دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
شیوه های درست تحسین کردن کودکان
تشویق و تحسین کودک یکی از ابزارهای تربیتی است که باعث شکوفایی کودک میشود به شرطی که اصول صحیح آن را رعایت کینم . تحسین کودک اگر در مسیر درست خود قرار بگیرد باعث میشود تا کودک بتواند استعدادهای درونی خود را شکوفا کند و در مسیر موفقیت قدم بردارد.
تحسین کودک موجب می شود که اعتماد به نفس در وجودش پدید آید ، استعدادهای نهفته اش شکوفا شوند و قوای درونی اش به فعالیت برسند.تشویق ، شخصیت فرد را احیاء می کند ، او را از یأس و بدبینی نجات می دهد و به زندگی دلگرم می کند و گاهی یک تحسین ساده ، مسیر زندگی فرد را دگرگون می سازد . امروزه ثابت شده که تحسین کودک اثرات بسیار خوبی بر روند رشد و تربیت کودکان می گذارد . یک ستایش به جا و واقعی می تواند اعتماد به نفس کودک را افزوده و او را تشویق به بهتر شدن کند ، اما متاسفانه بسیاری از والدین نحوه صحیح تحسین کودک را بلد نبوده و با به کار بردن نابه جای آن سبب رنجش و کدورت کودک شده و گاهی حتی اوضاع را بدتر از قبل می کنند .
در این مطلب به چند نکته قابل توجه برای تشویق کودکان می پردازیم.
مهم ترین نکات در تحسین کودک1- کردار و عملکرد کودک را مورد تحسین قرار دهید، نه خودش را:کودکان و نوجوانان را به خاطر همان چیزی که هستند، صرف نظر از آنچه که از نظر ما می تواند باشد، مورد تایید و پذیرش قرار دهید. آنها چه موفق بشوند، چه نشوند باید به خاطر سعی و تلاششان تحسین و تشویق شوند. اگر والدین تنها زمانی که کودکشان استعداد و شایستگی از خود نشان می دهد، او را قبول و تایید کنند، کودکی کمال گرا تربیت می کنند که تحمل شکست ندارد و این مساله در آینده به ضررش خواهد بود.
2- یک عملکرد مشخص را مورد تحسین قرار دهید:با ذکر جزییات شرح دهید کجای کار که کودک و نوجوان انجام داده خوشحال کننده است، به طوری که او بفهمد چه کاری را درست انجام نداده و در چه قسمتی خوب و بی نقص بوده و اگر بخواهد چیزی را اصلاح کند چه کار باید بکند.
3- کودک را بدون اما و اگر و گوشه و کنایه مورد تحسین قرار دهید:برای گرفتن بهترین نتیجه، تعریف و تحسین باید رک و صریح ابراز شود، بدون اما و اگر و گوشه و کنایه درباره شکست های گذشته یا تضعیف کردن نتیجه. جمله هایی مثل «خوب عمل کردی، تعجب می کنم که تنبلی نکردی!» یا «مشق امشبت خوب است. چرا قبلا از این کارهای خوب نمی کردی؟» یا «چه عجب خرابکاری نکردی!» هرگونه تاثیر مثبتی را که ممکن است تعریف و تحسین داشته باشد، خنثی و بی اثر می کند.
4- تحسین و تعریف باید واقعی و صادقانه باشد:همان طور که در مورد بزرگسالان صدق می کند، کودک و نوجوان تمجید دروغین را نوعی اهانت ناخوشایند محسوب می کند. تحسین و تمجید دروغین، خودآگاهی کودک را زائل می کند.اعتماد او را به پدر و مادر یا هر بزرگسال دیگر از بین می برد و ممکن است ترس از شکست را در او افزایش دهد.
5- تحسین و تمجید را بلافاصله ابراز کنید:تعریف و تحسین را بدون فوت وقت به زبان بیاورید و آن را در حضور کودک بگویید نه اینکه از او دور شوید یا از اتاق دیگری بگویید، یا به فرد دیگری بگویید تا او بشنود و باید طوری باشد که او بتواند طرز گفتن شما را ببیند.
6- روش های فیزیکی را فراموش نکنید:تماس بدنی و حالت چهره به خوبی می تواند بیانگر تحسین باشد. در آغوش کشیدن، لبخند زدن و بوسیدن، مهم است. این کارها بیانگر محبت و قدردانی هستند، کمتر جنبه قضاوت و بیشتر حالت خودانگیخته دارند.
7- بگذارید کودک خوش را عامل موفقیت بداند:نگویید:«فوق العاده است. تو قبول شدی. من گفتم که از روش های من در انجام کارت استفاده کن»، «اگر من وادارات نکرده بودم که برای درس شنا بروی، نمی توانستی این نشان را بگیری» یا «او در خواندن فوق العاده است، ولی من 5 سال هر شب همراهش درس می خواندم.» بگذارید کودک کامیابی خود را باور کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست