چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
راهکاری مفید برای کاهش علایم میگرن
کاهش میگرن و علایم آن
کاهش میگرن با تغذیه
راهکاری مفید برای کاهش علایم میگرنمیگرن از دردهای پیچیده ایست که علم پزشکی همچنان تمام ابعاد آن را کشف نکرده است.بالاتریم میزان شیوع میگرن در میان زنان با نوسانات میزان هورمون جنسی زنانه یا استروژن ارتباط داده شده است؛ کاهش میزان استروژن در پیش از قاعدگی ماهانه باعث تحریک بروز "میگرن قاعدگی" می شود، که نسبت به اشکال دیگر میگرن شدیدتر و طولانی مدت تر است. این نوع میگرن معمولا در بارداری که سطح استروژن بالاست فروکش می کند و با یائسگی و پایان نوسانات هورمونی پایان می پذیرد.
در برخی از مبتلایان میگرن آنقدر شدید است که باعث می شود موقتا کارکرد این افراد در محل کار یا خانه مختل شود.
دکتر منصوره تقاء متخصص بیماری های مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه هورمون های زنانه تاثیر بسیار زیادی در بروز میگرن دارند، گفت:هنوز علت اصلی میگرن در زنان مشخص نشده است، اما باید به این مساله توجه کرد.
به طور کلی همیشه روش پیشگیرانه مهم تر از درمان محسوب می شود. به همین دلیل افرادی که به میگرن دچار می شوند باید خیلی زود آن را درمان کنند و اگر نشانه ها شدید شود، کنترل آن به همان نسبت سخت تر است.
افرادی که به میگرن دچار شده اند، می توانند با رعایت بسیاری از موارد مانند تنظیم خواب در طول هفته و حتی روزهای تعطیل، داشتن خواب خوب و کافی در شب و انجام ورزش های سبک به طور منظم مانند پیاده روی باعث کاهش و حتی جلوگیری از بروز میگرن شوند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطر نشان کرد:خوردن صبحانه، نهار، میان وعده و شام به طور منظم حتی به مقدار کم باعث کاهش علایم میگرن می شود و حذف هر کدام از آنها نه تنها می تواند به دستگاه گوارش آسیب وارد کند بلکه باعث بروز و تشدید نشانه های میگرن می شود.
خوردن غذاهای مانده، مواد افزودنی مانند فست فود، کاکائو، سیر، پیاز، فلفل، غذاهای چرب و انواع ترشی ها جزو موادی هستند که میگرن را تشدید می کنند.
کودکان و دانشجویان که با مطالعه، کتاب، کامپیوتر و تبلت سر و کار دارند و بیشتر از دیگران سرشان به حالت خمیده است؛ نقش موثری در بروز میگرن دارد؛ زیرا وضعیت سر و گردن در بروز این مشکل موثر است.
ژلوفن و استامینوفن داروهای موثر هستند که می تواند در دوران درد موثر باشد که مصرف آن نباید بیش از یک یا 2 بار در هفته باشد و حداکثر اگر تعداد حملات بیش از سه نوبت در ماه باشد، کنترل آن سخت است که در این شرایط باید از داروهای پیشگیری کننده شدیدتری استفاده شود.
گاهی اوقات سردرد مزمن که بیش از 15 روز باشد، میگرن مزمن است که درمان آن از طریق تزریق دارو انجام می شود. تشخیص و نوع درمان آن تحت نظر متخصص مغز و اعصاب انجام می شود که در این رابطه سن و عامل محرک در نوع درمان بسیار مهم است.
این متخصص بیماری های مغز و اعصاب تصریح کرد:سردردی که فرد را از خواب بیدار کند، با مسکن های ساده آرام نشود، کودکان زیر پنج سال و افراد بالای 50 سال را درگیر کند، همراه با مشکلات دید مانند تاری دید، سرگیجه، دو بینی، در زمان بارداری و هفته اول بارداری بروز کند، بیمارانی که شیمی درمانی می شوند و سابقه سرطان دارند و در نهایت سر دردی که با تب همراه باشد شامل سردردهای خطرناک هستند.
تمام افرادی که دچار میگرن هستند می توانند با مراقبت خوب، دقت روی عامل بروز سردرد، داشتن زندگی آرام و موثر و مصرف دارو قبل و در زمان قاعدگی تا حدود زیادی از بروز میگرن جلوگیری کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست