سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه بادمجان شکم پر در فر (گارنی یاریخ)
بادمجان یکی از پرکاربردترین صیفیجات در آشپزی جهان است. بسیاری از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی نیز با بادمجان درست میشوند که نظیر آنها را در هیچکجا نمیتوان یافت. از جمله این غذاهای خوشمزه میتوان به خورشت بادمجان، کشک و بادمجان، بادمجان شکمپر، کوفته بادمجان و ... اشاره نمود. در اینجا طرز تهیه بادمجان شکم پر یا گارنی یاریخ را به شما آموزش میدهیم که از غذاهای مجلسی بسیار خوشمزه و مشهور شهر تبریز میباشد.
مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر (گارنی یاریخ):
بادمجان قلمی | 8 عدد |
گوشت چرخکرده | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 1 بوته |
جعفری خردشده | 1 پیمانه |
گوجهفرنگی | 4 عدد |
رب گوجهفرنگی | 2 ق غذاخوری |
زردچوبه | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
آب جوش | 1 لیوان |
طرز تهیه بادمجان شکم پر (گارنی یاریخ):
- برای تهیه بادمجان شکم پر یا گارنی یاریخ ابتدا؛ بادمجانها را به صورت راهراه یا کامل پوست بگیرید و با نوک چاقو، یک برش عمودی روی هر بادمجان ایجاد کنید.
- تمام بادمجانها را به همین صورت آماده کرده و به مدت نیم ساعت داخل آب و نمک قرار دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود و همچنین روغن کمتری هنگام سرخشدن جذب کنند.
- بعد از این مدت زمان، بادمجانها را از داخل آب و نمک بیرون آورده و روی حوله کاغذی خشک کنید و با مقداری روغن سرخکردنی سرخ کنید.
- سیرها را پوست بگیرید و به شکل خلالی خرد کرده یا رنده کنید. بهتر است بدانید که سیر خلالی خردشده، به این غذا بافت میدهد و در روش سنتی تهیه بادمجان شکم پر نیز از سیر خلالی خردشده استفاده میشود.
- پیاز را پوست گرفته و رنده کنید و با کمی روغن تفت دهید.
- زردچوبه، رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
- گوشت چرخکرده را به پیاز و ادویهجات اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نیمپز شود.
- در این مرحله، تابه را از روی حرارت بردارید و سیرهای خلالی خردشده را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید.
- بادمجانها را از قسمتی که برش دادهاید، کمی با دست باز کرده و مایه گوشتی را داخل آن بریزید و درون ظرفی با دیواره کوتاه بچینید. ( بهتر است بادمجان شکم پر را داخل ظرفی که میخواهید با آن غذا را سرو کنید بچینید.)
- بعد از اینکه همه بادمجانها را آماده کرده و در ظرف چیدید، جعفری خردشده را روی مایه گوشتی بریزید.
- گوجه فرنگیها را نیز به دو قسمت تقسیم کرده و روی هر کدام از بادمجانها یک برش گوجه فرنگی بگذارید.
- رب گوجهفرنگی را با یک لیوان آبجوش مخلوط کرده و کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و به آرامی روی بادمجانها بریزید.
- روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید و بادمجانها را به مدت 20 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا سس به خورد بادمجانها رفته و گوجهفرنگیها نیز کمی نرم شود.
بادمجان شکم پر شما آماده است. نوش جان.
نکته: بعضی افراد در مرحله آخر به جای گوجهفرنگی مقداری پنیر پیتزا روی بادمجان شکم پر میریزند که به این ترتیب بادمجان شکم پر پنیری خواهند داشت که طعمی بسیار خوشمزه و لذیذ دارد اما در روش سنتی از پنیر پیتزا خبری نیست.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست