چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آشنایی با خواص عرق مرزه + میزان و طریقه مصرف عرق مرزه
گیاه مرزه هم به صورت تازه و هم به صورت سبزی خشک مورد استفاده قرار میگیرد، این سبزی بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزهاش، کمتر به شکل تازه استفاده میشود و بیشتر در برخی غذاها و تهیه انواع ترشی از آن استفاده میشود، ولی برخی خانوادهها در سبزی خوردنشان مقادیری مرزه میگذارند. برگ مرزه ، به صورت خشک و یا تازه، میتواند در آشپزی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین از دیگر طرق مصرف این گیاه دارویی استفاده از اسانس عرق مرزه است، امروزه از اسانس این گیاه معطر در ساختن بعضی عطرها و ادوكلنها استفاده می شود. مهمترین ترکیب موجود در اسانس و عرق این گیاه، کارواکرول است که دارای خاصیت ضد عفونی کننده قوی میباشد و در ساخت و تهیه برخی مواد آلی مورد استفاده قرار میگیرد. سرشاخههای گلدار و به طور کلی بخشهای هوایی گیاه مرزه از مهمترین بخشها و اندامهای مورد استفاده دارویی این گیاه هستند که معمولا در زمان گلدهی برداشت و در سایه خشک میگردند و دارای بوی بسیار معطری هستند. برخی خواص مرزه عبارتند از سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامینها میباشد و از اینرو به طور کلی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش استرس و مقابله و پیشگیری از بروز انواع سرطان میگردد، همچنین نیروبخش، مدر، مقوی معده، بادشکن، قابض خفیف، ضد نزله، رفع کننده اسهال و دارای خاصیت ضد کرم، ضد عفونی، ضد درد و اسپاسم میباشد.
خواص درمانی عرق مرزه
اســانس و عرق گياه مرزه داراى طبيعت گرم است و اثر مقوى معده، تســهيل كننــده عمل هضم، ضد نفخ و مدر دارد. سایر خواص دارویی عرق گیاه مرزه عبارتند از:
خواص عرق مرزه برای دستگاه گوارش
یکی از خواص عرق مرزه خاصیت اشتها آوری و چاق کنندگی است.
مصرف عرق مرزه باعث از بین رفتن نفخ معده شده، به ویژه در برطرف کردن نفخ ناشی از حبوبات موثر است و به طور کلی برای تقویت معده و دستگاه گوارش سودمند است. متخصصان طب سنتی برای درمان سوء هاضمه، ترشی معده و همچنین ورم روده و انگل روده توصیه میکنند همراه غذا مقداری عرق مرزه تناول شود.
مصرف عرق مرزه از اسهال و استفراغ جلوگیری میکند.
خواص عرق مرزه برای کودکان
عرق این گیاه، برای درمان کرم معده کودکان و نابودی انگل ها بسیار مفید میباشد.
برای تقویت نمودن اطفال کم بنیه توصیه می شود که از عرق مرزه استفاده شود . افزون بر این در گذشته از عرق این گیاه برای درمان فلج اطفال استفاده میکردند.
خواص عرق مرزه برای زنان
به طورکی استفاده از عرق مرزه به دلیل دارا بودن مواد معدنی به ویژه اهن و منگنز و ویتامین های موجود در این گیاه برای زنان بسیار مفیده بوده، همچنین برای تنظیم قاعدگی و خون سازی بدن استفاده از عرق مرزه وحشی موثر است .
خواص عرق مرزه برای کلیه و مجاری ادرار
استفاده از این عرق در دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است. درمان ورم پروستات و سختی ادرار نیز از دیگر فواید استفاده از این عرق گیاهی میباشد.
سایر کاربردهای دارویی عرق مرزه
تقویت کبد، کلیه، روده، اعصاب، نور چشم و حافظه از مهمترین خواص عرق مرزه میباشد.
عرق مرزه برای درمان نقرس، اسهال و ناراحتی تنفسی سودمند بوده و نیروی جنسی را تقویت می نماید.
مضرات عرق مرزه
به طورکلی مزره و فراوردههای جانبی آن نظیر اسانی و عرق این گیاه برای انسان مضر نبوده، با این حال مصرف بیش از اندازه آن ممکن است التهاباتی در مخاط ایجاد کند، همچنین مرزه در برخی موارد عوارضی در ریه ایجاد می كند و در صورت بروز عوارض جانبی برای رفع آن بایستی كمی سركه خورده شود.
طریقه مصرف عرق مرزه
بهترین شکل مصرف عرق مرزه به این صورت است که پس از صرف هر وعده غذا، یک فنجان عرق مرزه را در یک لیوان آب ریخته و محلول حاصل را مصرف می کنیم.
همچنین دارويى به نام تيميان Thymian كه ترکیبی از مرزه، آويشن، رازيانه و اكاليپتوس است، ساخته شده و در داروخانه هاى كشور موجود است و داراى اثر ضد سرفه و خلط آور مى باشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست