چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

جاذبه های گردشگری شهرستان سقز + تصاویر


جاذبه های گردشگری شهرستان سقز

سقز در شمال غربی و در فاصله 187 کیلومتری مرکز استان یعنی سنندج قرار دارد. این شهرستان بر روی دو تپه طویل که رودخانه کوچک سرپوشیده ای به نام چم ولیخان آن ها را از هم جدا کرده بنا شده است. شهر سقز دارای مردمانی فرهنگ دوست است تا جایی که هر ساله چندین جشنواره مانند جشنواره موسیقی کردی و جشنواره کردی به صورت ثابت در این شهرستان برگزار می شود.
در مورد تاریخ ساخت این شهر روایت های گوناگونی وجود دارد تا جایی که تاریخ ساخت آن را به هزاره هفتم قبل از میلاد نسبت می دهند. همچنبن شهر سقز به دلیل موقعیت چهارراهی از مراکز مواصلاتی دنیای قدیم بود. بنابراین شهرستان سقز دارای آثار تاریخی با اهمیتی است که متاسفانه بیشتر آن ها در طول زمان براثر بلایای طبیعی و هجوم اقوام مجاور و ویران کردن آن ها در زیر خاک مدفون مانده اند.


جاذبه های گردشگری شهرستان سقز + تصاویر

آثار باستانی شهرستان سقز


یکی از این آثار تاریخی این شهر، قلعه (کاخ دژ) باستانی زیویه بر روی یکی از کوه های نسبتاً مرتفع در 55 کیلومتری جنوب شرقی شهر سقز در روستای زیویه واقع شده و حدود 700 سال پیش از میلاد در دوره حکومت اقوام ماد و مانایی ساخته شده است.زیویه هم از نظر معماری و هم از نظر آثار هنری یکی از شاخص ترین و با ارزش ترین مکان های دوره تاریخی محسوب می شود.

اما دیگر اثر تاریخی شهر سقز، مسجد دومناره است. مسجدی که در خیابان امام و در بافت قدیمی سقز واقع شده است اما تاریخ دقیق از ساخت این مسجد وجود ندارد؛ اهالی محل ساخت آن را به شیخ حسن مولان آباد از علمای سابق مذهبی منطقه نسبت می دهند که احتمال دارد در اواخر دوره افشاریه و اوایل زندیه ساخته شده باشد این مسجد دارای شبستانی به چهار ستون قطور چوبی به نشانه چهار خلیفه اهل سنت است که در ضلع جنوب غربی، ایوان ستون دار ساخته شده و در بالای آن نیز دو مناره قرار دارد و به همین دلیل به مسجد دو مناره شهرت پیدا کرده است.
مصالح به کار رفته در بنای اینمسجد شامل خشت و خام، ملات گل، سنگ های لاشه، چوب و ... است در تزیینات مناره از کاشی ها و آجرکاری های معقلی استفاده شده است.احتمالاً حوض خانه مسجد که گنبدی بر فراز آن قرار دارد و محل وضوی نمازگزاران است قدیمی تر از مسجد کنونی و متعلق به دوران صفویه است در دیوارهای مسجد از کاشی های صابونکی با طرح سرو کار، استاد علی اصفهانی استفاده شده است.


جاذبه های گردشگری شهرستان سقز + تصاویر

مناطق دیدنی شهر سقز


دریاچه سد شهید کاظمی یکی دیگر از جاذبه های شهرستان سقز است که در 62 کیلومتری شمال شهر و بین شهرستان های سقز و بوکان قرار گرفته است، طول متوسط آن 6 کیلومتر و حجم مخزن آن 48 میلیون مترمکعب است.آب دریاچه از رودهای خورخوره، سیمینه رود، زرینه رود و چم سقز تامین می شود.
در آخر می توان به بازار مرزی بسطام اشاره کرد. بازاری که به عنوان یکی از سه مرکز اصلی مبادلات تجاری استان در 63 کیلومتری جنوب شهر سقز در مسیر جاده مریوان قرار گرفته و از اهمیت بازرگانی خاصی در استان برخوردار است.

جاذبه های گردشگری شهرستان سقز + تصاویر