سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

شله زرد | طرز تهیه شله زرد در فر


 مواد لازم برای شله زرد در فر
 
برنج  یک کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
کره 150 گرم
زعفران سائیده  5/1 مثقال (6 گرم)
گلاب 1پیمانه
خلال بادام 150 گرم
خلال پسته برای تزئین 50 گرم
 

شله زرد | طرز تهیه شله زرد در فر
 
 
طرز تهیه شله زرد در فر
 
برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خیس کنید.برنج را پیمانه کرده و از 6 تا 7 برابر برنج، آب در نظر می گیریم. سپس برنج را بدقت شسته و 6 برابر، آب روی آن می ریزیم و برنج را روی آتش گذاشته تا جوش بیاید. شعله را ملایم کرده تا برنج بپزد.وقتی مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ریخته و مرتب بهم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.
در صورتی که شله زرد سفت بود 1 تا 2 پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم. سپس زعفران را در کمی آب جوش حل می نمائیم و داخل شله زرد می ریزیم. سپس کره را داغ کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. آنگاه کمی از بادام را به آن اضافه می کنیم.گلاب را نیز افزوده و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با حرارت ملایم بمدت نیم ساعت می گذاریم. در غیر اینصورت می ‎توان روی شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.
 
نکات
 
جهت افزایش کیفیت شله زرد باید از برنج مرغوب استفاده کرد.
بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خیسانده شود و بعد استفاده گردد.
زعفران را در هنگام نیاز بسایید که بوی عطر آن از بین نرود در ضمن زعفران را با آسیاب برقی آسیاب نکنید تا بو و رنگ آن حفظ شود.
 
نکات تکمیلی در مورد شله زرد

شله زرد جزو دسرهای ایرانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
شله زرد را می توانید در وعده دسر - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .

شله زرد ، طرز تهیه شله زرد در فر