پنجشنبه, ۲۲ شهریور, ۱۴۰۳ / 12 September, 2024
مجله ویستا

علت سقط جنین در دوران بارداری چیست؟


سقط جنین در اغلب موارد در سه‌ ماهه‌ی اول بارداری اتفاق می‌افتد. دانستن فاکتور‌های زیر برای هر مادری از ضروریات است.

سقط جنین به از دست دادن بارداری تا قبل از هفته‌ی بیستم گفته می‌شود. معمولا با خونریزی شدید و در‌دهای شکمی همراه است. طبق ارائه‌ی کالج آمریکایی زنان و زایمان از هر هر 5 بارداری یکی منجر به سقط می‌شود؛ بیش از 80 درصد این پیشامد در سه ماهه‌ی اول بارداری اتفاق می‌افتد. تعداد واقعی سقط‌ها حتی از این هم بالاتر است زیرا بسیاری از آنها در هفته‌های اول و حتی قبل از اینکه فرد متوجه بارداری‌اش شود اتفاق می‌افتد.

مهم نیست که این عارضه چه هنگام رخ داده باشد، همیشه پس از وقوع آن فرد با احساس شوک، اندوه شدید و خشم روبرو می‌شود. افت شدید استروژن نیز باعث تشدید افسردگی و تمایل به گریه در فرد می‌شود.

بسیاری از خانم‌ها از یک احساس گناه پس از آن رنج می‌برند، این احساس ناشی از این باور است که کاری انجام داده‌اند که منجر به از دست دادن حاملگی شده است. آیا به علت بلند کردن وزنه در باشگاه این اتفاق افتاد؟ تاثیر کار کردن با کامپیوتر در سر کار؟ نوشدنیی که هنگام شام مصرف کردید؟ نه. به خاطر داشته باشید که اکثریت سقط ‌ها به علت ناهنجاری‌های کروموزومی اتفاق می‌افتد. برای تعداد اندکی از خانم‌ها (4 درصد) که بیش از یک بار با سقط جنین مواجه شده‌اند، یک دلیل پزشکی وجود دارد که معمولا قابل شناسایی و درمان است.

دریافت حمایت عاطفی پس از این پیشامد بسیار مهم است. قبل از اقدام به بارداری مجدد لازم است تا به خود زمان کافی برای گذشتن از 4 مرحله‌ی اندوه، انکار، خشم و افسردگی را بدهید. بپذیرید که واقعه‌ای بسیار دردناک برای‌تان اتفاق افتاده و اندوهتان را با کسی که اعتماد دارید در میان بگذارید. بدانید که همسرتان هم از این فقدان دچار اندوه است. در نهایت این را به خاطر داشته باشید که در بیشتر موارد کسانی که با سقط جنین‌های پی درپی مواجه شده‌اند نیز در نهایت فرزندان سالمی خواهند داشت.


	علت سقط جنین در دوران بارداری چیست؟ | وب


علت سقط جنین چیست ؟ (دلایل احتمالی)

در ادامه همه‌ی علت سقط جنین آورده شده است:

مشکلات کروموزومی: در هنگام باروری، اسپرم و تخمک هر کدام 23 کروموزوم همراه دارند و با استفاده از آنها 23 جفت کروموزوم ایجاد می‌کنند. این یک فرآیند بسیار پیچیده است که بروز یک خطای کوچک، ممکن است منجر به ناهنجاری ژنتیک شده و مانع رشد جنین گردد. تحقیقات نشان داده که عوامل ژنتیک، عامل اصلی بیشتر سقط هستند. همچنین با بالاتر رفتن سن احتمال بروز این خطاها نیز افزایش پیدا می‌کند.

عدم توازن هورمونی: حدود 15 درصد سقط جنین ‌ها در اثر عدم توازن هورمونی اتفاق می‌افتد. به عنوان مثال کمبود هورمون استروژن می‌تواند باعث جلوگیری از جای گیری تخمک بارور در رحم گردد. پزشک می‌تواند عدم توازن هورمونی را از طریق آزمون بیوپسی اندومتر (بررسی بافت داخلی رحم) تشخیص دهد. این آزمون در پایان دوره‌ی قاعدگی و به منظور تخمین تخمک گذاری و تشکیل لایه رحمی انجام می‌شود. درمان‌های این مساله شامل استفاده از دارو‌هایی است که باعث بهبود کیفیت تخمک گذاری و تولید هورمون‌ها می‌گردد.

مشکلات رحمی: فیبروئید رحم یا همان فیبروم رحم علت برخی از سقط هاست؛ این فیبروئید‌ها اکثرا بر روی لایه بیرونی دیواره‌ی رحم رشد کرده و بی‌ضرر هستند. اما اگر در داخل رحم رشد نمایند، گاها ممکن است با قرارگیری و یا خون رسانی جنین تداخل نماید. بعضی از خانم ها با یک جداره در ناحیه‌ی رحم (یک ناهنجاری غیر شایع و تاثیر گذار در سقط جنین) به دنیا می‌آیند. این ناهنجاری یک دیواره‌ی بافتی است که فضای رحم را به دو بخش تقسیم می‌کند. از دیگر موارد غیر معمول می‌توان به وجود نوارهایی بافتی در داخل رحم اشاره کرد که عموما ناشی از زخم از عمل جراحی و یا سقط جنین (عمدی) در سه‌ماه‌ی دوم هستند. این لایه ممکن است مانع قرارگیری درست تخمک شده و یا از خونرسانی به جفت جلوگیری نماید. پزشکان با استفاده از عکس‌برداری اشعه ایکس قادر به تشخیص این ناهنجاری‌ها، که اکثرا قابل درمان نیز هستند می‌باشند.

بیماری‌های مزمن: اختلالات ایمنی بدن، بیماری قلبی، دیابت، بیماری‌های کبد و کلیه و امثال این عامل بروز 6 درصد از سقط ‌ها هستند. اگر به بیماری مزمنی مبتلا هستید، از کمک و مشورت یک متخصص زنان با تجربه و آشنا با شرایط‌‌‌ تان استفاده کنید.

تب شدید: فارغ از اینکه شرایط جسمانی‌تان تا چه حد ایده‌آل است، در صورت مواجهه با یک تب شدید با دمای بالاتر از 38.9 سلسیوس (در دوران اولیه‌ی بارداری) با سقط جنین مواجه خواهید شد. دمای بالای بدن در 6 هفته‌ی اول بارداری بر روی جنین بسیار تاثیرگذار است.


تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی وب