شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
۳ سوالی که درباره فرش می پرسند
۱. فرش ماشینی بخریم یا دستباف؟
الیاف به کار رفته در فرشهای دستباف، طبیعی است و معمولا از پشم یا ابریشم یا ترکیبی از این دو بافته شدهاند. یکی از مهمترین مزایای پشم و ابریشم این است که در تابستان خنک و در زمستان گرم هستند. یعنی اگر در این روزهای سرد سال هم با پای برهنه روی فرش دستباف منزلتان راه بروید، کف پایتان سرد نخواهد شد اما الیاف مصنوعی فرشهای ماشینی مانند پلیپروپلین، به راحتی سرما و گرمای هوا را در فصل زمستان و تابستان جذب میکنند و باعث سردتر شدن خانه در زمستان و گرمتر شدن آن در تابستان میشوند. فرشهای دستباف پشمی، سنگین هستند و جابجایی آنها کار سادهای نیست. اگر نمیتوانید از پس جابجایی این فرشها در خانه برآیید، یا باید فرش ماشینی بخرید یا فرش ابریشمی. امکان ایجاد حساسیت پوستی در اثر تماس مستقیم پوست بدن با فرشهای ماشینی یا دستبافهای پشمی وجود دارد. به همین دلیل افرادی که دچار اگزماهای شدید یا حساسیت پوستی هستند، باید روی این فرشها با دمپایی یا یک پاپوش سبک نخی راه بروند. خوابیدن روی چنین فرشهایی هم به افراد مبتلا به حساسیتهای پوستی توصیه نمیشود. فرشهای ماشینی روی سنگ و سرامیک سر میخورند اما این اتفاق برای دستبافها نمیافتد. با همه اینها، قیمت پایینتر فرشهای ماشینی باعث پیشی گرفتن آنها از فرشهای دستباف در بازار فروش شده است اما اگر کمی شم اقتصادی و بودجه کافی داشته باشید، باید بدانید که خرید فرش دستباف در طول زمان به صرفهتر از انواع ماشینی آن است.
۲. در انتخاب فرش ماشینی به چه نکتههایی توجه کنیم؟
فرشهای ماشینی به دلیل داشتن الیاف مصنوعی، به راحتی مو و سایر آلودگیهای ریز و درشت محیطی را به خود میگیرند و همین موضوع میتواند یکی از بزرگترین معایب آنها باشد. به همین دلیل هنگام خرید فرشهای ماشینی سعی کنید پرتراکمترین آنها را انتخاب کنید. هرچه تراکم فرش بیشتر باشد، تار و پود الیاف آن هم به هم نزدیکتر و امکان نفوذ گرد و خاک و آلودگی به داخل آن کمتر است. ضمن اینکه دوام فرشهای پرتراکم از دیگر فرشها بسیار بیشتر است. هنگام خرید از فروشنده بخواهید انواعی که کمترین میزان نایلون در بافت آنها به کار رفته است، به شما معرفی کند. هرچه الیاف مصنوعی فرش بیشتر باشد، میزان زبری و سفتی آن هم بیشتر میشود و آسیب شدیدتری به پوست میزند. هنگام انتخاب فرش ماشینی دقت کنید انواعی که بیش از اندازه پرز میدهند، نخرید. جنس بیشتر این فرشها، اکریلیک و پلیاستر است. چنین فرشهایی پس از مدتی پرزهای اصلی خود را از دست میدهند و علاوه بر کم شدن حجم، زیبایی ظاهریشان هم از بین میرود.
۳. برای اتاق کودکمان چه فرشی بخریم؟
فرش اتاق کودک باید نرم، بادوام و با طرح و رنگهایی مناسب با روحیات و جنسیت کودک باشد. فرشهایی با پرزهای بلند کِرمیشکل برای اتاق کودک و حتی اتاق خواب بزرگترها و آشپزخانه چندان توصیه نمیشود. از آنجا که امکان محبوس شدن گردوخاک و انواع آلودگی در پرزهای بلند این فرشها وجود دارد احتمال ابتلا به ناراحتیهای تنفسی یا تشدید این ناراحتیها در افرادی که زمینه ابتلا دارند، بیشتر میشود. بهتر است برای پیشگیری از آسیب دیدن پوست بچهها، تمام اتاق آنها را با فرشی مناسب مفروش کنید. اگر امکان شستن سالی ۳ تا ۴ بار فرش اتاق بچهها برایتان وجود ندارد، باید روی فرش آنها پارچهای نرم و نخی بیندازید و این پارچه را حداقل هر یکی دو ماه یکبار بشویید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست