چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه لواشک گوجه سبز یا لواشک آلوچه خانگی
یکی از پرطرفدارترین تنقلات موجود در دنیا، لواشک است. لواشک در واقع همان عصاره میوه است که در برابر نور خورشید و یا در فر اجاقگاز خشک شده و بسته به میوههای مصرفشده، در طعمهای ترش، شیرین و ملس به وفور یافت میشود. تهیه لواشک خانگی کار سختی نیست و بهتر است به جای خرید لواشکهای بازاری که اغلب دارای رنگهای خوراکی مجاز یا غیر مجاز و مواد نگهدارنده میباشند، خودتان آستین بالا زده و لواشک خانگی سالم و خوشمزه با طعم مورد علاقه خود درست کنید.
محبوبترین انواع لواشک؛ لواشک آلو، لواشک آلبالو، لواشک زردآلو، لواشک سیب، لواشک آلوچه یا لواشک گوجه سبز هستند.
فصل بهار که گوجه سبز در همهجا یافت میشود، بهترین موقع برای تهیه یکی از خوشمزهترین و ترشترین لواشکها یعنی، لواشک گوجه سبز است. برای تهیه لواشک گوجه سبز که در برخی شهرها به آن لواشک آلوچه نیز گفته میشود، به مواد اولیه بسیار کمی نیاز دارید و در مدت کوتاهی میتوانید یک لواشک خانگی ترش و خوشمزه تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه لواشک گوجه سبز یا لواشک آلوچه:
گوجه سبز یا آلوچه | 2 کیلوگرم |
آب | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه لواشک گوجه سبز یا لواشک آلوچه:
- برای تهیه لواشک گوجه سبز ابتدا باید؛ گوجه سبزها را شسته و داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.
- مقداری آب روی میوهها بریزید. آب باید به قدری باشد که کامل روی گوجه سبزها را بپوشاند.
- به مقدار کم نمک و در صورت تمایل کمی شکر به گوجهها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. درب ظرف را کامل نبندید زیرا سر میرود.
- آنها را با یک کفگیر هم بزنید تا هم ته نگیرد و هم بهتر له شود.
- وقتی گوجه سبزها پخته شدند و مایع به غلظت رسید، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند سپس از صافی عبور دهید.
- در این مرحله، هسته گوجهسبزها جدا میشود و فقط عصاره میوه از صافی میگذرد.
- این کار را تا زمانیکه تفاله خیلی کمی باقی بماند، ادامه دهید.
- مایع بهدستآمده پس از همزدن، باید به اندازه ماست زدهشده غلیظ باشد.
- داخل یک سینی و یا سفره را با روغن مایع به خوبی چرب کنید، البته نباید این روغن زیاد باشد، فقط به اندازهای که خاصیت جداسازی داشته باشد.
- مایع لواشک را بهم بزنید تا یکدست شود و بعد داخل سینی بریزید طوریکه ضخامت آن کمتر از هشت میلیمتر شود. (اگر لواشک بیشازحد ضخیم شده و یا یکدست نشده باشد، کپک میزند.)
- سینیها را در جاییکه در معرض آفتاب باشد و به دور از رطوبت قرار دهید تا لواشک گوجه سبز خشک شود.
- بعد از حدود 2 تا 3 روز لواشک گوجه سبز شما آماده مصرف است. میتوانید لواشکها را لایهبهلایه داخل نایلون قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست