پنجشنبه, ۲۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 13 March, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل
پیچاق قیمه یا خورش بادام اردبیلی یکی از انواع غذاهای سنتی اردبیل است که از گوشت گوسفندی، خلال بادام، تخم مرغ و ادویه تهیه میشود. خورشت پیچاق قیمه اردبیلی از نظر ظاهری تاحدودی شبیه به خورش خلال کرمانشاه است اما تفاوت عمده این دو غذا در این است که در خورش خلال کرمانشاه، از زرشک سیاه استفاده میشود اما در پیچاق قیمه خبری از زرشک نیست. همچنین روی قیمه پیچاق تخم مرغ نیمرو قرار میدهند اما در خورش خلال نه. نکته دیگر اینکه؛ رنگ اصلی خورش پیچاق قیمه از زردچوبه و زعفران حاصل میشود، اما رنگ خورش خلال به دلیل استفاده از رب گوجهفرنگی، قرمز است.
در ادمه با طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه اردبیل:
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
خلال بادام | 1 لیوان |
کره | 50 گرم |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، دارچین | به میزان لازم |
زعفران دمکرده | 4 ق غذاخوری |
تخم مرغ | به تعداد نفرات |
رب گوجه فرنگی (دلخواه) | 1 ق مرباخوری |

طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل
- برای تهیه خورش پیچاق قیمه یا قیمه پیچاق ابتدا باید گوشت را به تکههای خورشتی خرد کنید.
- کره را داخل تابه بیندازید تا ذوب شود.
- پیاز را رنده کرده و همراه با ادویهجات شامل؛ زردچوبه، فلفل، پاپریکا تفت دهید تا عطر ادویهجات آزاد شود.
- وقتی پیاز تغییر رنگ داد، تکههای گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- حدود 2 لیوان آب جوش روی مواد ریخته و صبر کنید تا گوشتها نیمپز شوند.
- وقتی گوشت نیمپز شد، خلال بادام را همراه با زعفران به آنها اضافه کرده و حدود 15 دقیقه دیگر فرصت دهید تا خورش روی حرارت باقی بماند و کمآب شود.
- در نهایت مقداری نمک و پودر دارچین به خورشت اضافه کنید.
- در صورت تمایل در همین مرحله، مقداری آبغوره نیز به عنوان چاشنی به غذا اضافه کنید.
- کمی قبل از سرو، به تعداد نفرات تخم مرغ برداشته و روی خورشت بشکنید.
- تخممرغها را هم نزنید و به همان شکل درب ظرف را ببندید تا تخم مرغها بسته شوند.
- موقع سرو، کمی زعفران روی تخممرغعها ریخته و خورشت را طوری در ظروف بکشید که داخل هر ظرف سرو، یک تخممرغ نیمرو وجود داشته باشد.
- خورش پیچاق قیمه را همراه با پلو سرو کنید. نوش جان.
نکاتی درباره تهیه خورشت پیچاق قیمه
- به جای کره میتوانید از روغن استفاده کنید اما مسلما هر غذایی که با کره پخته شود خوشطعمتر است.
- به جای تخم مرغ میتوانید از تخم بلدرچین نیز استفاده کنید.
- اضافهکردن آبغوره به این غذا اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
- بعضی افراد برای عطر و بوی بهتر، مقداری گلاب نیز داخل ایمن غذا میریزند که این مورد نیز سلیقهای است.
- در صورتی که دوست دارید رنگ خورشت کمی پررنگتر باشد میتوانید در همان مرحله اول، مقدار خیلی کمی رب گوجهفرنگی نیز همراه با پیاز و ادویهجات تفت دهید اما در مدل اصلی این غذا از رب گوجهفرنگی استفاده نمیشود.
امیدواریم از این دستور غذای سنتی و محلی استفاده لازم را ببرید و یک خورش قیمه پیچاق خوشمزه تهیه کرده و از خوردن این غذای اردبیلی اصیل لذت ببرید.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست