سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه ته چین گوشت مجلسی


"ته‌چین" یک غذای ایرانی است که از ترکیب برنج، گوشت یا مرغ، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود. ته‌چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایی که دارد جزو غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌ها محسوب می‌شود که از دو بخش تشکیل شده‌است: اول قشر کلفت ته‌دیگ زعفرانی که مقداری گوشت یا مرغ پخته در آن قالب‌گیری شده‌است. دوم چلو سفید که روی ته‌دیگ ریخته می‌شود و هنگام کشیدن غذا زیر ته‌دیگ یا کنار آن قرار می‌گیرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالن‌های غذاخوری اغلب ته‌چین را به همان صورت قشر تَه‌دیگ درست می‌کنند، اگرچه در خانه‌ها این روش کمتر معمول است.
برنح ته‌چین در همه موارد به یک شکل طبخ می‌شود. ته چین می‌تواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. برای ته دیگ کلفت، ته چین باید در حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری طبخ شود. در هنگام کشیدن ته چین، بهتر است کمی کره آب شده روی ته دیگ داده شود.

ته چین مرغ نسبت به دیگر انواع ته چین شناخته‌شده‌تر است اما از انواع دیگر می‌توان به ته چین گوشت و بادمجان، ته چین ماهی، ته چین گوشت چرخ‌کرده، ته چین آلبالو پلو و ... اشاره کرد. 
در ادامه قصد داریم طرز تهیه ته چین گوشت مجلسی را به شما آموزش دهیم که با استفاده از گوشت بره تهیه شده و بسیار خوش‌طعم و مناسب مهمانی‌هاست. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ته چین گوشت مجلسی:

 برنج3 پیمانه 
مغز ران بره 300 گرم 
کرفس 2 ساقه 
 هویج1 عدد 
 پیاز1 عدد 
قارچ ورقه 2 پیمانه 
پیاز داغ 2 ق غذاخوری 
ماست چکیده2 پیمانه 
 تخم مرغ 4 عدد 
زعفران ساییده 3 ق غذاخوری 
کره 50 گرم 
روغن به میزان لازم 
نمک، فلفل، دارچین به میزان لازم 
 زرشک و خلالبه میزان لازم 


	طرز تهیه ته چین گوشت مجلسی | وب

طرز تهیه ته چین گوشت مجلسی:

  1. برای تهیه ته چین گوشت، ابتدا گوشت را با کرفس، هویج، پیاز، آب وادویه دلخواه و دارچین بپزید تا جایی که حدود نصف لیوان آب از پخت آن باقی بماند.
  2.  وقتی گوشت پخته شد، گوشت را درآورده و خرد کنید (ریش ریش نکنید).
  3. برنج را هم از یک ساعت قبل آبکش کرده وکنار بگذارید تاسرد شود (برنج آبکشی برای ته چین را باید زنده تر بردارید.)
  4. مـاست را با تخم‌مرغ، زعفران و نمک مخلوط کرده سپس برنج را با کمی نمک و فلفل با مخلوط مـاست و تخم‌مرغ (زرده وسفیده باهم) مخلوط کنید.
  5.  کف تابه (حتما نچسب) مقداری روغن و نصف کره آبشده ریخته، نصف مایـه ته‌چین روی آن بریزید و تکه‌های گوشت بره و قارچ را روی آن بچینید. 
  6. پیازداغ را روی مواد بپاشید.
  7. بقیه مواد مخلوط را روی گوشت ریخته و صاف کنید و روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید و در ظرف را ببندید.
  8. بقیه کره را با یک قاشق روغن روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود و زمانی که بخار برنج بلند شد، روی آن بریزید و حرارت را ملایم کنید تا ته و اطراف ته چین طلایی شود.
  9. می‌توانید روی دیگر ته چین گوشت را هم داخل تابه برگردانید تا خوب برشته شود سپس در ظرف مورد نظر برگردانده و کمی که سردشد برش زده و نوش جان کنید.
نکته:
برای میان ته چین مجلسی به جای گوشت بره از فیله مرغ یا حتی فقط قارچ ورقه یا مایع ماکارانی هم می‌توانید استفاده کنید.
 ارتفاع ته چین گوشت را زیاد نکنید زیرا کیفیت آن پایین می‌آید.

امیدواریم از این آموزش استفاده کرده و این غذای خوشمزه را تهیه کنید و در مهمانی‌ها به همراه مهمانان از طعم آن لذت ببرید. نوش جان.

گردآورری: مجله اینترنتی وب