پنجشنبه, ۲۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 13 March, 2025
مجله ویستا
سس ووستشیر چیست + طرز تهیه سس ووستشیر (ورچستر) خانگی
سس ووستشیر (Worcestershire sauce) که در ایران آن را با نام سس ورچستر میشناسند، یکی از انواع سسهای خوش طعم دنیاست که ریشهای انگلیسی دارد و به عنوان طعمدهنده غذاهای گوشتی از آن استفاده میشود.

این سس که تلفظ بسیار سختی دارد به راحتی آماده میشود و میتوان آن را داخل یخچال نگهداری کرد. سس ووستشیر ترکیبی از شوری، شیرینی و تندی است و به همین دلیل یکی از بهترین چاشنیها برای غذاهای گوشتی به حساب میآید.
سس ووستشیر را میتوانید به صورت آماده از فروشگاههای لوکس تهیه کنید اما اگر بخواهید آن را در منزل تهیه کنید میتوانید طبق دستور زیر عمل کنید.
ابتدا تمام مواد مورد نیاز را آماده کرده و سپس به سراغ آمادهسازی سس ووستشیر میرویم.
سرکه سفید | 1/5 لیوان |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
ریشه زنجبیل | 3 سانتیمتر |
فلفل قرمز | 1 عدد |
لیمو ترش | 1 عدد |
تمر هندی | 80 گرم |
خرما | 8 عدد |
ماهی آنچوی | 3 عدد |
چوب دارچین | 1 عدد |
دانه هل | 3 عدد |
دانه تخم گشنیز | 1 قاشق غذاخوری |
دانه میخک | 4 عدد |
فلفل سیاه | نصف قاشق چایخوری |
فلفل سفید | نصف قاشق چایخوری |
پودر خردل | 1 قاشق چایخوری |
پودر زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
سس سویا | 2 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 2/5 لیوان |

- ریشه زنجبیل، پیاز، سیر و فلفل تازه را درشت خرد کنید.
- لیموها را با پوست برش بزنید.
- تمبر هندی و خرما را داخل دو لیوان آب خیس کنید.
- مواد بالا را به اضافه فلفل سیاه، فلفل سفید، خردل، زردچوبه، دانه میخک، چوب دارچین و تخمگشنیز داخل یک قابلمه ریخته و به آنها سرکه اضافه کنید.
- ماهی آنچوی را نیز به مواد اضافه کنید.
- تمر هندی و خرما را با دست چنگ بزنید تا به خوبی با آب مخلوط شوند.
- آخرین ماده، نمک است که باید به میزان مورد نظر خود داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا سس بجوش بیاید و غلیظ شود. این زمان بین 2 تا 3 ساعت بسته به غلظتی که از سس انتظار دارید متفاوت است.
- سس را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید سرد شود.
- وقتی سس سرد شد، آن را از صافی رد میکنیم.
سسی که به این ترتیب آماده میشود نسبت به سس ووستشیر آماده غلیظتر است پس در هنگام استفاده از آن، به این نکته توجه نمایید.
از موارد استفاده از سس ووستشیر، می توان به تهیه سس سزار اشاره نمود که همراه با سالاد سزار به مصرف میرسد. همچنین در تهیه سس باربیکیو خانگی و انواع سس قرمز برای پاستا و اسپاگتی نیز می توانید از این سس استفاده نمایید.
سس ووستشیر طعمی بسیار قوی دارد و اگر از آن در غذاها استفاده کنید، دیگر نیازی به استفاده از ادویهجات نخواهید داشت. علاوه بر این انواع سس با طعمهای متفاوت و بینظیر وجود دارد که در لینک زیر میتوانید طرز تهیه هر کدام را یاد بگیرید.
معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس
معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست