شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
ساده ترین روش تشخیص سنگ کیسه صفرا
یکی از اعمال بی شمار کبد، ترشح صفراست. قسمت عمده صفرا به صورت تغلیظ شده در کیسه صفرا ذخیره می شود و تا زمانی که به آن نیاز نباشد از کیسه صفرا خارج نمی شود.
کیسه صفرا، صفرای غلیظ خود را در پاسخ به بعضی محرک های دستگاه گوارش مانند ورود غذای چرب به آن و ترشح برخی از هورمون ها، آزاد می کند. برخی شرایط غیر طبیعی مثل افزایش نامتناسب برخی از ترکیبات تشکیل دهنده صفرا، باعث رسوب صفرا در کیسه صفرا و تشکیل تدریجی سنگ می شود.
عوامل تشکیل سنگ در کیسه صفرا: سنگ های کیسه صفرا شیوع نسبتا زیادی دارند. از دیدگاه طب نوین عواملی که می توانند باعث تشکیل سنگ در کیسه صفرا شوند شامل چاقی، رژیم غذایی پرکالری و چرب، عوامل ژنتیکی، کاهش حرکت و اختلالات تخلیه کیسه صفراست(مثلا در اثر جراحی ها، تغذیه وریدی، سوختگی) همچنین مصرف قرص های ضد بارداری، حاملگی، کاهش سریع وزن به دنبال یک رژیم غذایی سخت و مصرف برخی داروها می توانند این سنگ را ایجاد کنند.
مهم ترین علامت وجود سنگ در کیسه صفرا:
احساس درد و فشار شدید و مداوم در قسمت بالا و راست شکم است و غالباً ناحیه بین دو کتف، کتف راست یا شانه تیر می کشد. این درد معمولا به طور پایدار وجود دارد ولی گاهی شدت آن بسیار افزایش می یابد که این درد شدید می تواند از 15 دقیقه تا 5 ساعت طول بکشد و سپس به آرامی فروکش می کند. علاوه بر درد، علائمی همچون، احساس مبهم پری در معده، آروغ زدن و نفخ شکم نیز می تواند نشانه وجود سنگ صفرا باشد.
ساده ترین و پرکاربرد ترین روش تشخیص سنگ های کیسه صفرا را سونوگرافی است.
زردچوبه، شاهتره، ریشه کاسنی، غاثف، افسنطین، گل قاصدک، آناگالیس، سیر، سداب، خرفه، رزماری(اکلیل کوهی)، تمر هندی، روغن، برگ و پوست زیتون، گزنه، سنبلالطیب، گل همیشه بهار، نعناع، گل محمدی، مَرْغ، بابونه، انیسون، سبوس برنج، زرشک، زبان گنجشک، ریواس، کنگر فرنگی، کرفس قمری و جعفری.
همانطور که میدانید انسان دارای چهار طبع صفرا، خون، بلغم و سودا میباشد که هرگاه یکی از این طبایع غالب گردد علائم و آثاری خاص در فرد ایجاد مینماید. چنانچه صفرا غالب باشد، فرد را صفراوی مزاج گویند. این افراد دارای پوست گرم و خشک، رنگ چهره زرد یا زیتونی، اندامهای لاغر و کوچک، تنفس و نبض سریع، خواب کم همراه با آشفتگی و حرکات تند و سریع، خشمگین، پرانرژی و خستگی ناپذیر میباشند.
همچنین در این افراد، دهان تلخ مزه، خارش بدن، کمی اشتها، بادگلو، سوزش دهانه معده، قی آلوده به صفرا، خشکی زبان، گودی چشمها، تشنگی و زردی متمایل به قرمزی ادرار مشاهده میگردد.
ساده ترین روش تشخیص سنگ کیسه صفراایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست