چهارشنبه, ۶ تیر, ۱۴۰۳ / 26 June, 2024
مجله ویستا

صرع کودکان و آنچه والدین باید بدانند


مواردی که باید در مورد صرع کودکان بدانید

صرع کودکان و تشنج کودک به دلایل مختلف عصبی و یا افزایش درجه حرارت بدن و.. بروز می کند که طبق گفته ی متخصص کودکان والدین و اطرافیان بایستی به دفعات حملات صرع و حالات کودک دقت کامل داشته باشند و با توجه به توصیه های پزشکان برخورد کنند.

یک متخصص کودکان با بیان اینکه متاسفانه با وجود تمهیدات به کار رفته هنوز علت تشنج یافت نشده است، بیان کرد:چنانچه یک فرد دو مرتبه یا بیشتر به حمله تشنجی مبتلا شود به صرع یا اپی‎لپسی مبتلاست.

 چنانچه فردی مبتلا به صرع است طی مدت 2 سال به صورت مرتب و منظم داروهای تجویز شده از سوی پزشک را مصرف کند. در این صورت اثر این بیماری و همچنین میزان حملات صرعی کاهش می‎یابد.  حمله صرع نتیجه فعالیت سلولی بیش از حد و غیرعادی عصب کورتیکال یا غشایی در مغز است.
 

صرع کودکان و آنچه والدین باید بدانند
نشانه های وجود صرع در کودکان
 
علائم صرع کودکان

یکی از علائم بیماری صرع این است که فرد هنگام تشنج دچار اختلال سطح هوشیاری می‎شود و اطرافیان و زمان و مکان را نمی‎شناسد یا در هنگام شب در کف اتاق افتاده یا بدنش خشک و دست و پایش کاملا شل می شود.

 
این متخصص اطفال، کودکان و نوزادان اظهار کرد:یکی دیگر از علائم بیماری صرع این است که صورت فرد کاملا سیاه و کبود و دور لب‎ها و چشم هایش سیاه می‎شود و در اصطلاح اکسیژن‎رسانی کافی به فرد انجام نمی‎شود.
 
 دست و پا زدن کودک در زمین به گونه‎ای که چهار دست و پای وی حرکت و فرد متوجه اطراف نشود، تکان خوردن یک سمت بدن با شدت و... از جمله علائم بیماری صرع است.
 
فردی که دچار حمله شده چنانچه بیش از 2 دقیقه این حمله به طول انجامد، باید سریع به مرکز تخصصی کودکان مراجعه شود. اگر این تشنج پنج دقیقه طول بکشد به عنوان تشنج پایدار محسوب می ‎شود و باید فرد تحت نظر یک فوق تخصص مغز و اعصاب قرار گرفته و به سرعت درمان شود؛ چراکه احتمال آسیب جدی مغزی در این حالت وجود دارد.
 
در حین تشنج کودک ممکن است کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست بدهد یا شروع به دویدن و حرکت دایره‎ای بی‎هدف دور خودش در اتاق کند و یا در برخی موارد خیره شدن کودک به معلم برای چند ثانیه و قطع ارتباط او با محیط از دیگر علائم بیماری صرع است.
صرع کودکان و آنچه والدین باید بدانند