دوشنبه, ۲۰ اسفند, ۱۴۰۳ / 10 March, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه خاگینه پاپیونی
خاگینه یکی از دسرهای سنتی خوشمزه آذربایجان است که امروزه به عنوان دسر، صبحانه و یا عصرانه در سایر نقاط کشور نیز مصرف میشود. طرز تهیه این دسر مقوی و خوشمزه، بسیار ساده است. به طور کلی برای تهیه خاگینه ساده از ترکیب شیر، آرد و تخم مرغ استفاده میشود.
ترکیب شیر و تخم مرغ به همراه مواد غذایی دیگر از قبیل بعضی میوهها و سبزیجات مانند موز، هویج، ذرت و مغزهایی مانند گردو و پسته، این دسر را به مجموعهای باارزش از مواد مغذی تبدیل کرده که به ویژه میتوان از آن به عنوان صبحانه یا دسری سالم برای کودکان استفاده نمود.
در ادامه طرز تهیه یکی از خوشمزهترین و مجلسیترین انواع خاگینه یعنی خاگینه پاپیونی را به شما آموزش میدهیم که از نظر مواد اولیه و طرز تهیه بسیار شبیه به گوش فیل است اما در برخی جزییات با یکدیگر تفاوت دارند.
مواد لازم برای تهیه خاگینه پاپیونی:
آرد | به میزان لازم |
شیر | 1/3 پیمانه (80 میلی لیتر) |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
بیکینگ پودر | 1 ق مرباخوری |
وانیل | 1/4 ق مرباخوری |
روغن مایع | 2 ق سوپخوری |
نمک | 1 پینچ |

مواد لازم برای تهیه شربت خاگینه پاپیونی:
آب | 1پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
زعفران دم کرده | 2 ق سوپخوری |
آبلیمو ترش | 1 ق سوپخوری |
طرز تهیه خاگینه پاپیونی:- برای تهیه خاگینه پاپیونی، ابتدا زردههای تخم مرغ را با مقدار خیلی کمی نمک و وانیل مخلوط کنید.
- بیکینگ پودر را داخل شیر ریخته و حل کنید.
- شیر را به زردهها اضافه کنید.
- روغن مایع را هم داخل مواد بریزید و مخلوط کنید.
- آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید تاجایی که چسبندگی خمیر گرفته شده و به دست نجسبد و در عین حال نرم و لطیف باشد.
- روی خمیر را با پارچه ضخیم پوشانده و یا آن را داخل نایلون قرار دهید و به مدت یک ساعت در جای نسبتا گرمی استراحت دهید.
- بعد از 1 ساعت استراحت، خمیر را برداشته و به ضخامت 2 تا 3 میلیمتر باز کنید.
- خمیر بازشده را به شکل مستطیلهای 3 در 5 سانتیمتری برش دهید.
- با کمی فشار دست در مرکز این مستطیلها خمیر به شکل پاپیون در میاد.
- میتوانید مقداری از خمیر را نیز به صورت یک مستطیل باریک در آورده و برای هریک از این پاپیونها یک بند خمیری نیز در وسط قرار دهید.
- حالا روغن را در ظرفی با ارتفاع مناسب ریخته میریزیم و صبر کنید تا گرم شود. ظرف شیرجوش برای اینکار مناسب است.
- خمیرهای برش خورده را در روغن داغ انداخته و سرخ کنید.
- هر یک از پاپیونها را بعد از سرخشدن، داخل صافی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- حالا نوبت تهیه شربت خاگینه است.
- آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل شود.
- آب لیموترش و زعفران را به شربت اضافه کرده و و پس از دو تا سه جوش از روی حرارت بردارید.
- خاگینههای نیمه گرم را داخل شربت داغ بیندازید و پس از چند دقیقه از آن خارج کنید.
- خاگینه شما آماده است. میتوانید روی آنها را با مقداری پودر پسته تزیین کرده و پس از سردشدن میل کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه خاگینه پاپیونی:
- با این مقدار مواد اولیه میتوان به اندازه 10 تا 12 نفر خاگینه تهیه کرد.
- زمان آمادهسازی این شیرینی تقریبا چیزی بین 15 تا 20 دقیقه است و زمان پختش هم بین 12 تا 15 دقیقه .
- بنا به سلیقه خود میتوانید در آخر کمی عسل را داغ کرده و روی خاگینهها بریزید. این کار طعم بسیار بهتری به خاگینه شما میدهد.
- طرز تهیه خاگینه پاپیونی بسیار شبیه طرز تهیه گوش فیل است با این تفاوت که گوشفیل زرده تخم مرغ نداشته و شربتی که از آن برای غوطهور کردن گوش فیل استفاده میشود، معمولا همان عسل آب شده است.
امیدواریم از این دستور پخت نیز استفاده لازم را ببرید و با سادگی و با کمترین مواد اولیه، این شیریینی خوشمزه و همه پسند را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
- برای تهیه خاگینه پاپیونی، ابتدا زردههای تخم مرغ را با مقدار خیلی کمی نمک و وانیل مخلوط کنید.
- بیکینگ پودر را داخل شیر ریخته و حل کنید.
- شیر را به زردهها اضافه کنید.
- روغن مایع را هم داخل مواد بریزید و مخلوط کنید.
- آرد را به تدریج به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید تاجایی که چسبندگی خمیر گرفته شده و به دست نجسبد و در عین حال نرم و لطیف باشد.
- روی خمیر را با پارچه ضخیم پوشانده و یا آن را داخل نایلون قرار دهید و به مدت یک ساعت در جای نسبتا گرمی استراحت دهید.
- بعد از 1 ساعت استراحت، خمیر را برداشته و به ضخامت 2 تا 3 میلیمتر باز کنید.
- خمیر بازشده را به شکل مستطیلهای 3 در 5 سانتیمتری برش دهید.
- با کمی فشار دست در مرکز این مستطیلها خمیر به شکل پاپیون در میاد.
- میتوانید مقداری از خمیر را نیز به صورت یک مستطیل باریک در آورده و برای هریک از این پاپیونها یک بند خمیری نیز در وسط قرار دهید.
- حالا روغن را در ظرفی با ارتفاع مناسب ریخته میریزیم و صبر کنید تا گرم شود. ظرف شیرجوش برای اینکار مناسب است.
- خمیرهای برش خورده را در روغن داغ انداخته و سرخ کنید.
- هر یک از پاپیونها را بعد از سرخشدن، داخل صافی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- حالا نوبت تهیه شربت خاگینه است.
- آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر در آب حل شود.
- آب لیموترش و زعفران را به شربت اضافه کرده و و پس از دو تا سه جوش از روی حرارت بردارید.
- خاگینههای نیمه گرم را داخل شربت داغ بیندازید و پس از چند دقیقه از آن خارج کنید.
- خاگینه شما آماده است. میتوانید روی آنها را با مقداری پودر پسته تزیین کرده و پس از سردشدن میل کنید.
نکاتی درباره طرز تهیه خاگینه پاپیونی:
- با این مقدار مواد اولیه میتوان به اندازه 10 تا 12 نفر خاگینه تهیه کرد.
- زمان آمادهسازی این شیرینی تقریبا چیزی بین 15 تا 20 دقیقه است و زمان پختش هم بین 12 تا 15 دقیقه .
- بنا به سلیقه خود میتوانید در آخر کمی عسل را داغ کرده و روی خاگینهها بریزید. این کار طعم بسیار بهتری به خاگینه شما میدهد.
- طرز تهیه خاگینه پاپیونی بسیار شبیه طرز تهیه گوش فیل است با این تفاوت که گوشفیل زرده تخم مرغ نداشته و شربتی که از آن برای غوطهور کردن گوش فیل استفاده میشود، معمولا همان عسل آب شده است.
امیدواریم از این دستور پخت نیز استفاده لازم را ببرید و با سادگی و با کمترین مواد اولیه، این شیریینی خوشمزه و همه پسند را تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید.
گردآوری: گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست