دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه سس زرشک برای مرغ و سالاد
زرشک دارای درختچهای تیغدار و به طول 5-1 متر است. چوب این درختچه به رنگ قرمز، قهوهای یا زرد است و دارای برگهای بیضی شکل با دندانههای ارهای، میوهای قرمز رنگ و ترش مزه است. فصل شکوفه دادن بوته زرشک، انتهای بهار و ابتدای تابستان بوده و غنچههای زرد رنگ آن در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود میگیرند.
کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است و ایرانیان از روزگار قدیم میوههای ترش مزه زرشک را برای تهیه انواع چاشنی غذا مورد استفاده قرار میدادند. با استفاده از زرشک میتوان سسهای خوشمزهای تهیه کرده و آن را به عنوان چاشنی غذاهای گوشتی، و یا با انواع سالاد سبزیجات مصرف کرد. در مقالات قبلی شما را با طرز تهیه سس چیلی، سس سفید پیتزا، و سس مرغ آشنا ساختیم و در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع سس زرشک برای مرغ و برای سالاد و همچنین نحوه خشک کردن زرشک و نگهداری آن در فریزر آشنا سازیم.
کشور ایران بزرگترین تولیدکننده زرشک در دنیا است و ایرانیان از روزگار قدیم میوههای ترش مزه زرشک را برای تهیه انواع چاشنی غذا مورد استفاده قرار میدادند. با استفاده از زرشک میتوان سسهای خوشمزهای تهیه کرده و آن را به عنوان چاشنی غذاهای گوشتی، و یا با انواع سالاد سبزیجات مصرف کرد. در مقالات قبلی شما را با طرز تهیه سس چیلی، سس سفید پیتزا، و سس مرغ آشنا ساختیم و در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع سس زرشک برای مرغ و برای سالاد و همچنین نحوه خشک کردن زرشک و نگهداری آن در فریزر آشنا سازیم.
![طرز تهیه سس زرشک برای مرغ و سالاد | وب](/web/imgs/34/65/jf9ng1.jpeg)
مواد لازم برای تهیه سس زرشک مرغ
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
آب انار | 1 پیمانه |
محلول غلیظ زعفران | 1 قاشق چایخوری |
هل | 4 عدد |
فلفل سفید | به میزان لازم |
میخک | 1 عدد |
نشاسته | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و شکر | به میزان لازم |
این مقدار مواد برای تهیه یک پیمانه سس زرشک کافی است، زمان آماده سازی 15 دقیقه، و زمان پخت 10 دقیقه می باشد. |
طرز تهیه سس زرشک برای مرغ
- آب انار را در ظرف ریخته، نشاسته را به آن اضافه کنید و با یک همزن دستی یا قاشق هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
- سپس زرشک، فلفل سفید، میخک، هل، نمک و زعفران دم کرده را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
- مواد را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، حرارت را ملایم کرده و مرتب هم بزنید تا سس غلیظ شود.
- پس از حدود 10 دقیقه که سس غلیظ شد آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
- حداقل 2 ساعت اجازه دهید تا طعم ادویه ها، انار و زرشک در هم نفوذ کند، سپس سس را صاف کنید.
- این سس را می توانید با انواع غذاهای گوشتی و مخصوصا مرغ طبخ شده به روش های مختلف مانند مرغ بریان، مرغ سوخاری و ... مورد استفاده قرار دهید.
نکته: طعم این سس به صورت طبیعی ترش است در صورت تمایل می توانید مقدار شکر بیشتری به آن اضافه کنید تا طعم آن ترش و شیرین شود.
مواد لازم برای تهیه سس زرشک برای سالاد
زرشک | 100 گرم |
آب زغال اخته، آب انار و آب پرتقال به میزان مساوی | 250 میلی لیتر |
روغن زیتون | 250 میلی لیتر |
طرز تهیه سس زرشک برای سالاد
- زرشک را شسته و از یک روز قبل در آب خیس کنید.
- زرشک را همراه با آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد.
- پس از حدود 1.5 ساعت که آب زرشک به 2 پیمانه رسید آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید خنک شود.
- سپس زرشک را به همراه آب آن در مخلوط کن ریخته و میکس کنید.
- زرشک میکس شده را از صافی رد کرده و به همراه آب زغال اخته، انار و پرتقال روی حرارت ملایم قرار دهید.
- پس از 15 دقیقه سس را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید سرد شود.
- سپس روغن زیتون را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
- این سس را می توانید با انواع سالاد سبزیجات و جوانه مورد استفاده قرار دهید.
آشنایی با روش خشک کردن زرشک
خشک کردن زرشک، روشی برای نگهداری طولانی مدت آن است. روش خشک کردن زرشک روندی طولانی است و چندین ماه طول می کشد. برای این منظور بعد از چیدن زرشک، آن را دسته دسته کرده و در انبار های مخصوص که کاملا تاریک هستند و در عین حال هوا در آنها جریان دارد آویزان می کنند. در این صورت زرشک در معرض نور قرار نگرفته و رنگ آن تیره نمی شود، همچنین جریان هوا از کپک زدن آن جلوگیری میکند. بعد از خشک شدن شاخه های زرشک، دانه های آن را جدا کرده و پاک سازی میکنند. خشک کردن زرشک به این صورت، باعث حفظ رنگ قرمز آن میشود. برای خشک کردن زرشک در خانه:
- دانه های زرشک را جدا کرده و بشویید.
- بعد از اینکه آب آن گرفته شد، روی یک پارچه تمیز نخی پهن کرده و در محیط خانه در سایه قرار دهید تا خشک شود.
- برای تسریع در خشک شدن زرشک، بهتر است آن را جلوی پنکه قرار دهید.
- به منظور خشک کردن زرشک، از قرار دادن آن در آفتاب خودداری کنید زیرا رنگ آن تیره می شود.
- بعد از اینکه زرشک خشک شد، آن را بشویید تا اثر گرد و غبار از بین برود.
- وقتی آب آن گرفته شد، در ظرف ریخته و داخل فریزر نگهداری کنید.
- نگهداری زرشک در فریزر باعث حفظ رنگ و تازگی آن می شود.
آشنایی با روش نگهداری زرشک در فریزر
یکی از روش های نگهداری زرشک، فریز کردن آن است. بعضی از افراد فریز کردن زرشک را به خشک کردن آن ترجیح می دهند و معتقدند که زرشک فریز شده طعم و ظاهر بهتری دارد. برای فریز کردن زرشک:
- زرشک را پاک کرده، آن را داخل آب بریزید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه خیس بخورد.
- پس از اینکه خاک و گل و لای زرشک ته نشین شد، آن را به آرامی آبکش کنید.
- وقتی آب آن گرفته شد در ظرف دردار ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
- اگر دانه های زرشک آسیب دیده و له نباشند و آب آن خوب گرفته شده و خشک باشد، به صورت دانه دانه فریز می شود و در موقع لزوم به راحتی می توانید از آن استفاده کنید.
گروه آشپزی وب
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم رهبر انقلاب مجلس محمدجواد ظریف انتخابات رئیس جمهور
تهران قوه قضاییه پلیس قتل هواشناسی شهرداری تهران اربعین تب دنگی سازمان هواشناسی پشه آئدس وزارت بهداشت گرمای هوا
خودرو قیمت خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار واردات خودرو ایران خودرو بازار خودرو سایپا قیمت طلا برق مالیات بازنشستگان
سعید راد سینمای ایران درگذشت دفاع مقدس فضای مجازی سینما تلویزیون عاشورا بازیگر کربلا محرم تئاتر
فناوری دانشگاه دانش بنیان شرکت دانش بنیان حوزه علمیه دانشگاه تهران سازمان امور دانشجویان
رژیم صهیونیستی جو بایدن دونالد ترامپ کامالا هریس اسرائیل روسیه یمن فلسطین آمریکا غزه ترامپ چین
پرسپولیس فوتبال استقلال نقل و انتقالات لیگ برتر باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات لیگ برتر سپاهان المپیک 2024 پاریس لیگ برتر ایران باشگاه استقلال المپیک
فیلترینگ سامسونگ ایلان ماسک همستر کامبت گوگل سرعت اینترنت آیفون شرکت های دانش بنیان تلفن همراه ویندوز تلگرام
فشار خون رژیم غذایی دیابت سرطان خواب بارداری استرس ویتامین افسردگی سازمان نظام پزشکی