شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
تشخیص ناباروری زوجین با انجام آزمایشات خاص
ناباروری مشکل شایعی است که با سبک زندگی مدرن و بی تحرک امروزی بسیار افزایش یافته است . دلایل متعددی برای ناباروری یک زوج وجود دارد که سبک زندگی یکی از آنها است. در واقع ناباروری زمانی به مشکل یک زوج اطلاق میشود که بعد از یک سال داشتن رابطه جنسی منظم و بدون روش های پیشگیرانه هنوز بارداری رخ نداده باشد.
ناباروری معمولا 15 درصد از زوج ها را در طول زندگی تحت تأثیر قرار می دهد. در زوج باروری که سن خانم از 30 سال پایین تر باشد ، در طول یک دوره ی قاعدگی حدود 25 – 20 درصد احتمال بارداری وجود دارد. به عبارت دیگر در هر ماه از هر صد زوج جوان دارای ارتباط جنسی مرتب و بدون پیشگیری از بارداری ، حدود 25 – 20 زوج احتمال باردار شدن دارند. تقریبا 40 درصد ناباروری ها به زنان مرتبط می باشد ، مانند نداشتن تخمک گذاری یا بستن لوله ها. تقریبا 40 درصد ناباروری ها به مردان ارتباط دارد ، مانند کاهش حرکت یا تعداد اسپرم. حدودا 15 تا 20 درصد موارد ناباروری ، علت مشخصی ندارد به عبارتی دلیل قطعی برای باردار شدن در این موارد وجود ندارد در صورتی که آزمایش ها طبیعی می باشند.
عوامل متعددی باروری زوجین را تحت تأثیر قرار می دهند. بعضی از این عوامل شامل سیگار ، وزن ، فشار روحی ، سن ، الکل ، ورزش سنگین ، بیماری ها ، تعداد تخمک های موجود در تخمدان ها و شرایط زمینه ای است. برخی از این عوامل از کنترل انسان خارج است. هرچند بعضی از عوامل در طول زمان تغییر می کنند ، باید به این نکته توجه کرد که شیوه ی زندگی سالم برای زوجین ، قدمی مهم برای رسیدن به هدفی مشترک ، یعنی داشتن کودکی سالم است.
تشخیص ناباروری زوجینورزش منظم و استراحت ، رژیم غذایی خوب ، به همسران کمک خواهد کرد تا آمادگی رویارویی با مشکلات احتمالی را داشته باشند.
بررسی علل ناباروریاز آنجایی که ناباروری مشکل زن و شوهر است ، پس لازم است هر دوی آنها با هم بررسی شوند. آزمایش های خاصی برای بررسی و تعیین علل ناباروری انجام می گیرد.
آزمایش های مورد نیاز خانم ها در تشخیص ناباروری
آزمایش خانم ها شامل تصویربرداری از رحم و لوله های رحمی ، آزمایش خون برای بررسی تخمک گذاری و تعداد تخمک موجود در تخمدان ها ، سونوگرافی رحم برای بررسی حفره ی رحمی و لوله ها و برخی روش های تخصصی دیگر است.
آزمایش های مورد نیاز مردان در تشخیص ناباروری
برای این که پزشک بتواند تعداد اسپرم ، حرکت و شکل آنها را بررسی کند نیاز به نمونه ی مایع منی دارد. بعضی از آزمایش های اضافی بر پایه ی نتایج بررسی های بیشتر مایع منی انجام می گیرد. در بعضی موارد لازم است شوهر به متخصص کلیه و مجاری ادرار مراجعه کند. احتمال دارد بسیاری از مردان در ارگاسم یا تحریک جنسی دچار مشکل باشند. این مسئله ی بسیار مهمی است و حتما باید در این زمینه با پزشک مشورت شود.
تاثیر سن در نابارورییکی از عواملی که باروری زوجین را تحت تأثیر قرار می دهد مبحث سن می باشد. باردار شدن برای خانم هایی که از سن بالایی برخوردارند دشوار می شود. لازم به ذکر است که سن 18 تا 35 سالگی برای بارداری مناسب است. به دلایل مختلفی ممکن است بارداری خانم ها تا 30 سالگی و حتی 40 سالگی به تأخیر بیفتد. این رخداد در سال های گذشته یکی از دلایل افزایش شیوع ناباروری بوده است. قبل از تولد ، تخمدان های هر دختر تقریبا 7 میلیون می باشد. این تعداد به هنگام تولد به 2 – 1 میلیون کاهش می یابد. تا دوران بلوغ تعداد تخمک ها به 400 – 300 هزار عدد می رسد. بعد از آن تعدادی از تخمک ها هر ماه شروع به رشد می کنند ، اما معمولا تنها یکی از آن ها آزاد می شود. احتمال دارد در برخی از خانم ها از دست رفتن تخمک ها بیش تر از دیگران باشد و این شرایط باعث می شود در آن ها ذخیره ی تخمدانی پایین بیاید. در روز های 4 – 2 دوره ی قاعدگی آزمایش هورمونی خون ، به پیش بینی ذخیره ی تخمدانی کمک می کند.
تشخیص ناباروری زوجین با انجام آزمایشات خاصایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست