شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

وقتی روی پله‌برقی هستید


وقتی روی پله‌برقی هستید

با گسترش شهرنشینی، نیاز به وسایل رفاهی هر روز بیش از گذشته احساس می‌شود؛ پله‌برقی یکی از این وسایل است؛ نوعی سیستم که ما هر روزه در اماکن پررفت و آمدی همچون مترو و برخی فروشگاه‌های …

با گسترش شهرنشینی، نیاز به وسایل رفاهی هر روز بیش از گذشته احساس می‌شود؛ پله‌برقی یکی از این وسایل است؛ نوعی سیستم که ما هر روزه در اماکن پررفت و آمدی همچون مترو و برخی فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای با آن سر و کار داریم. این وسیله سودمند می‌تواند تعداد زیادی از افراد را در فاصله زمانی کوتاهی جابه‌جا کند. حال فرض کنید از واگن مترو خارج شده‌اید و قصد بالا رفتن با پله‌برقی را دارید که به طور اتفاقی متوجه فردی سالمند می‌شوید که به دلیل هراس از سقوط پله‌برقی ترجیح می‌دهد با پاهایی خسته و دردناک از پله‌های ثابت بالا رود. در این زمان چه می‌کنید؟ بی‌توجه به او، به راه خود ادامه می‌دهید یا نحوه ایستادن روی پله برقی را به او آموزش داده و در این راه به او کمک می‌کنید؟

پله‌برقی وسیله‌ای است متحرک. به همان میزان که در اتوبوس در حال حرکت محتاط هستید، هنگام قرار گرفتن و ایستادن روی پله‌برقی نیز باید احتیاط کنید. هنگام استفاده از پله‌برقی درست در مقابل آن بایستید و پای خود را روی اولین پله‌ای که به طور کامل نمایان شده، قرار دهید و همزمان نوار لاستیکی مشکی رنگ کناره پله را با دست بگیرید. مطمئن شوید که این نوار در حال حرکت است. اگر پله‌ها متحرک و نوار لاستیکی ثابت باشد، تعادل شما را برهم زده و موجب سقوط شما خواهد شد. در طول زمانی که روی پله ایستاد‌ه‌اید از کناره‌های پله فاصله بگیرید، چراکه احتمال گیر کردن چادر، لباس‌های گشاد، بند کفش، کفش‌های پاشنه‌دار، عصا، چتر یا جواهرات وجود دارد. هنگام بالا رسیدن هم یک پای خود را بر زمین گذاشته و سپس پای دیگر را از روی پله‌برقی بردارید. هنگام بالا رسیدن مکث نکنید، با حفظ کنترل خود هرچه سریع‌تر از ناحیه خروجی پله‌برقی فاصله بگیرید. حال اگر فردی در نزدیکی شما کنترل خود را از دست داد و روی پله‌های در حال حرکت سقوط کرد، اولین اقدام، درخواست کمک از افراد یا متخصصان این فن برای خاموش کردن پله‌هاست. قدم بعدی آن است که با حفظ تعادل و کنترل خود، فرد را بلند کرده و او را ثابت نگه دارید. این کار می‌تواند تا حدود زیادی از ضربات و جراحات احتمالی بکاهد.

پله‌برقی‌ ۲ برابر راه رفتن معمولی سرعت دارد. این پله‌ها در صورت فشار دادن دکمه توقف و مواجهه با مانعی سخت متوقف می‌شود. ارتفاع این پله‌ها برای راه رفتن روی آن استاندارد نیست و فشار مضاعفی بر مفاصل مچ و زانو وارد می‌آورد و به جهت ساختار خاصش خطر لغزیدن و افتادن از آن بسیار زیاد است. هر پله برای یک مسافر ساکن طراحی شده است، بنابراین در زمان‌هایی که پله متحرک یا ثابت است روی آن ندوید و راه نروید. از هل دادن و تنه زدن روی پله خودداری کنید و همیشه رو به جهت حرکت پله بایستید. روی پله‌ها ننشینید و زانو نزنید. در مواقع ضروری دکمه توقف را که در بالا یا پایین ورودی است فشار دهید. این پله‌ها تنها توسط افراد آموزش دیده، آن هم در مواقعی که مسافری روی آن نباشد به کار می‌افتد.

به کودکان خود آموزش دهید که پله‌برقی وسیله‌ای برای بازی آنها نیست. حرکت برخی کودکان در خلاف جهت این پله‌ها نه‌تنها ریسک بروز خطرات احتمالی ناشی از سقوط را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند موجب فشار بیش از حد روی چرخنده‌ها و خرابی این وسیله همگانی شود.

فاخره بهبهانی