یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

تاریخچه کلوین کلین؛ طراح آمریکایی از کجا شروع کرد؟


"دست به هر کاری میزدم، در آن موفق می شدم. اگر کاری را میخواستم انجام دهم، چیزی نمیتوانست مانع ام شود" کلوین کلین calvin klein

استایل راحت و شیک کلوین کلین مد آمریکایی را با مد روز پاریس پیوند زد. او به‌تنهایی عطش و شور طراحی شلوارهای جین در دهه‌ی هفتاد را به وجود آورد و انقلابی در شیوه‌ی تبلیغات در دهه‌ی هشتاد میلادی ایجاد کرد. امروزه نام او با دامنه‌ی گسترده‌ای از محصولات، از لباس‌های زیر گرفته تا عطرهای خوشبوی بی‌نظیر آورده می‌شود و طراحی‌های بی‌نظیر و تیزهوشی بسیار او در زمینه کسب‌وکار منجر به ساخت امپراتوری عظیم مد و فشن شده است. اما برخلاف لباس‌هایش، سفر کلوین کلین در دنیا مد و رسیدنش به قله‌ی این عرصه، اصلا ساده و سر راست نبوده است.



	تاریخچه کلوین کلین؛ طراح آمریکایی از کجا شروع کرد؟ | وب


زندگی نامه کلوین کلین

کلوین در 19 نوامبر سال 1942 به دنیا آمد و تحت تاثیر مادرش شیفته  هنر و دنیای مد شد. وقتی بقیه  بچه ها مشغول بازی بودند او ترجیح میداد با مادرش به خرید برود. کلوین، جوان گوشه گیری که خودش طراحی و دوخت و دوز را آموخت ادعا می‌کند که همیشه می‌دانسته که می‌خواهد طراح لباس شود.

بعد از فارق التحصیل شدن از موسسه  طراحی مد در شهر نیویورک در سال 1962، او با جین سنتر Jayne Centre ازدواج کرد و در بخش پوشاک به عنوان طراح برند اروپایی برای فرد با نفوذی به نام Dan Millstein. مشغول به کار شد.

تاکتیک کپی کردن شیوه معمول آن روزها دنیای مد بود، به این خاطر که هیچ ایده تازه ای از آمریکا بیرون نمی رفت. اما کلاین تصمیم گرفت که این موضوع را تغییر دهد. او رویای راه اندازی شرکت خودش را در سر داشت و هیچ چیز حتی این حقیقت که سرمایه ای ندارد و در مغازه خاروبارفروشی پدرش کار میکرد تا اندوخته ای زخیره کند هم باعث نشد او از رویای خود دست بکشد.

در سال 1968، در سن 26 سالگی، با اندوخته ی دو هزار دلار و ده هزار دلار دیگر که از دوست دوران کودکی اش Barry Schwartzبه صورت وام گرفته بود شرکت خود را با نام کلوین کلین با همکاری دوستش راه اندازی کرد. اولین سفارش آنها کاملا تصادفی اتفاق افتاد وقتی که Bonwit یکی از مشتریانی که قصد خرید از مجتمع تجاری titan را داشت مسیر را گم کرد و وارد کارگاه کلین شد. وی تحت تاثیر برش های کت های او قرار گرفت و سفارشی به مبلغ 50 هزار دلار را به ثبت رساند و به طراح جوان گفت "روزی می‌رسد که تو شناخته خواهی شد" و درواقع سفارش بنویت و سرمقاله ی درخشانی که در مجله ووگ Vogue دریافت کرد نام کلوین کلین را در نقشه موفقیت به ثبت رساند.


	تاریخچه کلوین کلین؛ طراح آمریکایی از کجا شروع کرد؟ | وب


در سال 1973، کلوین خط تولید لباس های ورزشی خود را راه اندازی کرد و آنچه بعدها به نام مدل و سبک "کلوین کلین" شناخته شد را طراحی کرد، اینگونه بود که استایل لباس راحتی آمریکایی متولد شد. با داشتن بن مایه جوانی و با استفاده از رنگ های طبیعی و پارچه های راحت، لباس های ورزشی مقرون به صرفه او، ابتدا توجه زنان آمریکایی را که از لباس های پاریسی پرزرق و برق و ناکارآمد خسته شده بودند، جلب کرد. مدت کوتاهی پس از آن، مردان ه رفته رفته جذب طرح های کلوین کلین شدند، که در هماهنگی با سلامتی و تناسب اندام بود، موجی که آمریکا آن زمان را در نوردیده بود.



	تاریخچه کلوین کلین؛ طراح آمریکایی از کجا شروع کرد؟ | وب


بالاخره آن موفقیت بزرگ نصیب کلین شد. طراحی های ساده، خالص و بی غل و غش او مورد اقبال عموم مردم و رسانه ها ی مد که جایزه کوتی را در سال های 1973, 1974 and 1975 به او دادند قرار گرفت. اما موفقیت او بدون هزینه هم نبود. این هزینه زندگی مشترک او بود که در سال 1974 به پایان رسید.

سال 1980 نقطه عطفی برای امپراطوری کلین بود. مجموعه ای از آگهی های بازرگانی با شعار "هیچ چیز بین من و لباس های کلاینم نیست" توانست خط جدید جین های تنگ کلوین کلین را در سرتاسر آمریکا محبوب کند و تنها در اولین هفته دویست هزار جفت بفروشد.

تبلیغات تحریک آمیز انقلابی در بازاریابی پوشاک پدید آورد. این یک رویکرد احساساتی تر به بازاریابی بود که بعدها توسط رقبای کلین مورد تقدیر قرار گرفت. اینگونه آگهی های بازرگانی همچنین مورد انتقاد رهبران فمینیستی قرار گرفت اما این انتقادات فقط سوخت به موتور فروش محصولات کلین می ریختن و بازار فروش را داغ تر می کردند.

در دهه ی هشتاد، با تغییر سبک زندگی و کاهش تقاضا برای جین های تنگ، کلین تا آستانه ی ورشکستی نیز پیش رفت و شایعات بسیاری پیرامون زندگی شخصی اش بر سرزبان ها افتاد. اما بعد از یک دوره فراز و نشیب در زندگی اش، او دوباره توانست با کمک دوست مولتی میلیونرش David Geffen  از ورشکستگی نجات پیدا کند. با روحیه ای تازه، کلین چندین خط تولید را به راه انداخت، از جمله یک خط لباس ارزان قیمت به نام CK، و نام خود را بر روی عینک های آفتابی، ساعت ها، کیف های دستی و بسیاری از محصولات دیگر حک کرد و آن ها را روانه ی بازار کرد. همه محصولات جدید به خوبی مورد استقبال قرار گرفتند، اما شیوه ی تبلیغاتی کلوین کلین همچنان مورد انتقاد بود. با وجود انتقادهای صورت گرفته از نحوه ی تبلیغات محصولات کلوین کلین، مجله ی تایم او را در رده ی 25 آمریکایی تاثیر گذار در سال 1996 قرار داد و از او به خاطر خط تولید لباس های مدرن و با کیفیتش تقدیر کردند.

وقتی که کلوین کلین در سال 193 جایزه منتقدین مد آمریکا را از آن خود کرد، جوان ترین طراحی بود که این جایزه را نصیب خود می کند.


گروه مد و پوشاک وب