دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آبگوشت فلفل همدان | طرز تهیه آبگوشت فلفل همدان
گوشت گوسفندی با استخوان و چربی 500 گرم
نخود 2 لیوان
فلفل سبز همدان 100 گرم
سیب زمینی 8-10 عدد سایز کوچک
گوجه فرنگی 6 عدد متوسط ( پوره و تفت داده شده )
پیاز 2 عدد متوسط
سیر 2-3 حبه ( در صورت تمایل )
زیره سبز 1 قاشق غذا خوری
زنجفیل تازه 1 قاشق چایخوری ( رنده شده )
آبلیمو به مقدار لازم
نمک ، زردچوبه به مقدار لازم
نخود را از چند ساعت قبل با مقداری آب خیس کنید و طی این مدت چند بار آب روی آن را عوض کنید. بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.
گوشت را همراه با یک عدد پیاز خرد شده و مقدار مناسب آب روی حرات بگذارید، حرارت را بالا ببرید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید، نخود آبکش شده، زیره سبز، پوره گوجه فرنگی تفت داده شده، مقداری زردچوبه، سیر و زنجفیل رندیده را به گوشت اضافه کنید. بعد از اینکه آب دوباره جوشید، درب ظرف را ببندید، حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید و دو ساعت زمان برای این مرحله در نظر بگیرید.
{ این نوع فلفل خاص ( که در تصویر مشاهده میکنید ) اصالتا مربوط به شهر همدان است، البته کم و بیش در سایر نقاط کشور نیز کاشت و برداشت میشود. ولی در کل به همین نام و یا به نام فلفل کبابی شهرت دارد. خاصیت این نوع فلفل در هر دو نوع تند و شیرین آن، عدم تعادل طعم آن است! یعنی نوع تند آن بسیار تند و نوع شیرین آن نیز آنقدر بی مزه است که بیشتر طعم آب میدهد. معمولا برای تهیه این آبگوشت از نوع تند آن استفاده میشود که بسیار هم تند است!! و برای اینکه مزه تندی آن به تلخی نزند از روش “بلانچ کردن” استفاده میشود. به این صورت که در قابلمه ای مقداری آب جوش بیاورید و بعد از جوشیدن آب، به اندازه ای نمک به آن اضافه کنید که طعم آب کاملا شور مزه شود، همزمان یک ظرف آب خیلی سرد (بهتر است از چند قطعه یخ نیز کمک بگیرید ) آماده کنید.
وقتی آب جوشید، فلفل های شسته و خشک شده را داخل آن بریزید و بعد از 30-40 ثانیه آبکش کنید و بلافاصله داخل آب یخ بریزید و 2-3 دقیقه بگذارید در آب یخ بمانند . این کار را دو بار انجام دهید تا طعم تلخی فلفل ها کاملا از بین برود . برای اینکه مجبور نباشید دو بار شورآب تهیه کنید بهتر است فلفل ها را داخل یک آبکش فلزی بریزید و همراه با آبکش داخل شورآب در حال جوش قرار دهید }
دو ساعت بعد - یعنی زمانی که مواد نیم پز کامل شدند - فلفل ها را به مواد اضافه کنید، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، آب خوراک را کنترل کنید و در صورت نیاز کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
30 دقیقه آخر طبخ، سیب زمینی ها را تمیز بشوئید و با پوست داخل خوراک بریزید.
چربی گوشت را خارج کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را رنده کنید، چربی را بکوبید، با پیاز رندیده مخلوط کنید و داخل ظرف برگردانید. در این مرحله نمک خوراک را نیز اندازه کنید.
هنگام سرو، آبلیمو را به مقدار دلخواه به آبگوشت اضافه کنید و خوراک را در ظرف مورد نظر، همراه با مخلفات دلخواه سرو نمائید .
آبگوشت فلفل همدان جزو غذای محلی - همدان میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
آبگوشت فلفل همدان را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست