چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
آیورودا روشی هندی برای درمان نفخ معده
آیورودا یک روش درمانی قدیمی هندی است که برای درمان نفخ معده کاربرد دارد. فلسفه آیورودا (علم زندگی و عمر طولانی ) مشتمل بر یک سری معالجات شامل گیاهان دارویی ، تغییر رژیم غذایی ، مراقبه ، رایحه درمانی ،ماسـاژ و حرکات یوگا برای نگهداری یا بازیابی سـلامتی است.
اولین سوال در ذهن یک پزشک آیورودا این نیست که فرد مراجعه کننده دچار چه نوع بیماری است ، بلکه این است که بیمار من چه شخصیتی دارد، خلقیات او ،توانایی ها و استعدادهای او چیست و پس از تشخیص این مسائل تصمیم گیری درمانی شروع می شود. پزشک هر چقدر که از نظر علمی و درمان بیماری ماهر و خبره باشد اگر نتواند با هنر عشق و نور وارد قلب بیمار شود نمی تواند او را درمان کند .
تاریخچه آیورودا چیست ؟آیورودا یک واژه سانسکریت به معنی” علم زندگی” و شاید یکی از قدیمی ترین سیستمهای درمانی در دنیا است که از بیش از 5000 سال قبل بطور سـنتی از استاد به شاگرد منتقل می شده و ریشه در متون مقدس آریائی ها ی باستان دارد .حدود 3000 سال قبل ( 900 سال قبل از میلاد ) سه دانشمند بزرگ به نامهای Charaka ، Sushruta ، Vagbhata اصول آن را از منابعی که وجود داشت، جمع آوری نمودند . کتابهای بر جای مانده از آنان هنوز هم توسط دانشجویان ، اساتید و درمانگران این رشته استفاده می شود. بسیاری از صاحبنظران ، سیستم آیورودا را بعنوان مادر تمامی روشهای شفابخشی می شناسند
شاخه های آیورودا کدامند ؟آیورودا شامل هشت شاخه اصلی ( طب اطفال ،طب زنان و زایمان ،چشم پزشکی ، طب سالمندان ،گوش و حلق و بینی ، مسمومیت شناسی ، طب عمومی و جراحی)می باشد . بسیاری از روشهای شفابخشی مدرن ( ماساژ ، رژیم درمانی ، گیاهان ، پولاریتی تراپی ، کینزیولوژی ، شیا تسو ، طب سوزنی ، طب فشاری ، سنگ درمانی ، رنگ درمانی ، مراقبه ) در اصل شاخه هایی از فلسفه آیورودا می باشند .
فلسفه آیورودا چیست ؟آیورودا هنر هماهنگی موجود زنده با قوانین طبیعت است . هدف آن حفظ سلامت در فرد سالم و شفا در فرد بیمار است . آیورودا ریشه در این اعتقاد دارد که سلامتی نتیجه تعادل بین ذهن ، بدن و روح است . به بیان بهتر ، سلامتی ، تعادل کامل بین سه انرژی اساسی بدن یا سه دوشا ( واتا _ پیتا_ کافا) و یک تعادل بین جسم _ ذهن _ روح (یا آگاهی) است.
در آیورودا، سطح گوارش به عنوان کلید سلامت در نظر گرفته می شود – و داشتن نفخ و گاز معده به صورت مرتب نشان می دهد که این سیستم به مراقبت نیاز دارد. خوشبختانه موارد طبیعی زیادی وجود دارد که می توانید با آنها جلوی این مشکل آزار دهنده را بگیرید.
1- فقط غذاهای پخته میل کنید
در آیورودا سیستم گوارش را مانند آتش می دانند. مانند آتش واقعی وقتی آب سرد یا غذا داخل آن قرار می دهید، فکر می کنید چه اتفاقی میفتد؟ درست است، خاموش می شود.
وقتی غذا را می پزید در واقع قبل از رسیدن غذا به دهان آن را مقداری هضم کرده اید، این یعنی سیستم گوارش بدن دیگر نیازی به تلاش جهت شکستن غذای خام ندارد.
2- به غذای خود ادویه جات گوارشی اضافه کنید
ادویه جات می توانند به افزایش آتش گوارش کمک کنند و زمانی که مرتب با غذا خورده شوند باعث کاهش نفخ و گاز معده نیز می شوند. به عنوان مثال، دانه های زیره، دانه های زنیان، زنجبیل خرد شده تازه و انقوزه ادویه جات گوارشی به حساب می آیند.
اگر می خواهید با این ادویه جات آشپزی کنید، مقداری روغن گرم کنید، سپس یک دوم قاشق چای خوری زیره، زنیان، دانه های رازیانه، و مقدار اندکی انقوزه اضافه کنید. سپس می توانید قطعات زنجبیل را نیز به ماهی تابه اضافه کنید. حدود 30 دقیقه سرخشان کنید و سپس این ترکیب را به سبزیجات، گوشت یا لوبیا اضافه کنید.
اگر آشپزی نمی کنید، می توانید زیره، دانه زنیان، دانه رازیانه، و مقداری انقوزه را داخل مخلوط کن بریزید، تا از ترکیب آنها ادویه ای ضد نفخ همیشه دم دستتان باشد و در غذاها استفاده اش کنید.
نکته:اگر به تندی حساسیت دارید، از سوزش سر دل رنج می برید، و یا مشکل رفلاکس معده دارید، قبل از استفاده ی زنجبیل یا انقوزه حتما با پزشک مشورت کنید، چون این دو مورد تند هستند.
3- آرامتر بجوید
نحوه خوردن غذا به اندازه خود غذا مهم است. وقتی غذا را سریع می جوید، سیستم گوارشتان دچار مشکل می شود و در نتیجه دچار گاز و نفخ معده می شوید. وقتی با آرامش غذا را درست می جوید، هم بیشتر از غذا لذت خواهید برد و هم جلوی مشکلات دستگاه گوارش را گرفته اید.
بسیاری از افرادی که شروع به جویدن بیشتر غذا کرده اند و آن را بیش از 30 مرتبه جویده اند از نتیجه بدست آمده واقعا شگفت زده شدند. شاید رسیدن به این عدد و یا شمردن تعداد دفعات جویدن کار ساده ای نباشد، اما در نظر گرفتن همین ایده باعث می شود غذا را آرامتر بجوید. معمولا وقتی گرسنه هستیم و یا در حال غذا خوردن کار هم می کنیم تعداد دفعات جویدن و آرام غذا خوردن را از یاد می بریم.
بعد از غذا بلافاصله بلند نشوید و یا پشت میز کامپیوتر و در حال کار کردن غذا نخورید. در یک جای مناسب بنشینید که بتوانید تمام تمرکز را روی غذا خوردن بگذارید سپس وقتی غذا خوردنتان تمام شد 3 تا 4 دقیقه سر جای خود بمانید سپس حرکت کنید، همین کار ساده تاثیری فوق العاده دارد.
4- بعد از غذا دانه های رازیانه بجوید
اگر به رستوران های هندی رفته باشید مطمئنا متوجه ترکیب دانه های رازیانه و نبات که نزدیک در خروجی قرار داده شده است می شوید. برخی بر این باور هستند که دانه های رازیانه باعث تقویت سوخت و ساز و همچنین خنثی کردن گاز پس از غذا خوردن می شود.
وقتی بعد از غذا یک دوم قاشق چای خوری رازیانه با نبات را استفاده می کنید، در واقع منبعی کاملا طبیعی از خنثی کننده اسید را میل کرده اید. اگر با ترش کردن یا تندی مشکلی ندارید، می توانید یک دوم قاشق چای خوری زیره به همراه زنیان برای جلوگیری از نفخ استفاده کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست