سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

مردان عریض چهره، عصبانی‌تر‌ند


مردان عریض چهره، عصبانی‌تر‌ند

مردان عریض‌چهره عصبانی و پرخاشگرتر هستند. مردم عادت دارند از روی لحن صدا، گفتار و برخورد طرف مقابلشان نوع خلقیات او را ارزیابی کنند.
تحقیقات نشان داده هر فردی در نخستین برخورد …

مردان عریض‌چهره عصبانی و پرخاشگرتر هستند. مردم عادت دارند از روی لحن صدا، گفتار و برخورد طرف مقابلشان نوع خلقیات او را ارزیابی کنند.

تحقیقات نشان داده هر فردی در نخستین برخورد با طرف مقابلش ابتدا سعی می‌کند از روی حالات چهره، نوع گفتار، لحن صدا و حرکات دست و بدن او نوع خلقیات و شخصیت فرد مورد نظرش را کشف کند.

بنابراین نخستین نشانه‌ها و حالات برخورد همیشه نقش تعیین کننده‌ای در ادامه یافتن ارتباط یا قطع آن داشته است.

تاکنون تحقیقات زیادی پیرامون حالات هیجانی چهره انجام شده است.

نخستین تحقیقات نشان داده است کودکان هم حتی حالت عصبانیت، لبخند، جدی، ناراحتی، شادمانی و ... والدین خود را دیده و درک می‌کنند.

کودک پس از سه ماهگی قادر است با لبخند دیگران لبخند بزند.

هرچند به عقیده روانشناسان این لبخند او بیشتر بازتابی است و نشانگر درک کودک نیست اما پس از شش ماهگی لبخندهای اجتماعی کودک آغاز می‌شود و او رفتار چهره‌ای والدین خود را درک کرده و در برابر آن با لبخند، گریه، بغض و خنده واکنش نشان می‌دهد.

نوزاد دختر و پسر هنگام تولد هیجان چهره‌ای یکسانی دارند. گاهی لبخند می‌زنند گاهی گریه می‌کنند و گاه می‌ترسند.

هیجانات در آغاز تولد محدود است و بیشتر شامل شادی، غم، ترس و نفرت می‌شود.

با بزرگ‌تر شدن کودک هیجانات او هم تغییر کرده و شباهت بیشتری به هیجانات چهره‌ای والدینش می‌گیرد.

دانشمندان معتقدند هیجانات چهره‌ای در کودک دختر با پسر تفاوت دارد. آنها معتقدند برخی هورمون‌های مردانه باعث می‌شود تا پسران هیجانات چهره‌ای متفاوت تری نسبت به دختران داشته باشند.

ترشح هورمون مردانه تستوسترون در پسران این تفاوت‌ها را آشکار می‌کند. تحقیقات فیزیولوژیکی محققان نشان داده است هورمون تستوسترون در عریض کردن برخی اندام‌های بدن مثل ماهیچه‌ها، تارهای صوتی، بینی، گونه، لب، استخوان‌ها و پیشانی پسران تأثیر داشته و این اندام‌ها را نسبت به دختران زمخت تر می‌سازد.

هرچند دانشمندان معتقدند این عریض شدن و عملکرد هورمون تستوسترون بیشتر رهاوردی برای ایمنی بیشتر بدن پسران است اما تحقیقات جدید پژوهشگران کانادایی نشان داده است هورمون تستوسترون صورت مردان را مدور و عریض ساخته و از طرفی ازدیاد این هورمون در مردان باعث رفتار خشن‌تر و پرخاشگرانه تر می‌شود.

البته در سال‌های اولیه کودکی تفاوتی بین دختران و پسران بدین لحاظ دیده نمی‌شود اما پس از سن بلوغ و تغییر هورمون‌های بدن پسران این تفاوت‌ها فاحش تر است.

این تیم کانادایی در ادامه تحقیقات خود روی ۹۰ بازیکن بازی هاکی روی یخ دریافتند بازیکنانی که صورتی عریض تر داشته و اندامی درشت تر دارند بیشتر مرتکب پنالتی در بازی می‌شوند.

همچنین مردان با این ویژگی خاص بیشتر تمایل دارند به بازی‌هایی مثل بوکس، حاکی، کشتی، فوتبال و... بپردازند.

گذشته از تأثیرات هورمونی در مردان و تمایلات چهره‌ای آنان به پرخاشگری، برخی عوامل محیطی آنان را به سمت پرخاشگری بیشتر هدایت می‌کند.

کودک در بدو تولد چهره خاص دخترانه و پسرانه‌ ندارد اما زنان بیشتر تمایل دارند کودک دختر را با لطافت و ظرافت خاص رفتاری ببینند و کودک پسر را اگر کمی مودارتر و درشت‌تر ببینند او را دارای رفتارهای مردانه تر یاد می‌کنند؛ همین مسئله موجب می‌شود مادران و اطرافیان باکودک رفتار لطیف‌تر یا خشن‌تری داشته باشند.

در نهایت این رفتارهای پرخاشگرانه و خشن با پسر بچه باعث می‌شود او نیز در آینده رفتار خشن‌تری را در پیش گرفته و پرخاشگرتر به نظر آید.

علاوه بر آن نقش جنسیتی مردان در بسیاری از جوامع حکم می‌کند رفتاری خشن داشته باشند و اگر مردی چهره‌ای عریض تر و زمخت‌تر داشته باشد دیگران او را پرخاشگر‌تر و عصبانی‌‌تر توصیف می‌کنند.

اما زنان را بر حسب نقشی که در جامعه دارند معمولاً ظریف‌تر و با رفتاری آرام‌تر می‌شناسند.

به‌همین دلیل افراد انتظار چهره عصبانی نداشته و هنگام ازدواج بیشتر تمایل دارند با کسی ازدواج کنند که چهره‌ای مهربان‌تر و قابل اعتمادتر داشته باشد.