پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه بادمجان شکم پر در فر (گارنی یاریخ)


بادمجان یکی از پرکاربردترین صیفی‌جات در آشپزی  جهان است. بسیاری از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی نیز با بادمجان درست می‌شوند که نظیر آن‌ها را در هیچ‌کجا نمی‌توان یافت. از جمله این غذاهای خوشمزه می‌توان به خورشت بادمجان، کشک و بادمجان، بادمجان شکم‌پر، کوفته بادمجان و ... اشاره نمود. در اینجا طرز تهیه بادمجان شکم پر یا گارنی یاریخ را به شما آموزش می‌دهیم که از غذاهای مجلسی بسیار خوشمزه و مشهور شهر تبریز می‌باشد. 

مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر (گارنی یاریخ):

 بادمجان قلمی8 عدد 
 گوشت چرخ‌کرده300 گرم 
 پیاز بزرگ1 عدد 
 سیر1 بوته 
 جعفری خردشده1 پیمانه 
 گوجه‌فرنگی 4 عدد 
 رب گوجه‌فرنگی2 ق غذاخوری 
 زردچوبهبه میزان لازم 
 نمک و فلفلبه میزان لازم 
 آب جوش1 لیوان 


	طرز تهیه بادمجان شکم پر در فر (گارنی یاریخ) | وب

طرز تهیه بادمجان شکم پر (گارنی یاریخ):

  1. برای تهیه بادمجان شکم پر یا گارنی یاریخ ابتدا؛ بادمجان‌ها را به صورت راه‌راه یا کامل پوست بگیرید و با نوک چاقو، یک برش عمودی روی هر بادمجان ایجاد کنید.
  2.  تمام بادمجان‌ها را به همین صورت آماده کرده و به مدت نیم ساعت داخل آب و نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان‌ها گرفته شود و همچنین روغن کمتری هنگام سرخ‌شدن جذب کنند.
  3. بعد از این مدت زمان، بادمجان‌ها را از داخل آب و نمک بیرون آورده و روی حوله کاغذی خشک کنید و با مقداری روغن سرخ‌کردنی سرخ کنید.
  4. سیرها را پوست بگیرید و به شکل خلالی خرد کرده یا رنده کنید. بهتر است بدانید که سیر خلالی خردشده، به این غذا بافت می‌دهد و در روش سنتی تهیه بادمجان شکم‌ پر نیز از سیر خلالی خردشده استفاده می‌شود.
  5. پیاز را پوست گرفته و رنده کنید و با کمی روغن تفت دهید.
  6. زردچوبه، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید. 
  7. گوشت چرخ‌کرده را به پیاز و ادویه‌جات اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نیم‌پز شود.
  8. در این مرحله، تابه را از روی حرارت بردارید و سیرهای خلالی خرد‌شده را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
  9. بادمجان‌ها را از قسمتی که برش داده‌اید، کمی با دست باز کرده و مایه گوشتی را داخل آن بریزید و درون ظرفی با دیواره کوتاه بچینید. ( بهتر است بادمجان‌ شکم پر را داخل ظرفی که می‌خواهید با آن غذا را سرو کنید بچینید.)
  10.  بعد از اینکه همه بادمجان‌ها را آماده کرده و در ظرف چیدید، جعفری خردشده را روی مایه گوشتی بریزید.
  11. گوجه فرنگی‌ها را نیز به دو قسمت تقسیم کرده و روی هر کدام از بادمجان‌ها یک برش گوجه فرنگی بگذارید.
  12. رب گوجه‌فرنگی را با یک لیوان آب‌جوش مخلوط کرده و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و به آرامی روی بادمجان‌ها بریزید.
  13. روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید و بادمجان‌ها را به مدت 20 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا سس به خورد بادمجان‌ها رفته و گوجه‌فرنگی‌ها نیز کمی نرم شود.
بادمجان شکم پر شما آماده است. نوش جان.

نکته: بعضی افراد در مرحله آخر به جای گوجه‌فرنگی مقداری پنیر پیتزا روی بادمجان شکم پر می‌ریزند که به این ترتیب بادمجان شکم پر پنیری خواهند داشت که طعمی بسیار خوشمزه و لذیذ دارد اما در روش سنتی از پنیر پیتزا خبری نیست. 


گردآوری: گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید