دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

آش سبزی شیرازی | طرز تهیه آش سبزی شیرازی


مواد لازم آش سبزی شیرازی


گوشت سردست گوسفندی با استخوان     500 گرم
سبزی (تره، ترخان، شوید)     400 گرم
نخود     100 گرم
عدس     100 گرم
لوبیا قرمز     100 گرم
برنج     100 گرم
پیاز     1 عدد
پیاز داغ     3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز     به میزان لازم
ترخان خشک     2 قاشق غذاخوری


آش سبزی شیرازی | طرز تهیه آش سبزی شیرازی

طرز تهیه آش سبزی شیرازی



    حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم.آب حبوبات را خالی کرده و دو مرتبه آب تازه روی آنها می ریزیم و با کمی نمک روی حرارت قرار می دهیم تا بپزند.
    گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت قرار می دهیم تا گوشت نیز بپزد.
    برنج را نیز جداگانه می پزیم.
    سبزی ها را پس از پاک کردن خرد می کنیم و کاملاً تفت می دهیم تا بپزند. پس از اینکه حبوبات کاملاً پخت، آنها را به برنج پخته و سبزی ها اضافه می کنیم. گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه در می آوریم و استخوان آن را جدا می نماییم و گوشت آن را می کوبیم و به همراه آبش به آش اضافه می کنیم و می گذاریم چند جوش بزند.
    در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ می کنیم و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زرد چوبه و فلفل سیاه تفت می دهیم تا بوی خامی زرد چوبه گرفته شود  و آن را داغ در آش در حال جوشیدن می ریزیم. ترخان را نیز خیس می کنیم و خرد می نماییم و به آش اضافه می کنیم. ⅓ از آش را در ظرف دیگری می ریزیم و آن را کاملاً می کوبیم و سپس به آش اضافه می نماییم. پس از چند جوش آش کاملاً جا می افتد و می توان آن را در ظرف مناسب کشید و با پیاز داغ تزئین نمود.


آش سبزی شیرازی | طرز تهیه آش سبزی شیرازی

نکات تکمیلی در مورد آش سبزی شیرازی

آش سبزی شیرازی جزو آش و حلیم میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
آش سبزی شیرازی را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 5 نفر مناسب میباشد .

آش سبزی شیرازی ، طرز تهیه آش سبزی شیرازی