دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
آشنایی با خواص متعدد موسیر
خواص موسیر
خواص فوق العاده موسیر آشنایی با خواص متعدد موسیر
موسیر گیاهی است شبیه به سیر و پیاز ولی برخلاف پیاز، گل های آن تخم نمی دهد و البته بویی مطبوع تر از سیر دارد. موسیر چاشنی ای اشتهاآور و دارای طبیعت گرم بوده و انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن رنگ قرمز مسی دارد.موسیر سرشار از ویتامینC، پتاسیم، فیبر، اسید فولیک،کلسیم و آهن است و منبع خوبی از پروتئین محسوب می شود، بنابراین یک سبزی مفید برای سبزی خواران می باشد.
موسیر مانند دیگر اعضای خانواده ی خود سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکترایی دارد. در نتیجه موسیرِ، از انتشار میکروب ها و باکتری های بیماری زا پیشگیری می کند.
موسیر از آن گیاهان دو رگه است. چیزی شبیه به سیر و پیاز. برگ های این گیاه باریک و دراز است و گل های ارغوانی دارد. پیاز این گیاه، خوراکی است. می توان از آن در تهیه ی انواع ترشیجات، سالاد، سس و غیره استفاده کرد. این ماده ی غذایی مفید عطر و بوی فوق العاده ای به غذاهایتان می دهد و درعین حال سرشار از خواص مفید برای بدن است.
موسیر برای مقابله با میکروب ها
موسیر مانند دیگر اعضای خانواده ی خود سرشار از ترکیبات گوگردی است و به همین دلیل هم خواص ضدباکترایی دارد. در نتیجه موسیرِ، از انتشار میکروب ها و باکتری های بیماری زا پیشگیری می کند. البته حواستان باشد معنی حرفمان این نیست که در صورت بروز یک بیماری عفونی، موسیر می تواند جایگزین آنتی بیوتیک ها شود. بلکه می توان از این ماده ی غذایی برای پیشگیری از بروز این مشکلات استفاده کرد.
موسیر دوست استخوان های شما
موسیر سرشار از ویتامین C و A و همچنین از منابع فسفر و منیزیم است. همین ترکیبات از آن یک ماده ی غذایی دوستدار سلامت استخوان ها ساخته است. برای داشتن استخوان های محکم و سالم حتماً از محصولات لبنی که سرشار از کلسیم هستند استفاده کنید و در کنار آن موسیر را به عنوان یار کمکی به کار بگیرید. در این صورت خدمت زیادی به اسکلتتان کرده اید.
موسیر برای هضم راحت غذا
اگر در هضم غذا مشکل دارید توصیه می کنیم موسیر را وارد برنامه ی غذایی تان بکنید. به خاطر اینکه سرشار از فیبرهاست که علاوه بر ایجاد احساس سیری می تواند به هضم غذا و عملکرد خوب روده ها نیز کمک کند. موسیر با افزایش ترشح صفرا باعث هضم راحت تر غذاها می شود. علاوه بر این باید بدانید که موسیر به اندازه ی سیر یا پیاز برای معده مشکل ایجاد نمی کند. در واقع افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند به راحتی می توانند از موسیر پخته شده استفاده کنند. برای افرادی که از بوی سیر بدشان می آید نیز مناسب تر است چون بوی آن به اندازه ی سیر تند نیست.
موسیر برای پیشگیری از سرطان های گوارشی
نتایج پژوهش ها نشان می دهند که ترکیبات گوگردی موجود در موسیر و هم خانواده هایش یعنی پیاز و سیر و غیره می توانند جلوی رشد تومورها را بگیرند و در نتیجه از ابتلا به سرطان های دستگاه گوارشی پیشگیری کنند. البته محققان همچنان در حال بررسی های تکمیلی در این خصوص هستند. همین متخصصان توصیه می کنند که موسیر را به صورت خام مصرف کنید چون حاوی خواص بیشتری است.
موسیر برای مقابله با کلسترول خون
سن که بالا می رود رگ ها میل زیادی به ضخمیم شدن پیدا کرده و خاصیت ارتجاعی و نرمی خود را از دست می دهند. اگر این پدیده با کلسترول یا همان چربی بالا همراه شود منجر به تصلب شرایین می شود. رسوبات چربی در داخل رگ های خونی باعث بروز لخته های خونی می شوند. در این صورت نیز رگ ها می گیرند و مشکل ساز می شوند. خوشبختانه مواد غذایی مختلفی برای مقابله با این مشکل وجود دارند که موسیر جزو آن هاست.
این ماده ی غذایی سرشار از فلاوونوئیدهاست که ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند. این ترکیبات به رقیق و در جریان بودن خون کمک می کنند و تجمع پلاکت ها را کاهش می دهند. به همین دلیل نیز از تشکیل لخته های خونی پیشگیری می کنند.
علاوه بر این موسیر باعث رفع کلسترول بدن خون می شود و به تنظیم فشارخون نیز کمک می کند. به خاطر اینکه حاوی منیزیم است. در واقع هر 100 گرم موسیر حاوی 250 میلی گرم از این ماده ی معدنی است که نقش موثری در کنترل فشارخون، بهبود عملکرد قلب و کلیه ها دارد و به انقباض های عضلانی کمک می کند.
موسیر حاوی ویتامین های B
موسیر حاوی ویتامین B6 است. به این ترتیب که هر 100 گرم موسیر بیش از 10 درصد نیاز روزانه ی ما به این ویتامین را تامین می کند. باید بدانید که وجود این ویتامین برای سیستم عصبی لازم و ضروری است و همچنین از بروز مشکلات عضلانی پیشگیری کرده و به سلامت پوست کمک می کند.
علاوه بر این موسیر حاوی ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک نیز می باشد که ضداسترس است. این ویتامین برای ساخت گلبول های قرمز لازم است. ترکیب این ویتامین با ویتامین B6 برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر است.
مزایای موسیر برای پوست و مو:
افرادی که عادت به خوردن موسیر دارند موهایشان دیرتر سفید شده و کمتر به عارضه ریزش مو مبتلا می شوند.از آن جا که حاوی مقدار فراوانی سولفور است به شفافیت پوست کمک خوبی می کند.
از دیگر خواص موسیر می توان به تقویت قدرت جنسی، افزایش دفع ادرار، التیام دهنده و ترمیم کننده زخم ها و تسکین دهنده التهاب طحال و کبداشاره کرد.
مضرات موسیر:
از جمله مضرات موسیر، افزایش حرارت بدن و عطش است که ممکن است منجر به سردرد شود.زیاده روی در خوردن موسیر خام برای افراد گرم مزاج مضر می باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست