سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
انواع نورپردازی در معماری داخلی +تصاویر
امروزه نورپردازی نقش بسیار مهمی در طراحی داخلی هر ساختمانی ایفا می کند. نورپردازی مناسب می تواند فضایی بسیار چشم نواز و رویایی خلق کند و طراحی نامناسب آن نیز امکان دارد فضایی هراس انگیز و خسته کننده را به وجود بیاورد. دکوراسیون بیشتر خانه ها ترکیبی از رنگ های گرم و سرد است. بنابراین نورپردازی باید به گونه ای باشد که تمام رنگ ها به زیبایی خودنمایی کند. بنابراین شناخت انواع نورپردازی و استفاده ترکیبی از انواع لامپ ها امری بسیار مهم است.
لوکوربوزیه، معمار بزرگ می گوید:"معماری بازی هنری هنرمندانه، دقیق و خیره کننده مجموعه ای از اجسام ساخته شده در زیر نور است. " با خواندن این جمله بیش از پیش به اهمیت نور پی می بریم. نور اولین شرط ادراک بینایی است، نور در خانه ما برای دیدن فضا، تشخیص فرم ها و رنگ ها، زندگی کردن، کار کردن و حس خوب داشتن لازم و ضروری است. درواقع نبود نور موجب می شود که دچار ضعف در بینایی شویم و از ادراک فضای اطراف مان، رنگ ها و فرم ها عاجز خواهیم شد.
انواع مختلف نورپردازی در طراحی داخلینور را می توان براساس منبع تولیدکننده اش به دو دسته عمده تقسیم کرد؛ نور طبیعی و نور مصنوعی. ما در نور طبیعی که از خورشید تامین می شود، امکان دخل و تصرفی نداریم؛ مگر اینکه با ابزارهایی مثل پرده از ورود آن جلوگیری کنیم یا آن را به داخل فراخوانیم یا با شیشه های رنگی فضایی جذاب ایجاد کنیم اما آنچه موضوع بحث ماست، نورپردازی مصنوعی یا نور پردازی داخلی ساختمان است که در ادامه انواع آن را معرفی می کنم.
نور عمومی در فضای داخلی
نور وظیفه ای در نورپردازی داخلی
این نور کوچک تر و متمرکزتر از نور عمومی است. زمانی که کاری می کنید، شما به نور وظیفه ای دور و برتان نیاز دارید. درواقع برخی آن را نور اداری می نامند. نورپردازی وظیفه ای، زمانی که کاری را انجام می دهید که نیاز به نور بیشتری دارد، مثل مطالعه کردن، آشپزی کردن، نوشتن، دوختن و بسیاری چیزهای دیگر به بینایی شما کمک می کند. نور وظیفه ای فقط زمانی خوب کار می کند که به عنوان یک نور متضاد استفاده شود؛ برای مثال اگر شما اتاقی کم نور دارید که یک چراغ رومیزی در آن روشن است، نسبت به زمانی که کل اتاق با نور درخشان تری روشن شده، نور در آن محدوده مفیدتر و با خیره کنندگی کمتر همراه خواهد بود.
نور وظیفه ای به تحریک طبیعی مغز شما کمک کرده و این تضاد نور شما را هوشیارتر و متمرکزتر می کند. درواقع به شما کمک می کند جزئیات بیشتری را در کارتان ببینید و نتایجی باکیفیتی بالاتر خلق کنید. می توانید از چراغ ها یا آباژورهای رومیزی ثابت و با بازوی متحرک یا آباژورهای ایستاده روی میز کارتان یا کنار میزها و در کنار مبل تان استفاده کنید. نورهای زیر کابینت های بالایی روشنایی مورد نیاز برای خرد و تمیز کردن را تامین می کنند، نورهای کنار میز توالت برای بهتر دیدن چهره و همین طور پرو لباس می توانند شما را یاری کنند. چراغ های آویز می توانند به صورت مستقیم روی فضای کار آویزان شوند. این نوع چراغ ها برای دفاتر کار با میزهای ردیفی، جزیره آشپزخانه و محدوده بازی و انجام تکالیف در اتاق کودکان مناسب هستند.
نور تاکیدی فضایی فریبنده ایجاد می کند و احساس تاثیرگذاری و اهمیت تصاویری که به نمایش گذاشته شده اند را تداعی می کند. این نوع نورپردازی برای موزه ها، ساختمان های تاریخی و نمایشگاه های هنری نیز کاربرد دارد. چراغ های دیوارکوب برای طراحی نور تاکیدی بسیار مناسب هستند و با سایزهای مختلفی که دارند به شما در برجسته کردن تکه های کوچک یا بزرگ آثار هنری کمک می کنند. نورهای نقطه ای مثل هالوژن ها اغلب برای نورپاشی بر سطح دیوار استفاده می شوند (زمانی که شما تمام یک دیوار را با نور روشن و درخشان می کنید.)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست