پنجشنبه, ۲۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 13 March, 2025
مجله ویستا

فسنجان فندق | طرز تهیه فسنجان فندق


مواد لازم فسنجان فندق



ران مرغ 4 عدد
فندق آسیاب شده 1 پیمانه
پیاز 2 عدد
رب انار به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم

طرز تهیه فسنجان فندق



    ابتدا پیازها را پوست گرفته و ریز رنده می کنیم.
    داخل قابلمه مناسب کمی روغن زیتون ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم، وقتی روغن داغ شد (پس از 1 دقیقه) پیاز رنده شده را به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم تا طلایی و کاراملی شوند.
    وقتی پیاز طلایی شد،کمی زردچوبه به آن اضافه می کنیم و بعد فندق آسیاب شده را اضافه می کنیم و با شعله کم حرارت می دهیم . در این بین مرتب فندق و پیاز را هم می زنیم تا به ته ظرف نچسبند. حدود نیم ساعت با شعله خیلی کم فندق و پیاز را تفت می دهیم تا روغن فندق خارج شود.
    حدود 4 پیمانه آب به مواد اضافه کرده و شعله را زیاد می کنیم تا جوش بیاید. سپس در قابلمه را گذاشته و شعله را کم کرده و برای حدود 2 تا 3 ساعت می گذاریم تا کاملا فندق روغن بیندازد. در این فاصله زمانی باید گهگاه مواد را هم زد تا ته نگیرند.


فسنجان فندق | طرز تهیه فسنجان فندق


    ران مرغ شسته شده و خام را همراه با کمی نمک به قابلمه اضافه کرده و باز در آن را می بندیم تا مرغ نیم پز شود.
    در این مرحله رب انار را به خورشت اضافه کرده و هم می زنیم. مقدار رب انار بسته به غلظت و ترشی و شیرینی آن متفاوت است. حدودا نیم پیمانه برای این مقدار خورشت کافیست. اما توجه کنید که رب انار بعد از کمی جوشیدن در خورشت طعم و مزه خود را پس می دهد پس از ابتدا مقدار زیادی اضافه نکنید. در چند مرحله خورشت را بچشید و اگر لازم داشت باز کمی اضافه کنید.
    در قابلمه را بسته می گذاریم مرغ کاملا پخته شود و خورشت خوب جا بیفتد. در این حالت سطح مرغ به دلیل روغن موجود در خورشت حالت سرخ شده گرفته که با رب انار و فندق پوشیده شده است.
    بعد از 45 دقیقه خورشت را مزه کنید، اگر شیرین می پسندید کمی شکر اضافه کرده و نوش جان کنید.
 


فسنجان فندق | طرز تهیه فسنجان فندق

نکات تکمیلی در مورد فسنجان فندق

فسنجان فندق جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
فسنجان فندق را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

فسنجان فندق ، طرز تهیه فسنجان فندق