جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه لوبیا پلو نذری


لوبیا پلو یکی از لذیذترین و خوشمزه‌ترین انواع غذاهای ایرانی است که با استفاده از برنج مرغوب ایرانی، لوبیا سبز، گوشت چرخ شده یا قورمه‌شده، رب گوجه‌فرنگی و انواع ادویه‌جات تهیه می‌شود. لوبیا پلو مجلسی یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که در مهمانی‌های ایرانی و معمولا در مراسم‌های خودمانی سرو می‌شود. همچنین در ایام ویژه‌ای مانند محرم و صفر، یکی از انواع غذای نذری که در هیئت‌ها و مساجد بین عزاداران تقسیم می‌شود لوبیا پلو نذری است. 
معمولا برای تهیه لوبیا پلو نذری از گوشت چرخ‌ کرده استفاده می‌شود. در اینجا نیز ما طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ‌ کرده را به شما آموزش می‌دهیم که با این مقدار مواد اولیه برای 4 نفر می‌توان لوبیا پلو تهیه کرد اما برای تهیه غذای نذری باید مقادیر را به نسبت افراد افزایش دهید. 
این نکته را فراموش نکنید که برای تهیه غذای نذری، به ازای هر نفر به 150 گرم برنج نیاز دارید و به همین نسبت بقیه مواد را نیز باید افزایش دهید.  

مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو نذری:

برنج ایرانی3 پیمانه
لوبیا سبز خردشده3 پیمانه
گوشت چرخ‌کرده300 گرم
پیاز1 عدد
گوجه‌فرنگی2 عدد
رب گوجه‌فرنگی2 ق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبهبه میزان لازم
زعفران و دارچینبه مزان لازم



	طرز تهیه لوبیا پلو نذری | وب

طرز تهیه لوبیا پلو نذری:

  1. برای تهیه لوبیا پلو نذری ابتدا پیاز را خرد یا رنده کرده و آن را تفت دهید تا طلایی شود.
  2. بعد گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا حدی که رنگ گوشت تغییر کند.
  3. گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کرده و به گوشت و پیاز اضافه کنید.
  4. این مواد را با هم تفت دهید تا زمانی‌که آب گوجه‌فرنگی تمام بشود.
  5. حالا رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  6. الان نوبت اضافه‌کردن لوبیا سبز خردشده است. پس لوبیاها را نیز اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  7. نمک، فلفل ، زعفران دم‌کشیده و یک لیوان آب را به مواد اضافه کنید.
  8. شعله را خیلی کم کنید تا مایع لوبیا پلو آماده شده و جا بیفتد و کم آب‌ بشود.
  9. در این فاصله، برنج را آبکش کرده و وقتی مایع لوبیا پلو آماده شد، ته دیگ لوبیا پلو (نان یا سیب‌زمینی) را با سلیقه خود انتخاب کرده و کف قابلمه بگذارید.
  10. حالا یک لایه از برنج را در قابلمه بریزید و بعد یک لایه از مواد روی برنج بریزید.
  11. تا زمانی‌که مواد تمام بشوند این کار را ادامه دهید.
  12. در آخر کمی پودر دارچین روی پلو بریزید و اجازه دهید لوبیا پلو نذری با شعله ملایم دم بکشد.
  13. روغن را در نهایت روی برنج بدهید.
لوبیا پلو خوشمزه شما بعد از حدود 1 ساعت آماده خوردن است. معمولا لوبیا پلو را به همراه ماست، سالاد شیرازی یا ترشی سرو می‌کنند که انتخاب این ساید دیش‌ها به سلیقه خودتان بستگی دارد. امیدواریم از این آموزش استفاده مفید ببرید.

نکات مهم در پخت لوبیا پلو نذری:

  • اضافه‌کردن گوجه‌فرنگی تازه یکی از رازهای خوشمزه‌شدن این غذاست.
  •  ادویه مورد نیاز برای تهیه لوبیا پلو نذری دارچین است و عطر و طعم فوق‌العاده‌ای به این غذا می‌دهد اما استفاده از آن اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
  •  لوبیا پلو را با گوشت مرغ هم می‌توانید درست کنید. برای این کار میتوانید از سینه مرغ استفاده کنید.
  • برای تهیه لوبیا پلو نذری با گوشت تکه ای نیز می‌توانید از گوشت گوسفندی ریز خردشده استفاده کنید. 
  • برای تهیه لوبیا پلو به جز استفاده از مواد غذایی مرغوب و با کیفیت، زمان‌بندی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا اگر برای مثال در مرحله آبکش‌کردن، برنج را دیر بردارید برنج موقع دم‌کردن له می‌شود. 
امیدواریم این غذای لذیذ را تهیه کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. نوش جان.


گردآوری: گروه آشپزی وب


همچنین مشاهده کنید