چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شب یلدا | خوردنی هایی که نباید شب یلدا بخورید
شب یلدا نزدیک است و بسیاری از مردم در تدارک خوراکی های مربوط به این شب. اما خوردن زیاد انواع مواد غذایی با هم و زیاد ممکن است شما را دچار بیماری کند.
مهدی برهانی متخصص طب سنتی، در رابطه با بایدها و نبایدهای مصرف مواد غذایی در شب یلدا اظهار داشت:یکی از مناسبت های اصیل ایرانیان شب یلدا بوده که طبق عادت بسیاری از خانواده های ایرانی تغذیه مخصوص این شب هندوانه، آجیل، انار، خرمالو و غذاهایی همچون مرغ و ماهی است و باید به این مسئله توجه داشت که پرخوری و همه چیزخوری سبب ابتلا به بیماری های مختلف می شود.
وی افزود:از دیدگاه طب سنتی خوردن انواع غذاها همچون آجیل، میوه و سبزیجات، نان و غلات و ... همزمان با هم سبب اختلال در هضم و فساد غذایی در معده می شود.
متخصص طب سنتی با بیان اینکه مسمومیت، اسهال و استفراغ از عوارض پرخوری به شمار می روند، تأکید کرد:نباید فریب سفره های رنگین در شب چله را خورد و طی مدت زمان محدود انواع مواد غذایی را در فاصله کوتاه همزمان با هم مصرف کرد.
برهانی اظهار داشت:کسانی که در اثر پرخوری و همه چیز خوری دچار مشکل نشوند قطعاً تأثیر این مسئله در درازمدت در بدن آنها ایجاد شده و معده، کبد و روده ها را دچار عوارض فراوان می کند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که معده ضعیف تری داشته باشند با همه چیز خوری زودتر بیمار می شوند، گفت:متأسفانه ما ایرانی ها در زمان کنونی به سمت همه چیزخوری و پرخوری پیش رفته ایم و این سبب بروز انواع بیماری ها در میان ما شده است.
متخصص طب سنتی توصیه کرد:نیم ساعت قبل از مصرف غذا و یک ساعت و نیم پس از آن به هیچ عنوان نباید آب یا سایر مایعات را مصرف کرد چرا که این موضوع فرآیند هضم غذا در معده را با اختلال مواجه می سازد.
برهانی با تأکید بر اینکه باید هر لقمه غذایی حدود 30 تا 40 بار جویده شوند، گفت:کسانی که لقمه را سریع می بلعند احساس کرده که غذا در گلوی آنها گیر کرده است و سعی می کنند این مسئله را با مصرف آب و نوشیدنی ها رفع کنند در حالی که اگر هضم دهانی از طریق جویدن به خوبی انجام شود هضم در معده نیز به خوبی پیش می رود.
وی با اشاره به اینکه برخلاف تصور عموم مواد غذایی بر اساس ترتیب بلعیدن در معده طبقه بندی شده و هضم می شوند، افزود:بنابراین اگر مواد غذایی مختلف را همزمان مصرف کنیم معده نیاز به حرارت های مختلف برای هضم آن دارد و پرخوری و همه چیزخوری سبب اختلال در هضم می شود.
متخصص طب سنتی تأکید کرد:در شب یلدا مصرف آجیل یا میوه باید یک ساعت و نیم پس از شام باشد. همچنین هندوانه و آجیل همزمان مصرف نشود.
برهانی در پایان خاطرنشان کرد:در گذشته مردم انواع غذاها را با هم مصرف نمی کردند و بخشی از آن مربوط به نبود صنعت و وجود غذاهای رنگین از شهرهای مختلف بود ولی امروزه صنعتی شدن و ورود میوه و غذاهای مختلف به شهرها سبب پرخوری، همه چیزخوری و ابتلا به انواع بیماری ها شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست