چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مسجد شیخ زاید در ابوظبی، سومین مسجد بزرگ جهان
امارات متحده عربی، همین همسایه کوچک جنوبی ما به لطف منابع نفتی پیشرفتهای چشم گیری را در طی 40 سال گذشته داشته است. آنها که میدانستند منابع طبیعیشان روزی تمام میشود، روی به ساختن ساختمانهای زیبا و مدرنی آوردند تا از این طریق بتوانند به جلب سرمایه گذاران و گردشگران بپردازند. در میان ساختمانهای مدرنی که در این کشور ساخته شده اما یک مسجد فوقالعاده نیز به چشم میخورد که در شهر ابوظبی قرار گرفته است. برای آشنایی با این مسجد با ما همراه باشید...
مسجد شیخ زاید
الشیخ زاید بن سلطان آل نهیان بنیانگذار و نخستین رئیس کشور امارات بود که حدود 33 سال بر این کشور حکومت کرد، به دلیل سیاستهای خردمندانه او بود که امروزه امارات یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان تبدیل شده و از همین رو به او لقب حکیم عرب را دادهاند. او در سال 2004 میلادی در سن 86 سالگی درگذشت و در بخش شمالی همین مسجد به خاک سپرده شد. اما مسجدی که به نام او نامگذاری شده دارای ویژگیهای خاصی است، این مسجد سومین مسجد بزرگ در جهان اسلام است که ساخت آن حدود 12 سال به طول انجامید. از رکوردهای دیگر مسجد میتوان به داشتن بزرگترین فرش، بزرگترین لوستر و بزرگترین گنبد در میان مساجد جهان اشاره کرد. همچنین ظرفیت آن حدود 40 هزار نفر است.
ساخت این مسجد در حدود سال 1994 آغاز شد و بعد از 12 سال در سال 2007 در ماه مبارک رمضان و با خواندن نماز عید به طور رسمی افتتاح گردید. هرچند که هنوز هم کار توسعه مسجد ادامه دارد اما مساحت فعلی آن چیزی در حدود 412 هزار متر مربع است. این مسجد روی تپهای به ارتفاع 9 متری از سطح زمین و در منطقه میان دو پل «مصفح» و «مقطع» در مدخل جزیرهٔ ابوظبی ساخته شده است و همه گردشگران، حتی افراد غیر مسلمان نیز میتوانند به عنوان یک بنای گردشگری از آن بازدید کنند. برای ساخت این مسجد با شکوه چیزی در حدود 545 میلیون دلار هزینه شده که در نوبه خود جای شگفتی دارد.
نمای 360 درجه از مسجد شیخ زاید
Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Mosque Abu Dhabi Interior View
Sheikh Zayed Mosque White Night
Sheikh Zayed Mosque in Night
Sheikh Zayed Grand Mosque Main Ground
Sheikh Zayed Grand Mosque Inner Room
Sheikh Zayed Grand Mosque Inner Room
Sheikh Zayed Grand Mosque Inner Room
از ویژگیهای معماری این مسجد میتوانیم به قبه بزرگ آن اشاره کنیم. ارتفاع این قبه 83 متر و قطر داخلی آن چیزی در حدود 32 متر است، وزن این قبه نیز بیش از 1000 تن است و برای تزیین آن از استادکاران مراکشی استفاده شده است. درکل این مسجد دارای 57 گنبد کوچک و بزرگ است که در مکانهای مختلف بر سر رواقها و داخل داخلی قرار گرفته است و شکل فوقالعاده زیبایی از این جهت به مسجد دادهاند.
از دیگر زیباییهای این مسجد که چشمان هر بینندهای را از فاصله دور به خود جلب میکند 4 مناره سفید و زیبای آن است. این منارهها حدود 106 متر ارتفاع دارند و در 4 رکن اصلی مسجد قرار گرفتهاند و شما را به داخل مسجد هدایت میکنند. مساحت قالیچه پهن شده درون مسجد که مردم روی آن به نماز خواندن میایستند حدود 7 هزار مترمربع و از کارهای هنری بزرگ ایرانی به نام علی خلیفی است که در نوع خود یک شاهکار به حساب میآید. در بافت آن از 35 تن پشم، پنبه و ابریشم استفاده شده که توسط حدود 1200 نفر از نیشابور بافته شده است.
لوستر این مسجد نیز که رکورددار بزرگترین لوستر مساجد در کتاب گینس است توسط یک شرکت اروپایی تهیه شده است و در کنار سایر لوسترهای کوچک و بزرگ دیگر نصب گردیده تا بتواند شکوه بیشتری به نماهای داخلی مسجد بدهد. سیستم تهیه و هوا رسانی به داخل مسجد نیز بسیار پیشرفته است به طوری که شما هنگام ورود به داخل آن اصلاً گمان نخواهید کرد که در کشور گرمی قرار دارید. باد خنک و دلنشینی که درون مسجد وجود دارد فضا را برای عبادت در آن بسیار دلنشین کرده است.
در صحن داخلی مسجد مدام چشم شما ناخوداگاه به دنبال ظریف کاریهای تزیینی اطراف است، ستونهای فراوان و سفید رنگی که سازه اصلی را نگه داشتهاند همهجا به چشم میخورد. شما در ساعات معمول اجازه نشستن درون مسجد را ندارید مگر اینکه مشغول نماز خواندن باشید، همچنین هنگام ورود به مسجد بانوان غیر مسلمان باید چادر دریافت کنند و حجاب اسلامی را رعایت کنند. در روبه روی ساختمان اصلی مسجد، ساختمانهای اداری و یک کتابخانه وجود دارد که شما میتوانید از آن نیز بازدید کنید. نگهداری، نظافت و نظم و انضباطی که مسئولان مسجد آن را رعایت میکنند بینظیر است و شاید مسجد شیخ زاید را بتوان تمیزترین ساختمان کل امارات متحده عربی دانست.
چگونه به مسجد شیخ زاید ابوظبی برویم؟
اکثر مسافران ایرانی شهر دبی را برای مسافرت خود به کشور امارات انتخاب میکنند؛ ولی از آنجاییکه این مسجد زیبا و بینظیر در شهر ابوظبی واقع شده است، شما باید برای بازدید از این مسجد یک روز از سفر خود را به آن اختصاص دهید. پیشنهاد ما این است، طوری برنامه ریزی کنید که حوالی غروب در این مسجد باشید تا بتوانید زیباییهای این مسجد را هم در روز و هم در لحظه غروب و تاریکی شب مشاهده نمائید.
برای رفتن به ابوظبی دو راه وجود دارد: یکی گرفتن تاکسی و دیگری استفاده از حمل و نقل عمومی (اتوبوسها).
مسلما کرایه تاکسی گران میباشد و در صورتی که چهار نفر باشید و بخواهید این هزینه را بین خود تقسیم کنید استفاده از تاکسی قابل توجیه است؛ ولی در صورتی که بخواهید از اتوبوس استفاده کنید میتوانید با هزینه کم (در حدود 60 درهم امارات) این کار را انجام دهید. بسته به اینکه در کجای دبی مستقر باشید میتوانید از ایستگاههای مختلف به شهر ابوظبی بروید؛ دو ایستگاه معروف عبارتند از: ایستگاه متروی ابن بطوطه (Ibn Battuta) و ایستگاه متروی الغوبیبه (Al Ghubaibia)
در واقع در کنار این دو ایستگاه مترو، ایستگاههای اتوبوسی وجود دارد که مسافران میتوانند از آنجا به نقاط مختلف شهر دبی و دیگر شهرهای امارات عزیمت کنند. اگر قصد دارید از ایستگاه متروی ابن بطوطه به ابوظبی بروید باید سوار اتوبوسهای E101 شوید و اگر میخواهید از ایستگاه الغوبیبه به این شهر بروید باید سوار اتوبوسهای E100 شوید. از ایستگاه ابن بطوطه حدود 1:30 ساعت و از ایستگاه الغوبیبه حدود 2 ساعت در راه خواهید بود. شما در ایستگاه اتوبوس مرکزی ابوظبی (Abu Dhabi Central Bus Station) از اتوبوس پیاده خواهید شد و از آنجا میتوانید هم با اتوبوسهای درون شهری ابوظبی و هم با تاکسی به مسجد شیخ زاید بروید؛ ولی از آنجائیکه کارت مترو و اتوبوسهای ابوظبی و دبی با هم متفاوت هستند و خرید کارت اتوبوس ابوظبی برای یکبار استفاده منطقی به نظر نمیرسد، پیشنهاد میکنیم که اینبار از تاکسیهای درون شهری ابوظبی استفاده کنید. اگر پس از بازید از مسجد ابوظبی تجربهی جدیدی پیدا کردید که به نظرتان برای دیگر خوانندههای ما میتوانست مفید باشد، آن را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
گروه گردشگری وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست