چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل
پیچاق قیمه یا خورش بادام اردبیلی یکی از انواع غذاهای سنتی اردبیل است که از گوشت گوسفندی، خلال بادام، تخم مرغ و ادویه تهیه میشود. خورشت پیچاق قیمه اردبیلی از نظر ظاهری تاحدودی شبیه به خورش خلال کرمانشاه است اما تفاوت عمده این دو غذا در این است که در خورش خلال کرمانشاه، از زرشک سیاه استفاده میشود اما در پیچاق قیمه خبری از زرشک نیست. همچنین روی قیمه پیچاق تخم مرغ نیمرو قرار میدهند اما در خورش خلال نه. نکته دیگر اینکه؛ رنگ اصلی خورش پیچاق قیمه از زردچوبه و زعفران حاصل میشود، اما رنگ خورش خلال به دلیل استفاده از رب گوجهفرنگی، قرمز است.
در ادمه با طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه پیچاق قیمه اردبیل:
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
خلال بادام | 1 لیوان |
کره | 50 گرم |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا، دارچین | به میزان لازم |
زعفران دمکرده | 4 ق غذاخوری |
تخم مرغ | به تعداد نفرات |
رب گوجه فرنگی (دلخواه) | 1 ق مرباخوری |
طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل
- برای تهیه خورش پیچاق قیمه یا قیمه پیچاق ابتدا باید گوشت را به تکههای خورشتی خرد کنید.
- کره را داخل تابه بیندازید تا ذوب شود.
- پیاز را رنده کرده و همراه با ادویهجات شامل؛ زردچوبه، فلفل، پاپریکا تفت دهید تا عطر ادویهجات آزاد شود.
- وقتی پیاز تغییر رنگ داد، تکههای گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
- حدود 2 لیوان آب جوش روی مواد ریخته و صبر کنید تا گوشتها نیمپز شوند.
- وقتی گوشت نیمپز شد، خلال بادام را همراه با زعفران به آنها اضافه کرده و حدود 15 دقیقه دیگر فرصت دهید تا خورش روی حرارت باقی بماند و کمآب شود.
- در نهایت مقداری نمک و پودر دارچین به خورشت اضافه کنید.
- در صورت تمایل در همین مرحله، مقداری آبغوره نیز به عنوان چاشنی به غذا اضافه کنید.
- کمی قبل از سرو، به تعداد نفرات تخم مرغ برداشته و روی خورشت بشکنید.
- تخممرغها را هم نزنید و به همان شکل درب ظرف را ببندید تا تخم مرغها بسته شوند.
- موقع سرو، کمی زعفران روی تخممرغعها ریخته و خورشت را طوری در ظروف بکشید که داخل هر ظرف سرو، یک تخممرغ نیمرو وجود داشته باشد.
- خورش پیچاق قیمه را همراه با پلو سرو کنید. نوش جان.
نکاتی درباره تهیه خورشت پیچاق قیمه
- به جای کره میتوانید از روغن استفاده کنید اما مسلما هر غذایی که با کره پخته شود خوشطعمتر است.
- به جای تخم مرغ میتوانید از تخم بلدرچین نیز استفاده کنید.
- اضافهکردن آبغوره به این غذا اختیاری است و میتوانید آن را حذف کنید.
- بعضی افراد برای عطر و بوی بهتر، مقداری گلاب نیز داخل ایمن غذا میریزند که این مورد نیز سلیقهای است.
- در صورتی که دوست دارید رنگ خورشت کمی پررنگتر باشد میتوانید در همان مرحله اول، مقدار خیلی کمی رب گوجهفرنگی نیز همراه با پیاز و ادویهجات تفت دهید اما در مدل اصلی این غذا از رب گوجهفرنگی استفاده نمیشود.
امیدواریم از این دستور غذای سنتی و محلی استفاده لازم را ببرید و یک خورش قیمه پیچاق خوشمزه تهیه کرده و از خوردن این غذای اردبیلی اصیل لذت ببرید.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران پاکستان دولت مجلس شورای اسلامی رئیسی حجاب سید ابراهیم رئیسی ایران و پاکستان رئیس جمهور مجلس دولت سیزدهم رهبر انقلاب
سیل سلامت طرح ترافیک تهران هواشناسی پلیس شهرداری تهران وزارت بهداشت فضای مجازی قتل سازمان هواشناسی آتش سوزی
قیمت خودرو خودرو قیمت دلار بانک مرکزی قیمت طلا بازار خودرو ایران خودرو دلار سایپا بورس تورم ارز
کتاب تلویزیون سینمای ایران سریال رادیو فیلم تئاتر سینما فیلم سینمایی
کنکور ۱۴۰۳ دانش بنیان بنیاد ملی نخبگان
اسرائیل رژیم صهیونیستی آمریکا غزه فلسطین روسیه جنگ غزه چین اتحادیه اروپا ترکیه عملیات وعده صادق اوکراین
فوتبال استقلال پرسپولیس تراکتور باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس بازی رئال مادرید فوتسال بارسلونا سپاهان لیگ برتر
هوش مصنوعی ایلان ماسک همراه اول استخدام تبلیغات فناوری اپل گوگل تلگرام ناسا
سلامت روان کاهش وزن یبوست پیری صبحانه دوش گرفتن