یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
راههای مراقبت از چشم در بیماران دیابتی
به احتمال زیاد همه افرادی که به دیابت مبتلا هستند این نکته را می دانند که بیماری شان در بلندمدت، تهدیدی برای سلامت چشم شان است، ولی شاید، بیشترشان ندانند که دیابت یکی از چهار علت اصلی نابینایی در دنیاست.
با گذشت زمان، قند خون بالا می تواند رگ های خونی کوچک در چشم مبتلایان به دیابت را دچار آسیب کند و به رتینوپاتی دیابتی منجر شود.همچنین قند خون بالا می تواند منجر به کاتاراکت ( آب مروارید ) و گلوکوم و خون ریزی های عروقی در چشم شما شود. پس برای پیشگیری از این عوارض و مقابله با آن ها باید به فکر بود و اقدام کرد.
با این حال استراتژی هایی برای مراقبت از چشم ها در دیابتی ها پیشنهاد شده است:
ویزیت چشم حداقل سالی یکبار توسط چشم پزشک
اگر مشکلی وجود داشته باشد، اگر زود تشخیص داده شود، درمانش هم موفق تر خواهد بود. پزشک رگ های خونی چشم را برای مشخص شدن نشانه های اولیه آسیب بررسی خواهد کرد.
کنترل مرتب قند خون
اگر قند خون شما در حد پایین و ثابت نگه داشته شود، آسیب به عروق خونی کوچک در چشم نیز کند خواهد بود. شما باید در سال چندین بار آزمایش خون A1C را انجام دهید.
کنترل فشار خون
فشار خون بالا به تنهایی می تواند عامل بروز بیماری های چشم باشد. اگر فشار خون بالا و دیابت را توامان دارید، نیاز به دقت بیشتری برای کنترل فشار خون هست. از پزشک خود برای نحوه اندازه گیری دقیق فشار خون مشورت بگیرید. در نظر داشته باشید که برای بسیاری از مبتلایان به دیابت، فشار خون باید کمتر از 140/80 باشد.
آزمایش سطح کلسترول
آزمایش خون برای بررسی میزان کلسترول بد یا همان ال دی ال و کلسترول خوب یا همان اچ دی ال می توان انجام داد.
تغذیه سالم غذا
میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی انتخاب خوبی هستند. خوب غذا خوردن سطح انسولین را در بدن شما تنظیم میکند.
ترک سیگار
سیگار باعث بروز مشکلات عروق خون در چشم نیز می شود پس همین حالا سیگار کشیدن را متوقف کنید.
انجام فعالیت های ورزشی
ورزش تاثیر بزرگی بر قند خون دارد. اگر از انسولین یا داروهای پایین آورنده قند خون استفاده می کنید، از پزشک خود سطح فعالیت بدنی که باید انجام دهید را بپرسید. همچنین سوال کنید که چه نوع تمرینی برای شما مناسب تر است.
ملاقات با چشم پزشک در سه ماهه اول بارداری
هر گونه علائم چشمی در شما که منجر به تغییر در بینایی می شود، نیاز به مراجعه به پزشک دارد. تغییرات چشمی از قبیل:تاری دید، لکه های سیاه، چشمک زدن نور، از دست دادن نسبی یا کامل بینایی در یک یا هر دو چشم.
چه درمان هایی برای عوارض چشمی دیابت وجود دارد؟
یکی از درمان های مهم و اصلی برای دیابت، انجام لیزر برای عوارض دیابت روی شبکیه است. لیزر برای مواردی انجام می شود که یا تورم شدیدی در ناحیه لکه زرد چشم وجود دارد، و یا عروق خونی زیادی بر روی سطح شبکیه تشکیل شده است. نکته مهم در این قسمت این است که لیزر غالبا باعث افزایش دید نمی شود و انجام لیزردرمانی غالبا برای حفظ بینایی است و می تواند سبب جلوگیری از نابینایی در 80 درصد از بیماران شود.
در مواردی که خونریزی شدید در داخل کره چشم وجود داشته باشد و یا عروق جدید سبب ایجاد پارگی و جداشدگی پرده چشم شده باشد، انجام عمل جراحی (ویتروکتومی) به بهبود بینایی چشم کمک می کند.
درمان جراحی در دیابت چیست؟
در مواردی که عروق تازه ی ایجاد شده سبب خونریزی در داخل کره چشم و یا جداشدگی پرده چشم شوند، نیاز به جراحی خاصی است که به آن ویتروکتومی می گویند.
باید با معاینات دوره ای منظم توسط چشم پزشک، از کاهش دید در بیماری دیابت، جلوگیری کرد.
راههای مراقبت از چشم در بیماران دیابتیایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست