یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
ترک اعتیاد مواد مخدر - تجربیات معتادان در حال بهبودی
نجات معتاد نجات جامعه است. این شعار، شعاری است که بارها به گوش رسیده و بسیاری از افراد برای تحقق بخشیدن به آن تلاش کردهاند. مهمترین عامل در ترک اعتیاد مواد مخدر، عامل روانی و تمایل فرد معتاد به ترک این مواد خطرناک است. تا خود فرد خود را از لحاظ روحی آماده نکند هیچ دارویی در بدن او موثر واقع نخواهد شد. اعتیاد مانند بسیاری از بیماری ها نیازمند توجهات ضروری در پیشگیری اولیه و ثانویه است.
دیگران بخوانند
كسانی كه فكر می كنند روش ترک اعتیاد با بستن و زندانی كردن معتاد پس از گذشت سه روز اعتياد بر طرف می شود ، بدانند كه چنين نخواهد شد و اين فرد هر زمانی كه آزاد شود و امكان دسترسی به مواد مخدر پيدا كند،در مصرف آن درنگ نخواهد كرد چون اختيارش دست خودش نيست. چنين روش هایی در مورد يك معتاد يا درواقع يك بيمار ، نوعی جنايت ناشی از عدم درك و آگاهي نسبت به اعتياد است كه متاسفانه با ساختن يكسری فيلم ها و القائات نادرست ، در ذهن مردم و جامعه رسوخ كرده است.
ترک اعتیاد مواد مخدر چگونه است؟
تاكنون روش های گوناگونی برای ترك و درمان بیماران معتاد به كار گرفته شده است كه به اختصار به ذكر چگونگی انجام روش ها پرداخته می شود.
روش كم كردن تدریجی ماده مخدر:
در این روش بیمار معتاد می تواند با یك برنامه ریزی منظم و دقیق و با اراده ای قوی و محكم ، روزانه از ماده مخدری كه استفاده می نماید كم كند تا آن را در مدت 2 تا 3 هفته به صفر برساند . در این روش بیمار نیاز دارد كه زیر نظر روان پزشك معالج از داروهای تجویز شده استفاده نماید . دقت کنید زیر نظر پزشک از داروهای دیگر استفاده کند نه خودسرانه
روش استفاده از داروهای ترك اعتیاد به طور سرپایی :
در این روش فرد معتاد توسط پزشك ، درمان خود را شروع می نماید و داروهایی برای وی تجویز می شود كه شامل داروهای اعصاب و داروهایی است كه ماده مخدر نیستند ، اما اثراتی شبیه ماده مخدر دارند . در این روش به بیمار توصیه می شود كه به هیچ عنوان از ماده مخدر استفاده ننماید.
روش استفاده از داروهای ترك اعتیاد با بستری شدن در بیمارستان :
این روش مانند روش دوم است. با این تفاوت كه فرد معتاد در بیمارستان بستری می گردد و كلیه امور درمانی با نظارت پزشك معالج انجام می شود.
ترک اعتیاد مواد مخدر با موادی که خود اعتیاد آور و خطرناک هستند
عبارت از چاله در آمدن و به چاه افتادن را میتوان به خوبی برای این دسته از افراد به کار برد. استفاده از قرصهایی مانند بوپرنورفین یا b2 و یا موادی مانند متادون و ترامادول بدون تجویز پزشک میتواند فقط نوع اعتیاد فرد را تغییر دهد. اعتیادی که عوارض جانبی مربوط به خود را داشته و تمام زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
عوارض مصرف b2
مانند سایر مواد مخدر، این دارو باعث کندی تنفس میشود و کاهش شدید عملکردهای تنفسی میتواند منجر به مرگ شود. در صورت بروز علائم حساسیت دارویی سریعا در پی دریافت مراقبتهای پزشکی اورژانسی باشید. کهیر، مشکلات تنفسی، ورم صورت، لبها، زبان و گلو از نشانههای حساسیت دارویی هستند.
قرص بوپرنورفین یا b2 چیست؟
عوارض مصرف متادون
عدهای از بیماران علایم ترک متادون را خفیفتر از علایم ترك مواد مخدر میدانند در حالیکه بعضی دیگر از بیماران ترک متادون را مشكلتر از ترک ماده مخدر میدانند چون علایم ترک بیشتر طول میكشد. درواقع مشكل اضافی كه مصرفكنندگان متادون برای رهایی از هروئین تجربه میكنند ترک خود متادون است ! ترک اولیه هروئین شاید در مدت یک هفته تا ده روز میسر باشد ولی ترک متادون میتواند ماهها یا حتی سالها طول بكشد.
یبوست ، تهوع ، استفراغ ، اختلال در وضعیت خواب (خوابآلودگی و یا بیخوابی و یا خواب نامنظم که همان بدخوابی نامیده میشود) ، خشکی دهان ، افزایش تعریق ، برافروختگی و خارش پوستی ، قاعدگی نامنظم در زنان ، اختلال عملکرد جنسی شامل ناتوانی جنسی و انزال زودرس در مردان ، کاهش وزن ، افزایش و یا کاهش ضربان قلب ، دردهای گوارشی به صورت افزایش حرکات رودهای و معدهای ، از بین رفتن سلامت دندانها ، درد صفراوی در مصرف متادون با دوز بالا ، خستگی ، بیقراری ، کاهش انگیزه ، ضعف و... از عوارض مصرف بیش از اندازه این دارو میباشد.
بهترین روش برای ترک متادون چیست؟
عوارض مصرف ترامادول
- ترامادول ممكن است نشانههای شبيه مورفين (سرگيجه، خوابآلودگي، يبوست، تعريق و خارش) ايجاد ميكند اما احتمال بروز دپريسيون تنفسي نسبت به مورفين كمتر ميباشد و در صورت تزريق احتمال دپرسيون تنفسي بالا ميرود .
- بروز واكنشهاي حساسيتي از قبيل: ضعف تنفسي، انسداد ريوي، تورم لبها، تورم زبان و صورت و كهير
- مصرف بيش از حد اين دارو عوارضي از قبيل: تنگی نفس، ضعف تنفسی، تنفس سطحی، افزايش ضربان قلب و تشنج راه به دنبال دارد.
- حملات ناگهاني (حملات شبيه صرع و تشنج) از عوارض نادر اين دارو ميباشد كه در اثر مصرف زياد اين دارو يا مصرف دارو در بيماران صرعي يا بيماراني كه دچار آسيب مغزي شدهاند یا بيماراني كه مشكلات كبدي كليوي (دفع دارو دچار اختلال گشته و افزايش مقدار دارو در خون) و يا معتادان به الكل ايجاد ميگردد.
عوارض مصرف ترامادول و اعتیاد به آن
کاربران از تجربه ترک موادی مانند b2 یا متادون و ... چه میگویند؟
- کاربری میگوید:
سلام من عنوان ی دوست از همه خاهش میکنم حتی برا امتحان هم استفاده نکنید تو 15 سالگی شروع ب خوردن ترامادول کردم و ب جای رسیدم ک با یکیو نصف ترامادول 100 تشنج میزدم .الان دو سال نمیخورم 7 سال خوردم و 2 ساله دارم تاوان میدم شاید بگم 70 بار تشنج کردم .خیلی خطرناکه ب خودتون رحم کنید ونخورید.
- کاربر دیگری از تجربیات خود میگوید:
3 سال ترامادول خوردم تو این 3 سال 4 بار به طور کامل ترک کردم و بعد از 3 /4 ماه دوباره اشتباهم رو تکرار کردم
الانم 1 ساله و نیم هست که شربت و قرص متادون میخورم و اینبار هم برای کم کردن دست به کار شدم که انشالله شانسم رو دوباره امتحان کنم ولی با تجربه بیشتر و قدرت بیشتر برای پاک بودن
از تجربه ای که دارم میدونم که ترامادول خیلی از متادون قویتر و مخرب تر هستش و متادون کم تر نابود میکنه متادون اگه منظم خورده شه چاق میکنه ولی ترامادول از ثانیه اول که شروع میشه لاغر شدن هم شروع میشه ولی ترک متادون خیییلی زمان بیشتری میبره ترامادول زمان ترک اولیه که درد و افسردگی و اضطراب کم شه و تقریبا از بین بره فقط 1 هفته تا 10 روز طول میکشه ولی متادون همین قدر زمان طول میکشه که تازه نزدیک به اوج خماری برسین و یک ماه تا 3 ماه زمان ترک و خماری داره ترامادول رو تقریبا میشه یک دفعه کنار گزاشت اما متادون رو به هیچ وجه نمیشه یک باره کنار گذاشت چون هر کی 1 ثانیه هم نگاهتون کنه میفهمه که تو ترک یا خمار مواد هستین
برای درمان متادون باید از دوز کم کرد تا تازه با خماری ترک یک باره ترامادول برابری کنه دیگه حساب سختیش رو بکنید
- کاربر عزیز دیگری میگوید:
سلام ب همه دوستان درگیر قرص بوپرنورفین b2
من غریب ب ۴ سال درگیر این قرص شدم و متاسفانه این افیون بدجور مشکلات عصبی و بیقراری ایجاد میکنهو تصمیم ب ترک گرفتم امیدوارم بتونه ب شما هم کمک کنه . اول از همه مصرف رو بزارید کنار اونم تریپ یابویی بقیه توجیه هست ک میکشه و فلان میکنه و اینا.سرکه انگبین تهیه کنید و روزانه سه وعده مصرف کنید (برای پاکسازی کبد ) این خیلی مهمه.
ویتامین ب ۱ از داروخونه بخرید و سه تا در روز مصرف کنید( تعمیر اعصاب مختل). دم کرده گیاهی (بابونه.سنبل الطیب.گل گاوزبان) با هم دم کنید و روزی سه وعده مصرف کنید این داروی گیاهی خونو رقیق کرده و سرحال میاره و باعث تقویت اعصاب میشود.تا یک هفته باید تحمل داشته باشید و بدنتون شل میکنه دروز با وزنه یا هر سنگینی دمبل بزنید بدن کار کنه هورمون تولید کنه واس سرحالی. شما باید غددتون رو تحریک کنید. و ی چی از همه مهمتر توکل برخدا و اراده ی خودتونه. میدونید کی میتونید ترک کنید؟ وقتی ک حسابی خسته شده باشید وگرنه عمرا بخاطر لذتش بزارید کنارو لایی مایی میزنید. پس اول اراده و خواستن. ویتامین e و a هم مصرف کنید در بهبود تاثیر میگذارد. در عرض ۱۰ روز سرحالی ب سراغتان خواهد امد. یا علی.
شما از تجربیات ترک و عوارض این مواد خانمان سوز برای دیگران بگویید تا بتوانیم جامعه خویش را نجات داده و افراد کمتری دچار از این دست مشکلات گردند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست