جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا
پلوی چکدیرمه |طرز تهیه پلوی چکدیرمه ترکمنی
مواد لازم برای تهیه پلوی چکدیرمه
نکات تکمیلی در مورد پلوی چکدیرمه
برنج:800گرم
روغن:بین 130 تا 150 گرم
گوشت گوساله یا بره ی شش ماهه با استخوان:400 گرم (یا 400 گرم گوشت مرغ)
پیاز:یک عدد متوسط
رب گوجه فرنگی:3 یا 4 قاشق غذاخوری
نمک:به مقدار لازم
همراه غذا:ماست،ترشی، سبزیجات و سالاد
طرز تهیه پلوی چکدیرمه ترکمنی
ابتدا روغن را در دیگ ته گرد چدنی می ریزیم. پس از داغ شدن روغن ،گوشت را به اندازه های 50 گرمی قطعه قطعه می کنیم و با روغن داغ حدود ده دقیقه تفت می دهیم تا رنگش مایل به قهوه ای شود.در این مرحله پیاز خوردشده را در دیگ می ریزیم. برای این که پیاز نسوزد، حرارت اجاق را کمتر می کنیم تا حدود 25 دقیقه به آرامی با گوشت پخته شود.برخی دوست دارند چکدیرمه به رنگ قهوه ای سیر درآید بدین خاطر گوشت و پیاز را در این مرحله باحرارت بیشتر می پزند. اکنون رب گوجه را بیفزایید تا در اثر پختن ،حالت طبیعی و طعم خامی خود را از دست بدهد.دراین مرحله حدود دو لیتر آب یا کمتر از آن - بسته به نوع برنج- در دیگ می ریزیم و شعله ی اجاق رابیشتر می کنیم تاآب بجوشد . بعد جوشش آب را خیلی آرام می کنیم ولی به شکلی که از جوش نیفتد.
پختن غذا حدود دو ساعت طول می کشد؛ تا زمانی که تقریباً نیم لیتر از آب تبخیر شود. برنج شسته و آماده را درون دیگ می ریزیم و به هم می زنیم.مزه ی نمک را می چشیم و به میزان دل خواه تنظیم می کنیم.آب حدود چهار سانتی متر بالاتر از برنج باید باشد.شعله را بالا برده، بلافاصله پس از به جوش آمدن کم می کنیم تا برنج به آرامی آب را به خود بکشد.( نام غذا چکدیرمه از این مرحله یعنی جذب آب به برنج گرفته شده است) پس از حدود 15دقیقه که آب به طور کامل کشیده شد،با ته کفگیر روی برنج می زنیم تا مطمئن شویم که ته برنج هیچ آبی نمانده است.
در این مرحله برنج را از ته دیگ به طور کامل از تمام جوانب برمی گردانیم.اگر تشخیص دادید که برنج خام است و با دم کردن پخته نمی شود،نصف لیوان آب روی برنج بریزید.اگر ته دیگ نیاز دارید شعله را کمی بیشتر کنیدوگرنه با حرارت کمتر برنج حدود بیست دقیقه بر اثر بخار پخته می شود.
پلوی چکدیرمه جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد .
پلوی چکدیرمه را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران تهران انتخابات عراق دانشگاه تهران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم روز معلم نیکا شاکرمی مجلس
سیل آتش سوزی هواشناسی شهرداری تهران آموزش و پرورش یسنا پلیس قوه قضاییه فضای مجازی معلم زلزله سلامت
قیمت خودرو تورم سهام عدالت قیمت طلا سازمان هواشناسی خودرو بازار خودرو قیمت دلار قیمت سکه ایران خودرو بانک مرکزی حقوق بازنشستگان
مهران غفوریان ساواک موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ سینمای ایران تبلیغات نمایشگاه کتاب مسعود اسکویی عفاف و حجاب سینما
رژیم صهیونیستی فلسطین اسرائیل غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس انگلیس نوار غزه اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان آتیلا حجازی باشگاه استقلال علی خطیر لیگ برتر بازی لیگ برتر ایران تراکتور رئال مادرید
اپل هوش مصنوعی فناوری آیفون گوگل ناسا مدیران خودرو تلفن همراه
خواب طب سنتی کبد چرب فشار خون بیماری قلبی