جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دیزی | طرز تهیه دیزی


 مواد لازم دیزی


نخود     ½ پیمانه
لوبیا سفید     ½ پیمانه
گوجه فرنگی     2 عدد بزرگ
پیاز پوست کنده     2 عدد متوسط
فلفل سبز تازه     2 الی 3 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه     به میزان لازم
آبغوره یا آبلیمو     به میزان لازم
لیمو عمانی     6 الی 8 عدد
گوشت گوسفند با استخوان و چربی     500 گرم
دنبهٔ تمیز و تازه گوسفندی     50 گرم در صورت تمایل
سیب زمینی     4 الی 5 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی     1 قاشق غذاخوری
دارچین و زعفران     به میزان دلخواه
سیر (در صورت تمایل)     1 حبه


طرز تهیه دیزی



    نخود و لوبیا را از شب قبل در 3 برابر حجم خودش آب، خیس می کنیم.
    در یک قابلمهٔ مناسب گوشت را به همراه چربی، دنبه و استخوان می ریزیم و داخل زردچوبه کمی آن را تفت می دهیم تا به روغن بیفتد. نخود و لوبیای خیس خورده را به همراه 1 عدد پیاز درسته بدون پوست و یک حبه سیر به گوشت اضافه می کنیم. گوجه فرنگی ها را پس از شستن، پوست می گیریم و آنها را از وسط به 2 نیم می بریم و آنها را نیز به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. به اندازه حدوداً 6 برابر این مواد، آب می جوشانیم و پس از اینکه آب کمی خنک شد، آن را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم. نمک و فلفل را از ابتدا به مواد نمی زنیم زیرا باعث می شود که پخت گوشت بیشتر طول بکشد. سپس آن را روی حرارت ملایم می گذاریم تا گوشت کم کم بپزد. اگر به جای قابلمه از ظرف دیزی گلی استفاده می کنیم، باید حتماً زیر آن شعله پخش کن قرار دهیم. در این ظرفها مدت بیشتری طول می کشد تا دیزی پخته و جا بیفتد، ولی مزه آن خیلی بهتر خواهد شد.
    پس از حدود یک ساعت و نیم ساعت، فلفل سبزها  را داخل دیزی می ریزیم و می گذاریم با شعله ملایم کم کم بپزد و جا بیفتد. پس از 1 ساعت سیب زمینی ها را شسته و آنها را با پوست داخل دیزی می ریزیم و باز می گذاریم کم کم بجوشد تا جا بیفتد تا اینکه گوشت خوب بپزد و سیب زمینی ها مغز پخت شود.


دیزی | طرز تهیه دیزی


    پس از اینکه مواد کاملاً پخت، نمک و فلفل را به میزان دلخواه به آن اضافه می کنیم. رب گوجه را با کمی روغن تفت می دهیم و آن را نیز به همراه لیمو عمانی ها (با چنگال چند سوراخ در بدنه هر یک ایجاد می کنیم) و دارچین داخل دیزی می ریزیم. می توان به رب گوجه فرنگی کمی زعفران نیز اضافه کرد که باعث خوش عطر شدن دیزی می شود.
    پیاز داخل دیزی را از آن خارج می کنیم و دور می اندازیم. چربی آن را خارج می کنیم، پیاز نپخته را رنده می کنیم و چربی را به همراه پیاز رنده شده می کوبیم و این مواد را داخل دیزی می ریزیم. این غذا هر چه بیشتر بجوشد خوشمزه تر و جا افتاده تر می شود.
    زمانی که دیگر احساس کردیم که دیزی ما بخوبی جا افتاده، آب آن را سوا در کاسهٔ مناسبی می کشیم تا برای افرادی که مد نظرمان می باشد مانند سوپ در کاسه سرو کنیم. می توانیم وقتی که در کاسه های کوچک از آب دیزی کشیدیم، مقداری نان سنگک یا نانی دیگر (بنا به سلیقه) در آن مخلوط کنیم، اصطلاحاً تریت کنیم، این کار جذابیت دیزی را دو چندان می نماید.
    آب دیزی که جدا شد، به منظور درست کردن گوشت کوبیده، استخوان ها و قلم گوسفند را جدا نموده، بقیه مواد داخل دیگ را بوسیله گوشت کوب می کوبیم تا کاملاً له شوند و مواد از هم تشخیص داده نشود. توجه نماییم که تا جایی که لازم است آب گوشت را خالی کنیم (یعنی بدون آب نباشد) زیرا در طی پروسه کوبیده شدن، آب باقیمانده در دیگ کشیده می شود و بخورد گوشت کوبیده می رود. هر چه بیشتر گوشت کوبیده را بکوبیم آب بیشتری بخود می کشد.
    در انتها می توانید دیزی را به همراه چند برش پیاز، سبزی خوردن و مقداری ترشی سرو کنید.


دیزی | طرز تهیه دیزی

نکات تکمیلی در مورد دیزی

دیزی جزو آبگوشت و اشکنه میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 5 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
دیزی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

دیزی ، طرز تهیه دیزی