یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

علائم و نشانه های افسردگی را بشناسید


افسردگی و تمام نشانه های ابتلا به این بیماری:

افسردگی مشکلی است که در اثر عوامل مختلف می تواند اتفاق بیفتد، این بیماری در زنان ، مردان و یا کودکان و نوجوانان هم ممکن است ایجاد شود. افسردگی علائم خاص خود را دارد که هم روحی و هم جسمی هستند. برای آشنا شدن با علائم افسردگی این مطلب را با دقت بخوانید. 

در ابتدا ممکن است علائم افسردگی به سختی قابل مشاهده باشند. این علائم می تواند از شخصی به شخص دیگر متفاوت باشد و ممکن است شما آن را با حالت "سر حال نبودن" اشتباه بگیرید. همچنین ممکن است که علائم افسردگی با علائم سایر بیماری ها و اختلالات اشتباه گرفته شود.


علائم و نشانه های افسردگی را بشناسید

شایعترین علائم افسردگی

دو مورد از شایعترین علائم افسردگی عبارتند از:

احساس غم و ناامیدی تقریبا هر روزه

از دست دادن علاقه و یا لذت نبردن از انجام بسیاری از فعالیت های روزانه. این احساس تقریبا هر روز وجود دارد.

علامت جدی و خطرناک افسردگی فکر کردن به مرگ و خودکشی می باشد. اگر شما و یا یکی از اطرافیان شما در مورد خودکشی و یا احساس ناامیدی حرف میزند، فورا از افراد متخصص تقاضای کمک کنید.

همچنین ممکن است شما این علائم را مشاهده کنید:

از دست دادن و یا به دست آوردن وزن، همچنین ممکن است شما، تقریبا هر روزه، به خوردن غذای بیش از حد و یا کمتر از حد معمول تمایل داشته باشید.

خواب بیش از حد و یا کمتر از میزان مورد نیاز که تقریبا هر روز اتفاق می افتد.

احساس بی قراری و عدم توانایی در یک جا آرام نشستن و یا برعکس، ممکن است شما یک جا، بی سر و صدا بنشینید و احساس کنید که حرکت کردن نیاز به تلاش بسیار زیادی دارد. این رفتار ها به راحتی توسط دیگران قابل مشاهده است.

احساس خستگی و احساس اینکه انگار هیچ انرژی ای ندارید. این حالت ممکن است به صورت هر روزه اتفاق بیافتد.

احساس گناه و یا بی لیاقتی به صورت هر روزه. شما ممکن است اعتماد به نفس پایینی داشته باشید و نگران این قضیه باشید که کسی شما را دوست نداشته باشد.

ممکن است تمرکز کردن، به یاد آوردن مسائل و تصمیم گیری برایتان مشکل باشد. این مشکل تقریبا هر روز وجود دارد. ممکن است شما در مورد همه چیز احساس اضطراب و نگرانی داشته باشید.

بسیاری از ما راجع به علائم احساسی افسردگی مطالبی می دانیم. اما آیا اطلاعات کافی راجع به علائم فیزیکی افسردگی نیز داریم؟

 در حقیقت بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی درد و علائم فیزیکی دیگری نیز تجربه می کنند که بعضی از آنها عبارتند از:

1- سردردها: سردرد در بین افراد مبتلا به افسردگی بسیار رایج است. اگر اخیرا مبتلا به سردردهای میگرنی شده اید ممکن است با بروز افسردگی بدتر هم شود.

2- کمر درد: کمر درد نیز با ابتلا به افسردگی ارتباط مستقیم دارد و میزان درد و ناراحتی را افزایش می دهد.

3- درد ماهیچه ای و مفاصل: افسردگی باعث تشدید بعضی از دردهای مزمن مثل درد ماهیچه ها و مفاصل می شود.

 4- درد قفسه سینه: پر واضح است که در هنگام ابتلا به درد قفسه سینه سریعا باید به پزشک مراجعه کرد زیرا ممکن است از علائم اولیه حملات قلبی باشد.اما درد قفسه سینه با افسردگی نیز مرتبط است.

 5- مشکلات گوارشی: احساس تهوع  و استفراغ و یا ابتلا به اسهال و یبوست نیز می تواند از اثرات افسردگی باشد.

6- خستگی: در حالت افسردگی دیگر مهم نیست که چه قدر استراحت کرده اید زیراهمچنان احساس خستگی و کسالت دارید و حتی بلند شدن از بستر در هنگام صبح سخت و غیر ممکن خواهد بود.

7- اختلالات خواب: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی خواب راحتی ندارند. ممکن است صبح خیلی زود بیدار شوند و یا شب هنگام به راحتی نخوابند و در عوض بعضی دیگر از افراد افسرده به طور غیر نرمال و بیش از حد بخوابند.

8- تغییر وزن و اشتها: بعضی از افراد مبتلا به افسردگی اشتهای خود را از دست می دهند و متعاقب آن دچار کاهش وزن می شوند. بعضی دیگر ممکن است به غذاهای خاصی مثل کربوهیدرات ها علاقه شدید پیدا کرده و در نتیجه دچار افسردگی شوند.

9- سرگیجه و منگی : بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی با توجه به این علائم اقدامی برای درمان نمی کنند و زیرا اغلب نمی دانند که ریشه این علائم ناشی از چه اختلالی است . حتی پزشکان نیز با دیدن چنین علائمی ممکن است تشخیص صحیحی ندهند. افسردگی  معمولا تغییرات اساسی در عملکرد بدن ایجاد می کند. برای مثال فعالیت دستگاه گوارش را کاهش داده و همین امر منجر به بروز مشکلات گوارشی می شود. افسردگی همچنین باعث برهم خوردن تعادل مواد شیمیایی مغز می گردد. موادی که نقش موثری در کیفیت بروز احساسات ما بازی می کند. بنابر این بسیاری از متخصصان معتقدند که چیزی که افراد افسرده با عنوان درد تجربه می کنند متفاوت از سایرین است.


علائم و نشانه های افسردگی را بشناسید

نشانه های افسردگی در آقایان

علائم افسردگی در مردان

برخلاف یک باور عمومی غلط مبنی بر اینکه فقط زنان به افسردگی بالینی مبتلا می شوند، روانپزشکان تاکید دارند که مردان نیز در معرض ابتلا به این اختلال بالینی هستند.

برخی از مهمترین و شایعترین علائم و نشانه های افسردگی در مردان عبارتند از:

دشواری در تمرکز

عصبانیت و پرخاشگری مداوم و تحریک پذیری

سوء مصرف مواد به طور مداوم

از بین رفتن میل جنسی

دردهای مزمن و مشکلات هاضمه ای

بی تعادلی در خواب

خستگی افراطی و بیش از حد


علائم و نشانه های افسردگی را بشناسید

نشانه های ابتلا به افسردگی در خانم ها

علائم افسردگی در زنان

زنان به علت حساسیت های بالا، زود رنج بودن، عاطفه شدید و توجه زیاد به جزئیات ، بیشتر درمعرض احساسات و هیجانات منفی و بالاخره افسردگی هستند.

همچنین از دیگر عواملی که زنان را به سمت افسردگی سوق می دهد، می توان به استرس و فشارهاییکه در بیرون از محیط خانه تحمل می کنند، اشاره کرد.
افسردگی های فصلی نیز گاهی به صورت غمگینی، ناامیدی و در خود فرورفتگی گروهی از زنان را به خود مبتلا می کند
به طور کلی درست است که زنان دو برابر مردان مبتلا به افسردگی می گردند اما این افسردگی به شکل واحدی ایجاد نمی گردد و به انواع مختلف و علل گوناگون می تواند در یک زن ظهور پیدا کند برای مثال:
افسردگی پس از زایمان یکی از رایج ترین احساس هایی است که اغلب زنان بعد از تولد نوزاد در خود حس می کنند. اختلالات افسردگی، نوسانات خلقی و هیجان های مکرر و استرس آور این دوران کاملاً طبیعی و عادی و البته موقت است. هر چند برای برخی از زنان علایم قدری پایدارتر، جدی تر و طولانی تر است
سندرم پیش از قاعدگی و یا همان افسردگی ناشی از پریودهای ماهیانه نیز یکی دیگر از افسردگی های رایج در بین زنان است که معمولاً در بین روزهای 10- 7 پریود به طور کوتاه مدت ظاهر می شود.
اختلال افسردگی دو قطبی نیز یکی دیگر از انواع اختلالات افسردگی است که علایمی از شیدایی – افسردگی حاد در طول دوره ای مشخص دارد.
 

علائم و نشانه های افسردگی را بشناسید
 علائم افسردگی در نوجوانان
 
 
افسردگی در نوجوانان
افسردگی نوجوانان را نسبت به بزرگسالان اغلب دشوارتر می توان تشخیص داد. این بیماری به صورت رفتار پرخاشگرانه بروز می یابد. برخی از نشانه ها هست که والدین باید به عنوان هشدار جدی بگیرند.
 
نخستین نشانه های هشداردهنده می تواند این باشد که نوجوان بیش از پیش منزوی شده، به دوستان و تفریحاتش بی توجه باشد و در یک دوره مدید روحیه اش رو به زوال گذارد.
والدین نباید به راحتی از کنار این نشانه ها عبور کنند، بلکه باید در این باره با فرزندان خود صحبت کنند.
در صورتی که گمان می برند فرزندشان دچار افسردگی شده است، بهترین کارشان مراجعه به روانشناس است.
هر چه سریع تر دیدگاه های منفی نوجوان نسبت به خودش رفع شود، بهتر می توان او را درمان کرد.
علائم و نشانه های افسردگی را بشناسید