چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

درمان اختلال مزمن تنفسی با ورزش



	درمان اختلال مزمن تنفسی با ورزش | وب

علل پیداش سندرم اختلال مزمن تنفسی چیست؟

سندرم اختلال تنفسی، بیش از سرطان سینه و پروستات کشته بر جای می‌گذارد. این مشکل بیشتر در کسانی که آسیب دیدگی شدیدی به آن‌ها وارد شده است ایجاد می‌شود. افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند غالبا با ضعیف شدن اسکلت عضلانی نیز روبه‌رو می‌شوند. عوامل گوناگونی در بروز سندرم دیسترس تنفسی بالغين دخالت دارند كه از جمله آن‌ها می‌توان صدمه مستقيم به ريه‌ها به وسیله استنشاق دود يا صدمات غير مستقيم بدن (مثل شوك)، اختلالات خونی، مصرف بیش از حد داروها و جراحی‌های بزرگ و سنگین را نام برد.


درمان با ورزش

در 30 سال گذشته مبارزه‌های دارویی با این بیماری به نتیجه مطلوبی نرسیده است. با این حال پزشکان مرکز پزشکی در آمریکا Wake Forest Baptist راه جدیدی برای مقابله با این بیماری پیش گرفته‌اند که این راه ورزش کردن است.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: بر اساس تحقیقات گذشته ما می‌دانستیم که حرکت دادن بیماران باعث می‌شود که آن‌ها تنفس راحت‌تری داشته باشند. این کار باعث می‌شود که بدن آن‌ها قوی‌تر شود و شرایط آن‌ها به صورت کلی بهتر شود. آنچه که ما تا به حال متوجه نشده بودیم دلیل این اتفاق بود. محققان با بررسی بر روی موش‌ها، مکانیزم ورزش‌ درمانی و تاثیر آن بر بیماران را پیدا کردند.

در این تحقیقات موش‌هایی که آسیب دیدگی در ناحیه ریه داشتند و عضلات آن‌ها ضعیف شده بود دو روز در هفته ورزش کردند. محققان دریافتند که انجام ورزش‌های کوتاه مدت با شدت کم می‌تواند باعث افزایش کارایی عضلات تنفسی شود.


	درمان اختلال مزمن تنفسی با ورزش | وب

یکی از محققان می‌گوید: ما دریافتیم که در این بیماران یک روند خاصی اتفاق می‌افتد که منجر به از دست رفتن عضلات می‌شود. ورزش زود هنگام باعث می‌شود که این روند مختل شود. به نظر می‌رسد که ورزش بر چند پروتئین خاص در بدن تاثیر می‌گذارد که واکنش‌های سیستم ایمنی نسبت به آسیب دیدگی را تعدیل می‌کند.

محققان با مقایسه موش‌ها و انسان‌ها دریافتند که واکنش‌های سیستم عصبی در این دو موجود شبیه به هم هستند. براساس گزارش ایسنا، محققان قصد دارند که این تحقیقات را بر روی موش‌های پیرتر انجام دهند زیرا ARDS غالبا در بیماران مسن اتفاق می‌افتد.

منبع: ایسنا