یکشنبه, ۲۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 9 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه ترشی زغال اخته ترش و خوشمزه
زغال اخته چیست؟
زغالاخته درختچه بلند از خانواده گیاهان گلدار دولپهای و تیره زغالاختهایان است که درخت آن در ایران به بلندی ۸ متر و قطر ۱۵ تا ۱۹ سانتیمتر میرسد. این گیاه بومی غرب آسیا تا جنوب اروپا (ایران، آذربایجان، ارمنستان، آسیای جنوب غربی و اروپای جنوبی) است. میوه آن نیز زغالاخته یا زغال نامیده میشود.
گلهای زغالاخته کوچک، زردرنگ و زودرس هستند و در پایان زمستان بر درخت پدیدار میشوند. میوه آن به شکل بیضی کشیده و به رنگ سرخ تیره و به درازای تقریبا ۱۲ میلیمتر میباشد. در ایران این درخت بیشتر در ارسباران (کلیبر) و هیر (قزوین) میروید.
میوه زغالاخته ترش مزه است و از میوه رسیده آن ترشی زغال اخته، کمپوت و مربای زغال اخته تهیه میکنند و یا آن را به صورت خشکبار مانند آلبالوی خشک مصرف میشود.
در اینجا قصد داریم طرز تهیه ترشی زغال اخته ترش و خوشمزه را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی زغال اخته:
زغال اخته | 500 گرم |
نمک | 2 ق مرباخوری |
سرکه | 1 لیتر |
گلپر | به اندازه دلخواه |
![طرز تهیه ترشی زغال اخته ترش و خوشمزه | وب](/web/imgs/34/65/5pgqx1.jpeg)
طرز تهیه ترشی زغال اخته:- برای تهیه ترشی زغال اخته ابتدا باید دم زغال اختهها را گرفته و آنها را بشویید.
- زغال اختههای شستهشده را روی یک دستمال حولهای تمیز پهن کنید تا آب اضافه آنها کاملا خارج شود.
- زغال اختهها را داخل شیشه دردار خشک و تمیز بریزید.
- لابهلای زغال اختهها مقداری نمک و در صورت تمایل کمی گلپر بپاشید و این کار را ادامه دهید تا شیشهها پر شود.
- حالا شیشه را با سرکه پر کنید به طوری که سرکه کاملا روی میوهها را بپوشاند.
- در شیشه را محکم بسته و آن را در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده شود.
ترشی ترش و خوشمزه شما بعد از حدود 10 روز آماده است. میتوانید این ترشی را در کنار انواع پلو مخلوط نوش جان کنید و لذت ببرید.چند نکته درباره تهیه ترشی زغال اخته:
- برای تهیه این ترشی بهتر است از زغال اخته سفت و نارس استفاده کنید. در این صورت میتوانید با خلال دندان چند سوراخ به میوهها وارد کنید.
- استفاده از پودر گلپر سلیقهای است اما در صورتی که از آن استفاده کنید عطر ترشی شما فوق العاده خواهد شد.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی تخم گشنیز هم به ترشی اضافه کنید.
این ترشی خیلی زود آماده میشود و ماندگاری کمی نیز دارد پس بهتر است آن را به مقدار کم درست کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و یک ترشی خانگی سالم و خوشمزه تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
- برای تهیه ترشی زغال اخته ابتدا باید دم زغال اختهها را گرفته و آنها را بشویید.
- زغال اختههای شستهشده را روی یک دستمال حولهای تمیز پهن کنید تا آب اضافه آنها کاملا خارج شود.
- زغال اختهها را داخل شیشه دردار خشک و تمیز بریزید.
- لابهلای زغال اختهها مقداری نمک و در صورت تمایل کمی گلپر بپاشید و این کار را ادامه دهید تا شیشهها پر شود.
- حالا شیشه را با سرکه پر کنید به طوری که سرکه کاملا روی میوهها را بپوشاند.
- در شیشه را محکم بسته و آن را در یخچال قرار دهید تا ترشی آماده شود.
ترشی ترش و خوشمزه شما بعد از حدود 10 روز آماده است. میتوانید این ترشی را در کنار انواع پلو مخلوط نوش جان کنید و لذت ببرید.
چند نکته درباره تهیه ترشی زغال اخته:
- برای تهیه این ترشی بهتر است از زغال اخته سفت و نارس استفاده کنید. در این صورت میتوانید با خلال دندان چند سوراخ به میوهها وارد کنید.
- استفاده از پودر گلپر سلیقهای است اما در صورتی که از آن استفاده کنید عطر ترشی شما فوق العاده خواهد شد.
- اگر دوست داشته باشید میتوانید کمی تخم گشنیز هم به ترشی اضافه کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست