنید و هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید به آن اضافه و آن را با نان تست یا در کنار غذا میل کنید.
کباب کردن گوجه باعث سرطان می شود؟تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران علی باقری عزاداری پزشکیان دولت چهاردهم دولت رئیس جمهور ترور انتخابات دولت سیزدهم سعید جلیلی
قتل قم پشه آئدس زلزله هواشناسی افغانستان تیراندازی شهرداری تهران عزاداری محرم تب دنگی شورای شهر تهران سازمان هواشناسی
قیمت طلا قیمت سکه اقتصاد ایران قیمت خودرو قیمت دلار خودرو ترافیک ایران خودرو حقوق بازنشستگان همستر کامبت بازار خودرو قیمت
امام حسین لیلی رشیدی الناز شاکردوست تلویزیون سریال دفاع مقدس مداحی سینمای ایران سینما
فناوری
رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ غزه فلسطین اسرائیل ترامپ آمریکا جنگ غزه ترور ترامپ روسیه ایالات متحده آمریکا جو بایدن
پرسپولیس فوتبال علیرضا بیرانوند استقلال رئال مادرید کیلیان امباپه باشگاه پرسپولیس یورو 2024 رامین رضاییان تیم ملی اسپانیا تیم ملی انگلیس باشگاه استقلال
خودروهای وارداتی دیابت شیائومی ماه هوش مصنوعی ناسا کد مورس
گرمازدگی وزارت بهداشت تخم مرغ کاهش وزن رژیم غذایی جذام حسین فرشیدی