جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه خورش آلو مسما با گوشت و مرغ


آلو، میوه‌ای فوق العاده مفید برای افرادی است که به بیماری یبوست مبتلا هستند و آب آن برای درمان مشکل دفع کودکان کم سن و سال استفاده می‌شود. این میوه پرمصرف، علاوه بر اینکه یک ملین طبیعی است در ترکیب بسیاری از غذا‌های ترش و شیرین نیز استفاده می‌شود و سرشار از عنصر کمیاب بور است که به همراه کلسیم و ویتامین D از استخوان‌ها محافظت کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. برای آشنایی با خواص آلو به لینک زیر مراجعه کنید:


بیشتر بخوانید:‌
 آشنایی با خواص آلو و فواید مصرف آن


آلو را می توان در تهیه لواشک خانگی و انواع خورشت مانند خورشت گردن، خورشت آلو اسفناج، و ... استفاده کرد. خورش آلو مسما، نوعی خورش سنتی است که از ترکیب آلو با مرغ یا گوشت و انواع ادویه و مغزها تهیه می‌شود و دارای خواص زیادی است.

مغز پسته حاوی مقدار زیادی آهن است و توانایی بدن برای جذب بالای آن باعث شده به عنوان ماده‌ای برای درمان فقر آهن شناخته شود. همچنین پسته حاوی مقداری پروتئین گیاهی، اسیدهای چرب ضروری، فیبر، روی، کلسیم، فسفر و ویتامین E می‌باشد که همه برای سلامتی مفید هستند. مغز بادام نیز اگرچه دارای مقدار زیادی چربی است، اما چربی آن غیر اشباع است و خطر بیماری های قلبی را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که تمامی مغزهای خوراکی، بیماری‌های قلبی و کلسترول بد را کاهش می‌دهند.  ما در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع خورش آلو مسمای خوشمزه و پرخاصیت یکی با گوشت و دیگری با مرغ آشنا سازیم.  
 

موادلازم برای تهیه خورش آلو مسما با مرغ

 سینه مرغ جوجه کبابی خرد شده  2 عدد
 آلو  1.5 لیوان
 شکر  1.5 لیوان
 دارچین  1 قاشق چایخوری
 رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذاخوری
 رب انار  1 قاشق غذاخوری
 پیاز داغ  1.5 لیوان
 خلال بادام  1/4 لیوان
خلال پسته 1/4 لیوان
زرشک 1/2 لیوان
سیر  1 حبه
نمک و زردچوبه به مقدار لازم


طرز تهیه خورش آلو مسما با مرغ 

  1. مقداری روغن در قابلمه ریخته و پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
  2. یک حبه سیر را له کرده به پیاز داغ اضافه کنید و با هم تفت دهید، سپس کمی زردچوبه اضافه کنید.
  3. تکه‌های مرغ را اضافه کرده و در حدی که رنگ آن تغییر کند تفت دهید.
  4. رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت داده و به مرغ اضافه کنید.
  5. حدود 3-2 لیوان آب جوش به خورش اضافه کرده و فرصت دهید تا با حرارت ملایم بپزد. 
  6. در یک ماهیتابه خلال بادام و خلال پسته را کمی بو دهید.
  7. زرشک را شسته و به مدت 15 دقیقه در آب خیس کنید.
  8. آلو را پس از شستن به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید و سپس در کمی روغن تفت دهید.
  9. وقتی مرغ نیم پز شد، آلو را به خورش اضافه کنید.
  10. سپس خلال بادام و خلال پسته و زرشک را به خورش اضافه کنید.
  11. وقتی مرغ کاملا پخت، شکر و رب انار را به خورش اضافه کنید.
  12. 15 الی 30 دقیقه زمان دهید تا خورش جا بیفتد، سپس حرارت را خاموش کنید. 

نکته: در صورت تمایل می‌توانید به جای شکر از عسل یا شیره خرما استفاده کنید. 



طرز تهیه خورش آلو مسما با گوشت و مرغ | وب
 


موادلازم برای تهیه خورش آلو مسما با گوشت

 گوشت  400 گرم
 آلو بخارا  150 گرم
 پیاز سرخ شده  1 عدد
 چوب دارچین  2 عدد
 جعفری خرد شده  10 گرم
 خلال بادام  1/4 پیمانه
 نمک  1 قاشق چایخوری
 فلفل  1/4 قاشق چایخوری
 زردچوبه  1 قاشق چایخوری
 رب گوجه فرنگی  2 قاشق سوپخوری
زعفران آب کرده 1 قاشق سوپخوری
فیله لیمو ترش 1 قاشق چایخوری
پودر گل محمدی 1 قاشق سوپخوری
آب  4 پیمانه
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری


طرز تهیه خورش آلو مسما با گوشت 

  1. گوشت را خرد کرده، در قابلمه کمی روغن ریخته و قطعات گوشت را به آن اضافه کنید تا سرخ شوند.
  2. کمی روغن در ماهیتابه ریخته، پیاز داغ را به آن اضافه کنید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  3. فلفل و زردچوبه را به رب و پیاز داغ اضافه کرده و کمی تفت دهید.
  4. وقتی گوشت سرخ شد، رب گوجه فرنگی و پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
  5. 3 الی 4 لیوان آب جوش و چوب دارچین را به گوشت اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
  6. خلال بادام را به مدت 15 دقیقه در آب خیس کنید.
  7. آلو را شسته و به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید.
  8. وقتی گوشت نیم پز شد، خلال بادام، آلو، فیله لیمو ترش، و جعفری خرد شده را به خورش اضافه کنید و فرصت دهید تا خورش بپزد و جا بیفتد.
  9. وقتی خورش کاملا پخت، پودر گل محمدی و زعفران آب کرده را اضافه کنید.
  10. سپس چند تا از آلوچه‌ها را از خورش خارج کرده، هسته آنها را بگیرید، پوره کنید و به خورش بیفزایید تا خورش لعاب دار شود.

خورش آماده است و می توانید پس از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.


طرز تهیه خورش آلو مسما با گوشت و مرغ | وب

گروه آشپزی وب
 



همچنین مشاهده کنید