چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مشكلات رئال مادرید چیست


مشكلات رئال مادرید چیست

شكست ۰ ۱ رئال مادرید در برابر سه ویا در بازی رفت سوپرجام فوتبال باشگاه های اسپانیا كه هفته پیش حاصل آمد, نگرانی های موجود در باره كهكشانی ها را و این كه در فصل جدید چه خواهندكرد, افزایش داده و موضوع را جدی تر كرده است

شكست ۰-۱ رئال مادرید در برابر سه ویا در بازی رفت سوپرجام فوتبال باشگاه های اسپانیا كه هفته پیش حاصل آمد، نگرانی های موجود در باره كهكشانی ها را و این كه در فصل جدید چه خواهندكرد، افزایش داده و موضوع را جدی تر كرده است.

شاید هم مشكلات فعلی رئال از زمانی شروع شده باشد كه در پایان فصل پیش این تیم پس از

۴ سال وقفه از نو به عنوان قهرمانی لیگ اسپانیا رسید ولی به فاصله چند روز پس از آن واقعه

«فابیو كاپه لو» ی معروف و ایتالیایی را از سمت مربیگری خود كنار گذاشت.

با آمدن برند شوستر آلمانی، آن چه كاپه لو طی یك سال كار بی وقفه اش در برنابئو ایجاد كرده بود، در عمل كنار گذاشته شد و به تصمیم شوستر كه از ختافه راهی برنابئو شده بود، یك روال كاری جدید در رئال دایر گشته است. تغییرات و نقل و انتقال های گسترده هم كه باعث شد تعدادی بازیكن تازه به رئال بیایند، بر مشكلات افزود، زیرا هم آنها باید با بازی رئال و نفرات قبلی اش تطابق یابند و هم شوستر راه هایی را بیابد كه در آن هر دو دسته بازیكنان (قدیمی ها و جدیدی ها) جواب بدهند.

● هدفی سخت

رئالی ها و حتی رئیس شان رامون كالدرون (كه بر طبق مقتضیات شغل اش باید از همگان واقع بین تر باشد، اما نیست) نه فقط مایل اند قهرمان شوند، بلكه بازی های خود را به سمت زیبایی و با سبك و روش فنی و پیشرفته ببرند، همین اعتقاد عجیب و هدف سخت (در دنیای كنونی فوتبال ) سبب شد به رغم رسیدن قهرمانی لالیگا به رئال در رقابت سختی با رقیب دیرینش بارسلونا، كالدرون كاپه لو را كنار بگذارد و همچون مقطع اول حضور مربی سابق میلان و یوونتوس در برنابئو (فصل ۹۷-۱۹۹۶او فقط یك سال در آن جا بماند و فرصت و مجالی برای ادامه كارش نیابد.

درجهان فعلی فوتبال این كه یك تیم بتواند هرهفته زیبا و فوق العاده بازی كند و برنده تمام دیدارهایش باشد، مسأله ای سخت و حتی غیرممكن است و تهاجمی ترین تیم های دنیا مثل بارسلونا و منچستر یونایتد نیز در نیل به آن مشكل دارند و بارها در طول فصل پیش می آید كه یك تیم برای پیروزشدن مجبور است دفاع كند و مثلاً از تك گلی كه در طول مسابقه زده است ، تا پایان دفاع كند و فقط به دفع توپ بپردازد.

● فصل دوم

این كاری بودكه كاپه لو انجام داد، ولی با این كه باید به او وقت بیشتری داده می شد تا رئال را امسال به تیمی كامل تر بدل كند، این مسأله از او دریغ شد و شوستر به برنابئو منتقل گشت. كاپه لو در سال اول حضورش در رئال هدفی را كه برای هر مربی اش ایده آل است ، یعنی كسب قهرمانی به دست آورده بود و در آن صورت می توانست فصل دوم را صرف كامل كردن كار تیمش به لحاظ فنی و نزدیك تر شدن به اهداف و ایده آل هایی كند كه مدیران و هواداران رئال نیز آن را می خواستند.

مسأله دیگری كه در رئال همچنان اسباب تعجب می شود ، ادامه حضور رائول گونزالز معروف در تركیب این تیم است و انگار هركس هم كه به رئال بیاید و برود، باز این مهاجم چپ پا و ۳۱ ساله دراین تیم خواهد بود و همچنان بازی خواهد كرد. رائول آشكارا با گذشته عالی اش و آن چه سابق بود، فاصله گرفته است و بدیهی است كه در آینده نیز از نو به همان بازیگر بدل نشود.

● پرهیز از خطر

با این اوصاف اصرار در حفظ رائول و حضور مستمر وی در میدان كه پس از آمدن شوستر نیز به اجرا در آمده است، اسباب حیرت فزون تر كارشناسان و مردم شده است. این در حالی است كه رئال چه در فصل گذشته و چه در فصل جاری آن قدر مهاجم در اختیار داشته است كه نیازی به رائول نداشته باشد و بتواند وی را كنار بگذارد و رود فان نیستل روی هلندی، روبی نیو، خولیو باپ تیستا و به تازگی وسلی اسنایدر هموطن جوان فان نیستل روی (كه از آژاكس خریداری شده است ) از آن جمله اند و آری ین روبن دیگر جوان مستعد هلندی نیز در راه است.

ولی حتی كاپه لو نیز از كنار گذاشتن رائول از تركیب رئال ابا داشت و شوستر هم در ابتدای كارش در برنابئو ترجیح می دهد كه خطر و ریسك نكند و برخی مسائل مورد توجه مردم و هواداران را در تیم و تركیبی كه برای رئال بر می گزیند حفظ و تأمین كند.

البته به رغم جذب اسنایدر و رویستون درنته (یك جوان هلندی دیگر كه از فاینورد آمده است) طی روزهای اخیر باید اذعان داشت كه رئال در تابستان امسال در بازار نقل و انتقال ها آن قدرها هم فعال نبوده و خریدهایش از یك میزان محدود فراتر نرفته است.

جذب دو مدافع تازه با نام های كریستوف متزلدر (آلمانی ) و په په (برزیلی) نشان از ادامه نگرانی شوستر و مدیران رئال از وضعیت تدافعی تیم و لزوم حل این معضل دارد اما در همان حال گابریل میلیتو مدافع پرطرفدار آرژانتینی به اردوی بارسلونا رقیب بزرگ رئال پیوسته و كریستین چیوو مدافع گرانمایه و رومانیایی رم كه تقریباً تمام باشگاه های بزرگ اروپا او را می خواستند، نیز سر از اینترمیلان درآورده است و با این حساب نمی توان و نباید رئال را بابت جذب دو مدافعی كه گفتیم لزوماً ستود، هرچند متزلدر یك مدافع امتحان پس داده و محكم است.

● دودك چه می گوید؟

انتخاب و استخدام یرزی دودك به عنوان دروازه بان ذخیره و فردی كه باید جانشین ایكركاسیاس در معدود روزهایی در فصل نیز شود، انتخاب عجیبی می نماید. این لهستانی ۳۴ ساله در دو سال آخر حضورش در لیورپول كاملاً نیمكت نشین بود و «په په راینا»ی اسپانیایی میدان را از دست او درآورده بود ولی جواب دادن یا ندادن وی در سیستم بازی پرفشار رئال و زیر بار مسئولیت شدید و مشكلات روحی موجود در آنجا مسأله ای است كه اطمینانی درباره آن وجود ندارد و برعكس باید به آن شك كرد.

براساس توضیحات فوق «خاوی یر ساویولا»ی آرژانتینی را باید بهترین خرید رئال در تابستان امسال دانست. او كه از بارسلونا جذب شده، می تواند بر تنوع و وسعت بازی تهاجمی تیمش بیفزاید و چون بازیكنی فنی و پرهنر و دریبل زن است برای رقبای رئال نیز غافلگیری ایجاد خواهد كرد و می تواند مثل اواسط فصل پیش كه گل های حساس و پرشماری را برای بارسا زد (و با این وجود مورد بی اعتنایی مجدد فرانك رایكارد مربی آن تیم قرار گرفت) صحنه های جالبی را بیافریند، با این وجود وقتی قرار باشد رائول همچنان در اكثر هفته ها فیكس باشد، خوب یا بد بودن ساویولا نیز (كه به او خرگوش می گویند) تفاوت عظیمی را در برنابئو لااقل در اوایل فصل كه او هنوز با یارانش به طور كامل اخت نشده است، ایجاد نمی كند.

ساویولا هفته پیش در نیمه دوم بازی با «سه ویا» نیز به میدان گسیل شد ولی پیرو مسائلی كه گفتیم تأثیرگذاری لازم را نداشت.

● ستاره همیشه مصدوم

روبن هم در صورتی كه سرانجام بیاید، خرید فوق العاده ای خواهد بود و در روزهای خوبش وقتی پا به توپ به راه می افتد كمتر مدافعی می تواند مقابل او بایستد و پیشینه او پر از گلسازی ها و گلزنی های تكان دهنده است اما وی بیش از حد آسیب پذیر است و در چلسی هم ، گاه در ۶ ماه از ۹ ماه فصل مصدوم و حاشیه نشین بوده است، اگر در نظر بگیریم كه استخدام «كاكا»ی برزیلی و فابرگاس اسپانیایی اهداف اصلی رئال در تابستان امسال بوده اند، ولی هر دو در تیم های خود (میلان و آرسنال) ماندنی شده و تكان نخورده اند، بیشتر پی می بریم كه كهكشانی ها در سیاست های نقل و انتقالات خود برنده ای بزرگ نبوده اند و این معادله فقط زمانی تغییر می یابد كه امثال اسنایدر و ساویولا در رئال امواج تهاجمی فوق العاده ای را به راه بیندازند و ریتم فعلی كار در آن را تغییر دهند و كلاً به وسلی اسنایدر و رویستون درنته در رئال بهای بیشتری داده شود كه با احتساب مسائلی كه برشمردیم، احتمال این وقایع زیاد نیست.

روش و سیستم انتخابی شوستر نیز اهمیتی فراوان می یابد و اگر او به ۳-۳-۴ روی بیاورد، به كارگیری همزمان روبی نیو و اسنایدر (یا روبن) در دو سمت میدان اقدامی بیش از حد ریسك آمیز خواهد بود و این شامل درنته هم می شود كه در فاینورد بسیار موفق بود اما معلوم نیست در برنابئو چگونه به كار گرفته خواهد شد.

● جانشین بكام كیست؟

«فان نیستل روی» قطعاً مهاجمی بزرگ و گلزنی حرفه ای است اما سال پیش بخش عمده ای از بهره دهی او و بدل شدنش به آقای گل لالیگا به دلیل سانترهای حرفه ای و دقیق دیوید بكام بود، حال آن كه این هافبك تكنیكی انگلیس دو ماهی است كه به لس آنجلس گالكسی در آمریكا كوچ كرده است و گرفتن جای او و تعیین جانشینی همسطح برای وی از كارهای سخت شوستر بوده كه بعید بوده است حاصل مثبت و بزرگی داشته باشد.

گوتی فصل پیش در مركز خط میانی كهكشانی ها خوش درخشید و از بهترین های آنان در كل فصل بود، اما معلوم نیست در فصل جدید قادر به تكرار آن روند باشد، بخصوص كه محمد دیارا دیگر هافبك رئال بیشتر یك بازیكن خراب كننده حركات تهاجمی رقبا است تا یك فوتبالیست سازنده و میشاییل بالاك هافبك آلمانی چلسی كه هموطن وی شوستر مایل بود او را به برنابئو بیاورد، در چلسی ماندنی شده است و با این حساب عنصر خلاقیت و كلاس در خط میانی رئال قدری كمتر از حد نیاز خواهد بود.

مجموعه مسائل فوق برای فصل جدید نگران كننده است و شاید رئال برخلاف فصل پیش كه با سیاست های كنترلی و تدافعی كاپه لو قهرمان شد، با روش های بازتر و فاقد احتیاط شوستر به نتیجه نرسد، بویژه كه رقیب قدیمی (بارسلونا) تیه ری آنری را هم جذب كرده و از همیشه خطرناك تر نشان می دهد. حتی اگر رئال امشب (یكشنبه شب) با نتیجه ای بهتر از آنچه سه ویا در مسابقه رفت به دست آورده، به این رقیب در بازی برگشت غلبه كند و سوپرجام اسپانیا را ببرد، تغییری در رایزنی فوق و افق پیش رو حاصل نمی آید.

● نخستین قربانی فصل جدید؟

این تیمی است كه در مسابقه رفت با سه ویا ستیز تاكتیكی و موقعیت های استراتژیك را تا حدی به حریف واگذار كرد و نتیجه برخی دیدارهای تداركاتی اش نیز مانند شكست ۰-۳ در برابر هانوفر آلمان اصلاً امیدواركننده نبوده است و در شرایطی با شتاب به تاریخ شروع فصل جدید لیگ اسپانیا نزدیك می شود كه بیشتر سؤال و ابهام پیرامون تیم هست تا نكات امیدواركننده و جای تعجبی نخواهد داشت كه نخستین و مهمترین قربانی احتمالی این روند، در آینده ای نه چندان دور خود شوستر باشد.

وصال روحانی