سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
مجله ویستا

دردهای زنانه


دردهای زنانه

ورزش و فعالیت بدنی ملایم مانند پیاده روی به تسکین علایم دیسمنوره کمک قابل توجهی می کند.

دیسمنوره یا قاعدگی دردناک ازاختلالات شایع در دختران جوان و زنان در سنین باروری می باشد. این اختلال در برخی از افراد به حدی شدید است که برنامه ها و فعایت های روزمره فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. دردهای قاعدگی معمولاً چند ساعت قبل یا هم زمان با آغازخونریزی شروع شده و اغلب دو تا سه روز طول می کشد. دردها در ناحیه شکم بوده و به کمر، کشاله ران و پاها نیز انتشار می یابد. علایم دیگری مانند تهوع ، استفراغ ، بی اشتهایی ،‌ اسهال ، خستگی، افسردگی، تحریک پذیری و گاه سردرد نیز مشاهده می شود. شدت دیسمنوره معمولا با افزایش سن کاهش می یابد.

برای بهبود و تسکین این دردها روش هایی وجود دارد:

ورزش و فعالیت بدنی ملایم مانند پیاده روی به تسکین علایم دیسمنوره کمک قابل توجهی می کند. استراحت و ماساژ مناسب در بهبود دردهای قاعدگی موثر است.

تغذیه و رژیم غذایی مناسب نقش بسیار مهمی در تخفیف علایم دیسمنوره دارد. توصیه می شود که در این دوران از همه گروه های غذایی از جمله نان و غلات سبوس دار، حبوبات، گوشت ها، لبنیات، میوه ها و سبزیجات به میزان کافی استفاده کنید. در عین حال مصرف کافئین، نمک و قندهای ساده (شیرینی جات، قند و شکر) را به حداقل برسانید. در افرادی که ازدیسمنوره شدید رنج می برند، مصرف قرص های ضد بارداری تحت نظر پزشک کمک کننده است.

در صورتی که قاعدگی دردناک دارید حتما به پزشک مراجعه کنید زیرا برخی بیماری های لگنی مانند اندومتریوز، عفونت های لگنی، توده های رحمی و چسبندگی لوله های رحمی نیز موجب قاعدگی دردناک می شوند. برای تشخیص این اختلالات معاینه لگنی و سایر اقدامات تشخیصی انجام شده و علت زمینه ای دیسمنوره درمان می شود.