دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه سرکه سیب خانگی
سرکه از فرآوردههای طبیعی است که در اکثر خانههای ایرانی یافت میشود. بیشترین کاربرد سرکه به عنوان چاشنی غذا و تهیه ترشیها و انواع سالادهاست. تاریخچه تولید سرکه تقریبا به ده هزار سال پیش برمیگردد. در روایتها و احادیث ائمه اطهار و در منابع طب جامع ایرانی بر استفاده از سرکه بسیار تاکید شده و کاربرد درمانی زیادی برای آن ذکر شده است. طرز تهیه سرکه آنقدر آسان است که هرکسی با آگاهی مختصری از روش تولید آن، میتواند یک سرکه خانگی سالم و باکیفیت تولید کند.به طور کلی؛ فرایند تولید سرکه شامل دو مرحله است که هر دو مرحله طی واکنشی هوازی انجام میگردد. یعنی لازم است جریان هوا هر چند به مقدار کم برقرار باشد.
در ادامه قصد داریم طرز تهیه سرکه سیب خانگی سالم و خوشمزه را به روشی بسیار ساده به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب خانگی:سیب رسیده و شیرین 2 کیلوگرم سرکه سیب یا انگور نصف لیوان نمک 1 ق چایخوری خمیر مایه 1 ق مرباخوری

طرز تهیه سرکه سیب خانگی:
سیب رسیده و شیرین | 2 کیلوگرم |
سرکه سیب یا انگور | نصف لیوان |
نمک | 1 ق چایخوری |
خمیر مایه | 1 ق مرباخوری |

- برای تهیه سرکه سیب خانگی راحت و خوشمزه ابتدا باید سیبهای آبدار و کاملا شیرین را انتخاب کنید.
- سیبها را شسته و با استفاده از آبمیوهگیری، آب آنها را بگیرید.
- حالا نصف لیوان سرکه سیب یا سرکه انگور به اضافه یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کرده و داخل آب سیب بریزید و هم بزنید.
- یک چهارم لیوان آب را با یه قاشق مرباخوری خمیر مایه مخلوط کنید و به آب سیب اضافه کنید.
- محلول را هم بزنید و داخل یک دبه کوچک بریزید.
- درب دبه را نیمه باز بگذارید و آن را گوشه آشپزخانه و جای گرم و دور از آفتاب قرار دهید.
- دبه را به هیچ وجه جابهجا نکنید.
- بعد از یک هفته، مگس سرکه دور دبه خواهید دید. پس درب ظرف را کیپ نکنید تا این مگسها به راحتی در رفت و آمد باشند.
- بعد از دیدن مگس سرکه، سرکه را یک بار هم بزنید و پس از آن اصلا ظرف را حرکت ندهید.
- یک ماه صبر کنید و بعد به سراغ سرکه رفته و مقداری از آن بچشید.
- اگر سرکه کاملا ترش شده بود، آن را صاف کنید و داخل شیشه بریزید.
سرکه سیب خانگی سالم و خوشمزه شما آماده است. میتوانید از این سرکه در موارد مختلف استفاده کنید و از خواص بی نظیر سرکه سیب بهره مند شوید.
اگر تا به حال سرکه خانگی تهیه نکردهاید، خواندن موارد زیر به شما توصیه میشود:
نکاتی درباره تهیه سرکه سیب خانگی:
- سیب مورد استفاده برای تهیه سرکه سیب باید کاملا شیرین و رسیده باشد. در صورتی که از سیب ترش و پوک استفاده کنید، سرکه نخواهید داشت.
- اگر اولین بار است که قصد تهیه سرکه دارید بهتر است با مقدار کم شروع کنید. هر یک کیلو گرم سیب حدود نیم کیلو گرم سرکه میدهد.
- شما میتوانید بدون اضافهکردن موارد اضافی و فقط و فقط با سیب و با پیروی از همین مراحل، سرکه سیب درست کنید ولی اگر مبتدی هستید بهتر است همه مراحل گفته شده انجام شود.
- سرکه سیب را میتوان با استفاده از سیب درسته و یا خردشده نیز تهیه کرد اما در این صورت مدت جا افتادن سرکه طولانیتر شده و ممکن است برای افراد تازه کار مشکل ایجاد شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست