پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
متداولترین فواید قرص ضد بارداری
با وجود مصرف زیاد قرص های کنترل بارداری هنوز هم زنان زیادی هستند که از فواید مصرف آن بی خبرند. لیست زیر مزایای متداول این قرص ها، علاوه بر پیشگیری از بارداری، را نشان می دهد.
پیشگیری از بارداری، تنها یکی از فایده های این داروهاست. تأثیر این دارو در پیشگیری از انواع سرطان ها، به ویژه سرطان تخمدان، یکی دیگر از عوارض جانبی مطلوب آنهاست که به تازگی محققان دانشگاه آکسفورد در محاسبه ای به این نتیجه رسیده اند که توانسته تنها در انگلستان از مرگ بیش از 100 هزار نفر ناشی از سرطان تخمدان جلوگیری کند.
دیسمنوره یا قاعدگی دردناک
دیسمنوره دردی است که بر اثر انقباضات داخلی رحم در طول عادت ماهانه ی یک زن با آزاد شدن پروستاگلاندین ایجاد می شود. این درد به حدی می تواند شدید باشد که فعالیت های روزانه ی او را در این مدت محدود کند. قرص های کنترل بارداری برای تسکین این درد مفیدند.
سندروم پیش از قاعدگی
سندروم پیش از قاعدگی یا PMS به بروز برخی علائم فیزیکی یا روحی می گویند که اغلب 5 تا 11 روز قبل از شروع عادت ماهانه آغازشده و تا زمان شروع عادت یا کمی بعد از آن ادامه دارد. PMDD نوع شدیدی از PMS است که تأثیر شدیدی بر سلامت روحی و روابط اجتماعی فرد می گذارد. PMDD با علائم شدید افسردگی، حساس شدن و استرس قبل از عادت ماهانه شناخته می شود. تغییرات هورمونی که در طول دوره ی قاعدگی یک زن اتفاق می افتد اغلب عامل وجود این گونه علائم است.
جوش های پوستی و هیرسوتیسم
گاه جوش های پوستی که اغلب روی صورت و شانه ها هستند به صورت دانه های سرسیاه، سرسفید یا ملتهب و قرمز رنگ ظاهر می شوند. هیرسوتیسم نیز نوعی الگوی رشد موی مردانه است که در بخش هایی از بدن و صورت زنان ایجاد می شود. آندروژن، هورمون جنسی غالب در مردان، می تواند مسئول این شرایط باشد. مصرف داروهای کنترل بارداری می تواند میزان آندروژن آزاد در بدن را کاهش دهد.
میگرن قاعدگی
شصت درصد از زنان میگرن خود را مرتبط با حملات قاعدگی می دانند. مصرف متوالی و کافی قرص های هورمونی می تواند میزان نوسانات هورمونی که باعث حملات میگرنی می شوند را کاهش داده و تسکینی برای سردردهای میگرنی باشد.
سیکل های نامنظم قاعدگی
برخی زنان از اینکه نمی دانند قاعدگی آن ها چه زمانی آغاز می شودعصبی می گردند. دوره های قاعدگی می تواند نامنظم یا بدون الگوی تخمک گذاری بوده و حتی همیشه انجام نشود. ترکیبات هورمونی این قرص ها می تواند به تنظیم سیکل قاعدگی یا عادت نشدن در برخی ماه ها کمک کند.
آندومتریوز
آندومتریوز شرایطی است که در آن بافتی که در حالت عادی داخل رحم وجود دارد جایی خارج از آن در بدن رشد می کند. این مشکل باعث درد، قاعدگی نامنظم و احتمال ناباروری خواهد شد. آندومترویز مشکلی شایع است و شاید در حدود زمانی ایجاد شده باشد که قاعدگی های شما شروع شده بودند.
منوراژی
منوراژی به خونریزی شدید در زمان قاعدگی گفته می شود که می تواند منجر به کمبود آهن شده و در صورت عدم درمان به کم خونی برسد. تخمین زده شده است ده درصد از زنان در سنین باروری گرفتار منوراژی می شوند. قرص های پیشگیری از بارداری می توانند میزان خونریزی را کاهش داده و در درمان و کنترل منوراژی موثرند.
سرطان آندومتر
سرطان آندومتر در اندومتریوم یا مخاط رحم شروع می شود، همان پوشش رحم. در بیشتر موارد این سرطان در سنین 60 تا 70 سال آغاز می گردد اما ممکن است در قبل از 40 سالگی نیز دیده شود. قرص های کنترل بارداری ترکیبی می توانند تأثیر محافظتی مناسبی در مقابل سرطان آندومتر داشته باشند.
سرطان تخمدان
سرطان تخمدان در تخمدان ها شروع می شود و پنجمین سرطان شایع در میان زنان می باشد. مصرف قرص های کنترل بارداری خطر این سرطان را کاهش می دهد. هرچه دوره ی مصرف طولانی تر باشد خطر ابتلا نیز بیشتر کاهش می یابد.
سرطان روده ی بزرگ
سرطان روده از روده ی بزرگ یا راست روده یا رکتوم ( انتهای روده ) آغاز می شود. تحقیقات نشان داده اند قرص های کنترل بارداری می توانند خطر سرطان روده ی بزرگ را کاهش دهند.
تراکم مواد معدنی استخوان
تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) مقیاسی برای اندازه گیری تراکم استخوان است که انعکاسی از قدرت استخوان بر اساس کلسیم موجود در آن می باشد. تراکم استخوان میزان بافت استخوانی در حجم مشخصی از استخوان است و به نوعی شاخص غیرمستقیمی برای خطر پوکی و شکنندگی استخوان می باشد.قرص های کنترل بارداری برای جلوگیری از کاهش حجم تراکم استخوان مفیدند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست