دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
پای سیب کلاسیک | طرز تهیه پای سیب کلاسیک
مواد لازم پای سیب کلاسیک
طرز تهیه مواد درون پای سیب کلاسیک طرز تهیه پای سیب کلاسیک
نکات تکمیلی در مورد پای سیب کلاسیک
سیب قرمز 700 تا 800 گرم (حدود 4 عدد متوسط)
سیب سبز 450 گرم (حدود ½2 عدد)
آب لیموی تازه 2 قاشق چایخوری
شکر قهوه ای ⅔ پیمانه
شکر دانه ریز ¼ پیمانه به اضافه 1 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت 3 قاشق غذاخوری
پودر دارچین ½ قاشق چایخوری یا بیشتر
نمک ¼ قاشق چایخوری
پودر جوز هندی ⅛ قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ 1 عدد بزرگ
کره هم دما با محیط 2 قاشق چایخوری
کره سرد مکعبی خرد شده 1 قاشق غذاخوری
آرد همه کاره 4 تا 6 قاشق غذاخوری
خمیر پای به اندازه لازم
برای تهیه این پای، دو عدد سینی مشبک فر را در پایین فر (قسمت سوم)و در حرارت 205 درجه سانتیگراد قرار می دهیم. سیب ها را پوست می کنیم و هر یک را از بالا به پایین دو نیم می کنیم. هسته سیب ها را درآورده و انتهای آنها را با کارد مرتب می کنیم. سیب ها را طوری روی تخته برش قرار می دهیم که قسمت برش خورد ه آن رو به پایین باشد. سیب های قرمز را با برش های عرضی، به قطعات 2 سانتیمتری خرد می کنیم و بعد هر تکه را به شکل اریب، دو نیم می کنیم. سیب های سبز را نیز از کنار به ضخامت نیم سانت، ورقه ورقه می کنیم. سپس همه سیب ها را در کاسه بزرگی می ریزیم و با آب لیمو مخلوط می کنیم. شکر قهوه ای، ¼ پیمانه از شکر دانه ریز، نشاسته ذرت، دارچین، نمک و پودر جوز هندی را در کاسه کوچکی مخلوط می کنیم، ولی فعلاً آن را به سیب ها اضافه نمی کنیم.
در ظرف کوچکی سفیده تخم مرغ را همراه یک قاشق چایخوری آب می زنیم و کنار می گذاریم.
کف و دیواره یک قالب پایِ 22 سانتیمتری را که مناسب فر(نسوز) می باشد، آغشته به 2 قاشق چایخوری کره نرم می کنیم.
2 تا 3 قاشق غذاخوری از آرد را روی پارچه خمیر و نیز روکش وردنه می مالیم. یک دایره 40 سانتیمتری روی پارچه خمیر درست می کنیم. (اگر پارچه خمیر و روکش وردنه ندارید، آرد را روی حوله نازک و صاف نخی بمالید و از وردنه آغشته به آرد استفاده کنید). یک قسمت از خمیر را به شکل دایره ای با قطر تقریبی 38 سانتی متر و ضخامت 3 میلیمتر باز می کنیم. وردنه را در ⅓ بالایی دایره خمیر می گذاریم؛ پارچه خمیر را بالا می آوریم و به آرامی روی وردنه قرار می دهیم و وردنه را به سمت خودمان لوله می کنیم. باقیمانده خمیر را به آهستگی (و نه محکم) دور وردنه می پیچیم. وردنه را نزدیک لبه قالب پای نگه می داریم و حدود 2 و نیم سانت از آن را آویزان می کنیم. سپس خمیر را باز می کنیم. لبه های آن را روی لبه های ظرف پای قرار می دهیم. (اگر خمیر در وسط ظرف قرار نگرفته است، به آرامی جای آن را درست کنید و آرام روی ظرف فشار دهید. حواستان باشد که خمیر را زخمی نکنید. اگر خمیر پاره شد خیلی ساده قسمت های پاره را به هم فشار دهید.)
لایه نازکی از سفیده تخم مرغ را با قلم مو به ته و لبه های خمیر بمالید (نیازی به تمام سفیده نخواهید داشت). اجازه می دهیم نیم سانت از خمیر، از لبه ظرف آویزان باشد، سپس قسمت اضافی لبه خمیر را با قیچی آشپزخانه می بریم. سیب ها را به شکل یک تپه درون ظرف پای می ریزیم و آنها را مرتب می کنیم تا اطراف پای جمع و جور شود. یک قاشق غذاخوری کره سرد خرد شده را نقطه نقطه روی سیب ها می چینیم.
2 تا 3 قاشق غذاخوری دیگر آرد روی پارچه خمیر و روکش وردنه می مالیم. باقی خمیر را به شکل دایره ای با قطر 38 سانت و ضخامت 3 میلیمتر باز می کنیم. با استفاده از وردنه خمیر را جابه جا می کنیم. همین طور که خمیر رول شده روی وردنه را باز می کنیم مرکز آن را روی قله سیب ها قرار می دهیم. دستان خود را در هر دو طرف خمیر قرار می دهیم و جای خمیر را تنظیم می کنیم. بخش زیادی از خمیر باید روی بشقاب آویزان شود. می گذاریم تقریباً دو سانت از خمیر از دور لبه ظرف باقی بماند و بقیه آن را می بریم. لایه بالایی خمیر را زیر لایه پایینی تا می کنیم و این دو لایه را با هم جمع می کنیم. چنگال را آغشته به کمی آرد می کنیم و دور خمیر فشار می دهیم تا محکم به هم بچسبند. همچنین می توانیم لبه خمیر را با انگشتان آغشته به آرد چین بدهیم.روی خمیر به آرامی با قلم مو کمی آب می مالیم و 2 قاشق غذاخوری شکر باقیمانده را روی آن می پاشیم. با نوک کارد چند جای خمیر را سوراخ می کنیم تا بخار حاصل از پخت خارج شود. این کار را حتماً درست و با دقت انجام می دهیم تا بخار آب در پای جمع نشود و نوک خمیر را پاره نکند.
قرار دادن پای در فر
لبه پای را با نواری از فویل آلومینیومی می پوشانیم. تا لبه خمیر بیش از حد قهوه ای نشود. یک سینیِ فرِ لبه دار یا تابه چکه گیر (drip pan) پوشیده از فویل آلومینیوم را روی شبکه فر، زیر پای قرار می دهیم تا آب سیبی که در حین پخت از قالب لبریز می شود، داخل آن بریزد. پای را روی سینی شبکه ای بالای آن قرار می دهیم.
پخت تا زمانی ادامه می یابد که زیر و روی خمیر به رنگ قهوه ای طلایی در آید و آب میوه های آن قل قل کند؛ در حدود 60 تا 75 دقیقه، برای قوام آمدن، آب میوه باید بجوشد. بنابراین به منافذ عبور بخار آب یا شکاف های نزدیک لبه ظرف نگاه کنید و برای اینکه ببینید آیا آب سیب می جوشد به صدای قل قل آن گوش کنید. در 5 دقیقه آخر پخت پای، نوار فویل لبه پای را جدا کنید.
قبل از سرو پای، اجازه دهید حداقل 3 ساعت تا یک شب خنک شود.
پای را می توان تا یک روز در دمای محیط نگه داشت. برای نگهداری آن به مدت طولانی، آن را در فویل (کاغذ آلومینیومی) بپوشانید و تا 5 روز در یخچال نگه دارید. قبل از سرو دوباره، آن را به مدت 20 دقیقه در دمای 190 درجه سانتیگراد، داخل فر قرار دهید تا گرم شود.
پای سیب کلاسیک جزو کیک و شیرینی > پای و تارت میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 15 دقیقه میباشد .
پای سیب کلاسیک را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست