پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

از بین بردن جای زخم و بخیه


برای از بین بردن جای زخم و بخیه این راه ها بسیار مفید است:

 

از بین بردن جای زخم و بخیه   با چند راه موثر ممکن است. اگر به طور ناگهانی بخشی از پوست شما زخمی شده است و جای زخم و بخیه روی آن هنوز باقی مانده است برای محو کردن آن نکات و روش هایی را در این بخش برایتان شرح می دهیم.

چطور  محل زخم و بخیه را از بین ببریم؟

درمان محل زخم

آیا راهی برای محو کردن جای زخم و بخیه ها وجود دارد؟

زخمی که بخیه نخورد گوشت اضافه می آورد؟

بعضی از مواقع در اثر خراشیدگی پوست به یک سطح خشن یا سوختگی های ملایم یا آفتاب سوختگی، فقط لایه رویی پوست (اپیدرم) یا قسمت میان پوست (درم) آسیب می بیند. به دنبال مراقبت، جای این نوع زخم ها خوب می شود و هیچ جوشگاهی به جا نمی ماند. فقط ممکن است پوست این ناحیه دچار تغییرات رنگدانه ای و پررنگ تر شود که درمان آن پرهیز از نور آفتاب و استفاده از ضدآفتاب و داروهای لایه بردار یا کمرنگ کننده پوست است.

اگر زخمی عمیق باشد، به طوری که درم و حتی چربی ها و عضلات را درگیر کند، قطعا با جوشگاه همراه است اما براساس وسعت زخم و نحوه ایجاد آن، جوشگاه متفاوت خواهدبود. اگر زخم و پارگی منظم باشد و بخیه بخورد جای کمی باقی خواهد ماند اما اگر بخیه نزنیم ممکن است به دلیل فاصله ای که بین لبه های زخم می افتد، اصطلاحا گوشت اضافه یا جوشگاه های ضخیم ظاهر شود.

پس به عنوان یک قانون اگر با زخمی عمیق روبرو هستید که لبه هایش تیز است و با قرار گرفتن این لبه ها کنار هم شبیه پوست سالم می شود، باید آن را ضدعفونی کرد تا از آلودگی های احتمالی جلوگیری شود و بعد آن را بخیه زد.

نکته اینجاست که  اگر بافت له شده بود، باید ابتدا قسمت های خراب را برید و لبه های زخم را صاف کرد و بخیه زد تا زخم تمیزی ایجاد شود. هرچه دقت بیشتری در این زمینه شود؛ یعنی بخیه ها نه خیلی سفت باشند که بافت دچار کمبود اکسیژن و خفگی شود نه خیلی شل که بین لبه ها فاصله بیفتد و از نخ و بخیه با اندازه مناسب و به روش پلاستیک استفاده شود، نتایج زیبایی بهتر خواهد بود.


از بین بردن جای زخم و بخیه

 محو کردن جای زخم و بخیه با عسل

جای بخیه را چگونه می توان محو کرد؟

عسل، ترمیم زخم را تسریع می کند

استفاده از داروهای موضعی یا کرم های ترمیم کننده زخم مثل پماد زینک اکساید یا حتی عسل طبیعی می تواند به نرم شدن و تسریع بهبود زخم کمک کند. برای افرادی که مشکل عروقی دارند یا بیماران دیابتی که زخم هایشان دیر بهبود پیدا می کند، می توان از تزریق PRP هم استفاده کرد. علاوه بر این، نوع برشی که جراح می دهد، مراقبت ها، زمان کشیدن بخیه و اقدام هایی که روی جوشگاه انجام می شود در نتایج زیبایی اهمیت زیادی دارد.

زمان کشیدن بخیه ها در صورت و بدن متفاوت است. بخیه صورت را بعد از 5 روز و بخیه روی بدن را بعد از 10روز تا 2هفته می کشند. توصیه می شود برای گرفتن بهترین نتیجه، بعد از کشیدن بخیه ها، جوشگاه آن لیزر شود. کمی پیش از این، استفاده از لیزرهای خاص ضایعات عروقی توصیه می شد ولی ثابت شده که لیزرهای فراکشنال غیرزخم کننده می تواند نتایج بهتری در این مورد داشته باشد و جای بخیه ها را کمرنگ کند به گونه ای که پوست کاملا سالم به نظر برسد.

 هر چند بعد از گذشت چند ماه از بسته شدن زخم هم می توان از لیزرهای مختلف براساس شرایط بیمار استفاده کرد. اگر از زخمی خوب مراقبت نشود و بخیه به دلایلی باز شود، بعد از چند ماه یا چند سال غیر از جوشگاه، در ناحیه فرورفتگی هم ایجاد می شود. در این حالت به کمک لیزردرمانی می توان جای زخم را بهتر کرد اما فرورفتگی باید با ماده پرکننده ای مثل چربی خود فرد پر شود.

چربی به دلیل سلول های بنیادی ای که دارد، به بهتر شدن جوشگاه هم کمک می کند. غیر از لیزر حتی می توانیم از درم ابریژن یا میکرودرم ابریژن نیز برای بهبود جوشگاه استفاده کنیم. دقت کنید وقتی به متخصص پوست مراجعه می کنید، در مورد داروهایی که مصرف می کنید به او اطلاعات دهید چون مصرف برخی داروها مثل آکوتان ترمیم زخم را دچار مشکل می کند. کسانی که این دارو را مصرف می کنند باید عمل های جراحی زیبایی را تا 6 ماه بعد از اتمام دارو به تعویق بیندازند وگرنه نتایج درمانی و زیبایی مطلوب نمی گیرند.

از بین بردن جای زخم و بخیه