دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

رژیم غذایی مبتلایان به کبد چرب


بیماران کبد چرب این مطلب را از دست ندهند

 

امروزه مصرف غذاهای چرب و عدم تحرک کافی سبب بروز بیماریهایی همچون کبد چرب می شود.


رژیم غذایی مبتلایان به کبد چرب

کبد چرب و کبد سیروز(چرب)

 

دکتر سید علی کشاورز، متخصص تغذیه در پاسخ به اینکه افراد مبتلا به کبد چرب چه محدودیت های غذایی دارند و باید چه نوع تغذیه ای داشته باشند، می گوید:
توصیه می شود افراد مبتلا به کبدچرب غذاهای سرخ شده نخورند. مصرف جگر، دل، قلوه، کله پاچه، مغز، کره و روغن جامد گیاهی برای این افراد ممنوع است. غذاها باید فرپز، آبپز و بخارپز باشد. مصرف گوشت قرمز باید محدود شود.
رعایت رژیم غذایی و کاهش وزن بهترین درمان کبدچرب است. بسیاری از مراجعان ما با رژیم غذایی و کاهش وزن، از مرحله 2 و 3 و حتی نزدیک به خطر بهبود پیدا کرده اند.
در علم پزشکی، هیچ تضمینی برای پاک شدن کبد وجود ندارد اما من برای مراجعانم این موضوع را تضمین می کنم البته به شرطی که دستورهای تغذیه ای را به طور کامل رعایت کنند.

کاهش وزن در افراد مبتلا به کبدچرب چه ویژگی ای دارد؟
در این افراد، کاهش وزن نباید سریع باشد. کاهش وزن سریع، نه تنها به نفع بیمار نیست بلکه ممکن است بیماری را تشدید کند. برای تخلیه چربی از کبد کاهش وزن آرام و رعایت رژیم غذایی به مدت طولانی ضروری است.

برای کنترل چربی خون چه توصیه ای دارید؟
برای کنترل چربی خون، مصرف غذای کم چرب و حذف روغن مایع، شکر، شیرینی، نوشابه و بستنی توصیه می شود. مصرف موادغذایی حاوی فیبرهای محلول مانند سیب و حبوبات هم باید بیشتر شود. زیرا فیبرها جذب چربی و کلسترول را در دستگاه گوارش کاهش می دهند.

آیا برای کنترل بیماری و کاهش وزن باید از مکمل استفاده کرد؟
مکمل های غذایی فیبری پروتئینی که خوشبختانه در ایران تولید می شود برایشان مفید است. فیبر، مانع جذب کلسترول می شود و پروتئین احساس سیری ایجاد می کند و باعث می شود فرد بدون احساس ضعف، وزن کم کند. معمولا برای درمان این بیماری، داروی موثر و قطعی وجود ندارد. اگرچه داروها کمک کننده اند اما رعایت رژیم غذایی موثرتر است. مراجعان ما با رعایت رژیم غذایی بدون کوچک ترین ناراحتی از درجه یک، دو یا سه کبدچرب بهبود پیدا کرده اند.

رژیم غذایی مبتلایان به کبد چرب